Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

1o Διεθνές τουρνουά BASKETBALL ΠΑΙΔΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: "Green Basket" 2008


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές τουρνουά μπασκετ "Green Basket" 2008 στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού. Το τουρνουά ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αυγούστου που διοργανώνει ο Σύλλογος¨"Ορφέας" Ν.Σκοπού. Ειδικότερα το "Green Basket" 2008 τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Στρυμόνα και του Ορφέα Νέου Σκοπού. Το τουρνούα άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Στρυμόνα, κ.Κετσετζή ο οποίος καλωσόρισε την αποστολή του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στην σπουδαία αθλητική εκδήλωση. Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης η διανομή φυλλαδίων με οικολογικές συμβουλές (γι' αυτό άλλωστε και "Green Basket"), όπως επίσης και ενημέρωση σχετικά με τον Σύλλογο του Ορφέα Νέου Σκοπού.

Στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι το serresbasket.blogspot.com έδωσε το "παρών" στην αναμέτρηση του παιδικού τμήματος των Ικάρων με το αντίστοιχο του ΕρυΘρού Αστέρα. Το σκορ λίγη σημασία έχει αφού ο χαρακτήρας του παιχνιδιού ήταν καθαρά φιλικός με τους Σέρβους να επικρατούν άνετα με 48-85.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν πολύ δύνατα και βρέθηκαν να προηγούνται με 0-7 και 1-11. Οι παίκτες του Στάθη Καμαράκη έδειξαν να συνέρχονται από το αρχικό σοκ και στις αρχές της δεύτερης περιόδου μείωσαν σε 17-22. Άπό εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ο Ερυθρός Αστέρας πάτησε "γκάζι" ανεβάζοντας την διαφορά στο +26 (20-46) έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργώντας παγίδες γεγονός που απέφερε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Επιπροσθέτως οι Σέρβοι πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους (μάταια ο Στάθης Καμαράκης ζητούσε από τους αθλητές του να κάνουν block-out). Το ημίχρονο έκλεισε 29-48. Στην επανάληψη δεν άλλαξε το σκηνικό και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 39-66, ενώ ο αγώνας έληξε με 48-85. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ.Νέδογλου. Στο παιχνίδι των παμπαίδων (τo serresbasket.blogspot.com παρακολούθησε μόνο το πρώτο δεκάλεπτο) οι "κυανοκίτρινοι" παρουσίασαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο εξασφαλίζοντας διαφορά 15 πόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: