Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ


Επίσκεψη του Προέδρου της Ο.Δ.Κ.Ε στις Σέρρες


Στις Σέρρες βρέθηκε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, κ. Ηλίας Καφφές. Ο κ. Καφφές έδωσε το "παρών" στις εξετάσεις των υποψήφιων διαιτητών που παρακολούθησαν τα μαθήματα που διοργώνωσε με επιτυχία ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Σέρρών με τους κυρίους Δραγκίογλου, Νέδογλου και Τατούδη να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους νεότερους.


Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο Σκουτάρεως και οι υποψήφιοι συμμετείχαν σε γραπτή δοκιμασία αλλά και σε αγωνιστικό διπλό. Στο περιθώριο των εξετάσεων,ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Κ.Ε με δηλώσεις του στο serresbasket τόνισε τα εξής:


" Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι στις Σέρρες. Νοιώθω ευχάριστα κάθε φορά που έρχομαι εδώ διότι είμαι ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους. Στο πέρασμα του χρόνου έχει σφυρηλατηθεί μια δυνατή φιλία και οι δεσμοί είναι ισχυροί. Πρώτα με τον Γιώργο (Δραγκίογλου) και τον Άρη (Νέδογλου) και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα παιδιά, τον Παναγιώτη (Τατούδη), την Ελένη (Οικονόμου), τον Λεωνίδα. Απ' ότι έχω διαπιστώσει γίνεται καλή δουλειά στον Σύνδεσμο των Σερρών και πιστεύω ότι σιγά - σιγά θα βγουν άτομα. Είδα σήμερα (χτες) 4-5 πολύ καλούς διαιτητές που μπορούν να παίξουνε. Ιδιαίτερα με εντυπωσίασε η κοπέλα που αγωνίζεται και ως αθλήτρια (Λία Πελτέκη), η οποία μπορεί να σταδιοδρομήσει στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και τα άλλα παιδιά τα πήγαν καλά.
Κατά την γνώμη μου πετυχημένη διαιτησία είναι αυτή που περνάει απαρατήρητη. Ο κόσμος πάει στο γήπεδο για να θαυμάσει τους αθλητές και ο διαιτητής πρέπει να συντελεί με την παρουσία του στο να φανούν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Η ελληνική διαιτησία είχε παρελθόν, έχει παρόν αλλά και μέλλον. Η Ο.Δ.Κ.Ε συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από την ίδρυση της και σε όλο αυτό το διάστημα η ελληνικά διατησία βρίκεται στις κορυφαίες θέσεις της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας πυραμίδας".


Δεν υπάρχουν σχόλια: