Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ



Happy End με Τότσιο στους Ικάρους!


Αίσιο τέλος είχε το πολύκροτο "σήριαλ" της μεταγραφής του Κώστα Τότσιου στους Ικάρους. Ο αξιόλογος Σερραίος καλαθοσφαιριστής συμφώνησε με τους διοικούντες των "κυανοκίτρινων" και επιστρέφει στην ομάδα που αγάπησε και στην οποία ανδρώθηκε μπασκετικά.

Δίχως ίχνος αμφισβήτησης η μετακίνηση του Τότσιου στους Ικάρους αποτελεί τεράστια επιτυχία των παραγόντων της ομάδας. Ο 31χρονος γκαρντ αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην φετινή προσπάθεια που θα κάνουν οι Ίκαροι στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2. Ευτυχισμένος και ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της υπόθεσης αισθάνεται και ο προπονητής των "κυανοκίτρινων' Στάθης Καμαράκης που επιθυμούσε διακαώς τον ερχομό του Τότσιου στους Ικάρους, αφού πιστεύει ότι δίχως άλλο αποτελεί ένα χαρισματικό αθλητή που συνδυάζει αρμονικά την ικανότητα με την σημαντική εμπειρία που έχει αποκτήσει από την θητεία του σε συλλόγους της Α1 και της Α2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το serresbasket είχε επικοινωνία νωρίς το μεσημέρι με τον Πρόεδρο των Ικάρων, κ. Αθανασιάδη, ο οποίος τόνισε ότι το θέμα θα τελείωνε το αργότερο σήμερα το απόγευμα. Τελικά λίγο πριν τις 4 εστάλη δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου της ομάδας με το ευχάριστο νέο. Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

" Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησαν οι Ικαροι Σερρών, αποκτώντας τον Σερραίο Κώστα Τότσιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 31χρονος γκαρντ ήταν πέρυσι από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος της Α2 με τη φανέλα του Ηρακλή και από τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας. Ο Τότσιος, με μεγάλη εμπειρία από την Α2 αλλά και με θητεία δύο ετών στην Α1 (Ολύμπια Λάρισας, Μακεδονικός), είναι ο παίκτης που ήθελε ο Στάθης Καμαράκης για να κλείσει το ρόστερ. Ο Τότσιος επιστρέφει στην ομάδα όπου «έμαθε» το μπάσκετ, καθώς προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Αθανασιάδης: «Εμπιστοσύνη στους Σερραίους παίκτες»

Ο πρόεδρος των Ικάρων, Άρης Αθανασιάδης, δήλωσε: «Μπορώ να πω ότι η μεταγραφή του Τότσιου είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του σερραϊκού μπάσκετ. Οι Ίκαροι εμπιστεύτηκαν και φέτος τις τύχες της ομάδας σε παιδιά της πόλης αφού κράτησαν τον περσινό επιτυχημένο κορμό (η πλειοψηφία των αθλητών είναι Σερραίοι), ενώ με τις προσθήκες του επίσης Σερραίου Τότσιου, των δύο εξελίξιμων κοινοτικών, Χόχλερ και Οπατσιτς, αλλά και του 14χρονου Καραμπέκη που προωθήθηκε από τις ακαδημίες του συλλόγου, θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στη νέα κατηγορία. Ελπίζουμε και ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθειά μας και να ζήσουμε μαζί αυτό το ωραίο ταξίδι στην Α2».

Το βιογραφικό του Κώστα Τότσιου
Ημ. Γεν.: 7 Αυγούστου 1978
Τόπος Γεν: Σέρρες
Υψος: 1,91
Θέση: Shooting Guard


Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τον Κώστα Τότσιο

Σεζόν 2001 - 02: Αγωνιζόμενος με την Ολύμπια Λάρισας πέτυχε 417 πόντους (16 π. κατά μέσο όρο) και οδήγησε τους Θεσσαλούς στην Α1.

Σεζόν 2002 - 03: Ως παίκτης της Ολύμπια Λάρισας σημείωσε 155 πόντους (5,9 π. μ.ο.)

Σεζόν 2003 - 04: Με την φανέλα της Ολύμπια Λάρισας είχε μέσο όρο 14.5 πόντους και εκ νέου άνοδος στην Α1.

Σεζόν 2005 - 06: Αγωνιζόμενος με τον Μακεδονικό στην Α1 πέτυχε 89 πόντους (3.4 π. μ.ο.)

Σεζόν 2006 - 07: Σκόραρε 11 πόντους μ.ο. με τα χρώματα του Ιωνικού Λαμίας στην Α2.

Σεζόν 2007-08: Πέτυχε 17 πόντους μ.ο. ως αθλητής του Ηρακλή.

Σεζόν 2008 - 09: Σημείωσε 14.2 π. μ.ο. πάλι ως καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή.

* Στα υπόλοιπα νέα των Ικάρων ο Ντέγιαν Χόχλερ έφτασε στις Σέρρες την Παρασκευή και σήμερα το πρωί μαζί με τους Άλεξ Όπασιτς και Ζήση Παπούδα πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: