Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

A2 EΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ



Επέστρεψαν οι "κυανοκίτρινοι" στο παρκέ

Μια πρώτη γεύση πήραν οι αθλητές των Ικάρων σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της φετινής προετοιμασίας. Η προπόνηση της σερραϊκής ομάδας ξεκίνησε στις 6 και ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες κοπιαστικής δουλειάς. Ο προπονητής των "κυανοκίτρινων" Στάθης Καμαράκης καλωσόρισε παλιούς και νέους αθλητές, συγκεντρώνοντας όλους τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου όπου και τους μίλησε για λίγα λεπτά σχετικά με την φιλοσοφία των Ικάρων, παρουσιάζοντας παράλληλα τα μέλη του τεχνικού team αλλά και τους ανθρώπους της διοίκησης που έδωσαν το "παρών" στην παρθενική προπόνηση.

Τελικά οι "ατραξιόν" έλειψαν από την προπόνηση αφού τόσο ο Άλεξ Όπασιτς, όσο και ο Ντέγιαν Χόχλερ ήταν απόντες. Για τον Όπασιτς ισχύει ότι αύριο το βράδυ θα είναι εδώ, ενώ ο Χόχλερ που σύμφωνα με την αρχική πληροφόρηση θα συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση έγινε γνωστό ότι θα φτάσει στις Σέρρες την Παρασκευή. Στο απουσιολόγιο του Στάθη Καμαράκη ήταν και το όνομα του αρχηγού Ζήση Παπούδα που λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας έλαβε άδεια για να ξεκουρασθεί αυτή την εβδομάδα και θα γυρίσει την Δευτέρα.

Σχετικά με το θέμα του Έλληνα αθλητή όλοι στους Ικάρους περιμένουν την απάντηση του Κώστα Τότσιου. Το θέμα αναμένεται να τελειώσει είτε θετικά είτε αρνητικά μέσα στις επόμενες μέρες.

Στο serresbasket έκαναν δηλώσεις τόσο ο coach των των "κυανοκίτρινων" Στάθης Καμαράκης όσο και ο σέντερ της ομάδας Θανάσης Τοπούζης.

Καμαράκης:" Έχουμε μεγάλες ευθύνες φέτος. Η διοίκηση είναι κοντά μας και έκανε μεγάλα ανοίγματα. Εκπροσωπούμε όλο το νομό Σερρών και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ομάδα είναι στην Α2. Πρέπει να είμαστε άψογοι στην προπόνηση, να κάνουμε τις κινήσεις έτσι ώστε να παρουσιασθούμε αξιόμαχοι και να έρθουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Χρειάζεται να επιδείξουμε όμως σοβαρότητα, υπομονή και επίμονη. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο όπως έγινε και στην περσινή σεζόν".

Ερωτηθείς για το αγωνιστικό στυλ των Ικάρων με την προσθήκη των κοινοτικών αθλητων ο τεχνικός των Ικάρων επισήμανε τα εξής: " Η αγωνιστική μας ταυτότητα νομίζω ότι δεν θα αλλάξει με τον ερχομό των κοινοτικών αθλητών αλλά και του ενός Έλληνα που περιμένουμε. Η επιλογή των παικτών έγινε κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην διαφοροποιηθεί το στυλ της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε η πρώτη ομάδα στην άμυνα και θα είμαστε πάλι η καλύτερη ομάδα στο 5 εναντίον 5".

Τοπούζης: " Ο στόχος φέτος παραμένει ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια. Να παίζουμε καλό μπάσκετ, να ευχαριστιέται ο κόσμος και μόνο μέσα από το καλό μπάσκετ θεωρώ ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα".

Σε ερωτηση που του έγινε αναφορικά με την παρουσία κοινοτικών αθλητών στην Α2, ο υψηλόσωμος καλαθοσφαιριστής που ασχολείται ενεργά με τον Π.Σ.Α.Κ ανέφερε τα εξής: " Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα για τους μη Έλληνες αθλητές που είναι σε επαγγελματικό επίπεδο και διασφαλίζονται τα χρήματά τους, για δε τους Έλληνες επικρατεί απόλυτος ερασιτεχνισμός. Πρέπει να αποφασίσουν οι ιθύνοντες. Εμείς έχουμε καλέσει όλες τις πλευρές και τους φορείς για να συζητήσουμε επί του θέματος αλλά αυτό δεν εχει ακόμη πραγματοποιηθεί και δεν ξέρουμε τον λόγο. Εμείς απλά θέλουμε να μας φέρονται όπως φέρονται και σε όλους τους επαγγελματίες αλλοδαπούς αθλητές".

* Οι παίκτες θα περάσουν εργομετρικές εξετάσεις τις προσεχείς μέρες (ίσως και άυριο, χωρισμένοι σε γκρουπ).

* Ο Φώτης Κοκολιός θα είναι βοηθός του Στάθη Καμαράκη (ήταν και στο παρελθόν, ενώ διετέλεσε και προπονητής στον Πανσερραϊκο) μαζί με τον Κώστα Σίσκο που τον Νοέμβριο θα ντυθεί στα χακί. Γυμναστής των Ικάρων είναι ο Θοδωρής Γκανάς.

* Διπλές θα είναι οι προπονήσεις για τους "κυανοκίτρινους" (πρωϊ φυσική κατάσταση, απόγευμα τακτική).

* Από την πρώτη προπόνηση απουσίασε ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης που βρίσκεται σε διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: