Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


2 στα 3 για τις σερραϊκές ομάδες

Με το δεξί ξεκίνησαν στο νέο πρωτάθλημα ο Πανσερραϊκός και η Ηράκλεια που εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα στις αναμετρήσεις με την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης και την Χρυσούπολη αντίστοιχα. Στον αντίποδα το Ρούπελ υπέστη βαριά ήττα στις Φέρες από την τοπική Θύελλα.

Πανσερραϊκός – Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης: 89-52

Σκορ και θέαμα πρόσφεραν οι πιτσιρικάδες του Βασίλη Χρυσανθίδη στους 20 (!) φιλάθλους που έδωσαν το “παρών” στον αγώνα των “λιονταριών” με την Ολυμπιάδα. Οι γηπεδούχοι ήταν φανταστικοί αποδίδοντας καλό μπάσκετ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας υγιεινό περίπατο κόντρα στους Θρακιώτες. Χρήζει αναφοράς η εκπληκτική επίδοση των “κόκκινων” έξω από την γραμμή των 6.25 με 14 (!) εύστοχα τρίποντα. Όπως επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η Ολυμπιάδα ταξίδεψε στις Σέρρες έχοντας μονο 5 παίκτες στην σύνθεσή της, αφού οι υπόλοιποι αθλητές του κ. Μπούζοντιτς απουσίασαν για διάφορους λόγους, αν και οι άνθρωποι της Ολυμπιάδας περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή άλλους τέσσερις παίκτες να εμφανισθούν στο γήπεδο, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος της συνάντησης οι θεατές αλλά και οι καλαθοσφαιριστές του Πανσερραϊκού χειροκρότησαν τους φιλοξενούμενους για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στο παρκέ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού τα “λιοντάρια” βγάζοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς προηγήθηκαν με 15-8 (4:36) έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Χατζή. Στην αντίπερα όχθη η Ολυμπιάδα είχε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από την ασφυκτική πίεση των “κόκκινων”, ενώ στην άμυνα ο κ. Μπούζοντιτς επέλεξε διάταξη ζώνης 2-1-2 προκειμένου η ομάδα του να μην φθαρεί απο τα φάουλ. Ο Πανσερραϊκός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και εξασφάλισε διαφορά 12 πόντων (26-14) με το κλείσιμο της περιόδου, ενώ στο “στρατόπεδο” των φιλοξενούμενων επικρατούσε προβληματισμός για τα 3 φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Παπαλαμπίδης που σε εκείνο το σημείο ήταν ο μοναδικός παίκτης που απειλούσε το καλάθι των γηπεδούχων. Στο δέυτερο δεκάλεπτο ο Τράκας που ήταν και ο M.V.P της αναμέτρησης με δυο σερί τρίποντα διαμόρφωσε το 32-15 με την Ολυμπιάδα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η διαφορά ανέβηκε στο +20 (44-24) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 47-29.

Στην επάναληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Πανσερραϊκό να “πυροβολεί” κατά ριπάς έξω από τα 6.25 με την διαφορά να αυξάνεται διαρκώς (58-36, 75-46) και να εκτοξεύεται τελικά σε αστρονομικά επίπεδα (84-46), ενώ ο Βλούνταρτσικ αποτέλεσε την “όαση” της Ολυμπιάδας.

Διαιτητές: Ξενικάκης – Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 47-29 (ημ.), 66-44, 89-52

Πανσερραϊκός (Χρυσανθίδης): Σταμπουλής 3 (1), Γεωργιανός 2, Τζούβαρας 11 (1), Ανδρίσκος 5 (1), Γεωργιανός 15 (3), Τράκας 33 (7), Χατζής 18 (1), Τριάντης 2, Ρόταρι, Σοφιανίδης, Εξίζογλου, Πασχαλίδης.

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης (Μπουζοντιτς): Κυρούδης 8, Βλούνταρτσικ 25 (1), Χατέλος 4, Παπαλαμπίδης 15, Αγγελίδης.


Ηράκλεια – Χρυσούπολη: 81-67

Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού το σύνολο του Σπύρου Ιωαννίδη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Χρυσούπολης. Η Ηράκλεια παίζοντας καλή άμυνα στην τέταρτη περίοδο όπου δέχθηκε μόνο εννιά πόντους πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος με τους Σίσκο και Ντίκογλου να ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους, ενώ στην αναμέτρηση έλαβε μέρος και ο Σκαλιστής για ένα πεντάλεπτο ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από κάποιον τραυματισμό.

Διαιτητές: Δημάδης - Οικονόμου

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-37 (ημ.), 55-58, 81-67


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 89-52
ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 81-67
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ – ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 39-59
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 71-65
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ – ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: 68-47
ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ: δ/δ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 2

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 2

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 2

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 1

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 1

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 1

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 1

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ *

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ *

* ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/10/2009): ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: