Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΝΟΥA ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΡΦΕΑ (2η ΜΕΡΑ)




Έπεσε η αυλαία στο "Green Basket 2"

Αναμφίβολα ο αθλητισμός και δη το μπάσκετ χαρίζει αξέχαστες στιγμές στους λάτρεις του αθλήματος που κατακλύζουν τα γήπεδα, πολύ δε περισσότερο όταν οι αγώνες διέξαγονται σε φίλαθλα πλαίσια. Τρανή απόδειξη των προαναφερθέντων αποτέλεσε το φετινό τουρνούα μπάσκετ με την ονομασία “Green Basket 2” που έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού κερδίζοντας ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις. Στο τουρνουά – για την διοργάνωση του οποίου υπεύθυνοι φορείς ήταν ο πολιτιστικός σύλλογου Νέου Σκοπού «Ορφέας», ο Δήμος Στρυμόνα και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών – συμμετείχαν 4 ομάδες: ο οικοδεσπότης Ορφέας (Γ' Εθνική), οι Ίκαροι (Α2 Εθνική) , ο Ερμής Λαγκαδά (Α2 Εθνική) και ο Γ.ΑΣ Κομοτηνή (Β' Εθνική).

Όλες οι ομάδες έκαναν το καλύτερο δυνατό στο παρκέ, ενώ στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν και οι σχετικές βραβεύσεις. Συγκεκριμένα το Σάββατο πριν την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού ανάμεσα στον Ορφέα και τον Ερμή Λαγκαδά ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του Νέου Σκοπού, κ. Σταύρος Πανιόπουλος και ο Δήμαρχος Στρυμόνα, κ. Βασίλης Κετσετζής βράβευσαν τον προπονητή του Ερμή Λαγκαδά και παλιό διεθνή καλαθοσφαιριστή, κ. Γιώργο Σιγάλα για την πολυετή προσφορά του στο μπάσκετ.

Επίσης το Σάββατο απενεμήθη αναμνηστικη πλακέτα από την Πρόεδρο του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας, κ. Μαρία Λίγκα και από τον Δήμαρχο Στρυμόνα, κ. Βασίλη Κετσετζή στον Παραολυμπιονίκη αθλητή και Πρόεδρο του Γ.Α.Σ Κομοτηνή, κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη. Ο προπονητής του Ορφέα, κ. Παναγιώτης Σπανός έδωσε αναμνηστικά δώρα στον βραβευθέντα, ο οποίος με την σειρά του έδωσε στους ανθρώπους του Ορφέα μια φανέλα του Γ.Α.Σ Κομοτηνή μνημονεύοντας το όνομα του πρώτου σκόρερ του συλλόγου, Ζαχαρία Γεωργιάδη, προσφέροντας παράλληλα και τοπικά γλυκίσματα.

Ο κ. Ταξιλδάρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπεύθυνους του Ορφέα Νέου Σκοπού για την πρόσκληση στο τουρνουά, συνεχάρη την κ. Λίγκα, αλλά και τον κ. Κετσετζή για την πολύ καλή λειτουργία του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας επισημαίνοντας το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν συνολικά μόνο δυο κέντρα (το άλλο βρίσκεται στην Αθήνα) για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, ενώ εξήρε και την προσπάθεια που κάνει ο προπονητής του Ορφέα, κ. Παναγιώτης Σπανός τόσο στην ανδρική όμάδα όσο και στα τμήματα υποδομής των “ασπρόμαυρων”.

Κατά την διάρκεια της δεύτερη μέρας της διοργάνωσης βραβεύθηκε η ομάδα των Ικάρων για την πανάξια άνοδό της στην Α2 και η βουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο των Ικάρων, κ. Αθανασιάδη, ενώ μετά το τέλος του μεγάλου τελικού, Ίκαροι – Ερμής Λαγκαδά, οι αρχηγοί και των δυο συγκροτημάτων (Πεχλιβάνης – Παλέντζας) έλαβαν αναμνηστικά κύπελλα.


Τα παιχνίδια της Κυριακής

ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 67-63

Την τρίτη τιμητική θέση κατέλαβε ο γηπεδούχος Ορφέας στο τουρνουά επικρατώντας της Κομοτηνής με 67-63 στον μικρό τελικό. Η απόδοση των "ασπρόμαυρων" είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό αφού όλες οι ομάδες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ορφέας ξεκίνησε φουριόζος και προηγήθηκε 13-4 με τρίποντο του Αρχοντίδη. Οι φωνές του Παναγιώτη Φωτεινάκη έπιασαν τόπο και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 16-15 με καλάθια των Κουτσογιάννη, Λεχούδη και Τσακωνίτη, ενώ η περίοδος έκλεισε 20-16. Στο επόμενο δεκάλεπτο το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού έπαθε "black out" και η Κομοτηνή δοθείσης της ευκαιρίας ξέφυγε στο σκορ με 26-32, ενώ το ημίχρονο έληξε 28-34. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι "ασπρόμαυροι" με πρωτεργάτη τον Βαλάντη Τσιούλκα πέτυχαν 10-0 σερί και προηγήθηκαν με 38-35. Οι δυο ομάδες διατηρούσαν επαφή με το σκορ και η περίοδος τελείωσε 47-51. Στο τεταρτο δεκάλεπτο η Κομοτηνή ανέβασε προσωρινά την υπέρ της διαφορά στο +7 (47-54), αλλά ο Ορφέας με πιεστική άμυνα κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει (59-59), αλλά και να πάρει προβάδισμα 2 πόντων (61-59) ύστερα από ωραίο καλάθι του Αλέκου Καδή (3:22). Από εκείνο το σημείο του αγώνα και έπειτα η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι παίκτες του Παναγιώτη Σπανού επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα (καθοριστικό το καλάθι που σημείωσε ο Σουτζόπουλος) πήραν το ροζ φύλλο αγώνος.

Διατητές:
Νέδογλου - Μυσιρλής

Ορφέας (Σπανός): Τσιούλκας 13 (3), Τόλιος 3, Παπαδόπουλος 6, Θεοδώρου 3 (1), Χατζηβασιλειάδης 10 (1), Γκαβανόζης 2, Καδής 13 (2), Ματζιούνης 5 (1), Σουτζόπουλος 8, Αρχοντίδης 4 (1), Τσινόπουλος, Καβράκης.

Κομοτηνή (Φωτεινάκης): Μαστροκωστόπουλος 9 (1), Τρουλιάλης 2, Λεχούδης 5, Τσακωνίτης 15 (2), Ντίνας 8 (1), Κουτσοβασίλης 13 (3), Παπαγεωργίου 3 (1), Χαλίλ 1, Χατζημεχμέτογλου 1, Κουτσογιάννης 6, Παρατσουκίδης.


ΙΚΑΡΟΙ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: 62-80

Η ένταση "χτύπησε κόκκινο" στο μεγάλο τελικό του "Green Basket 2" με τους Ικάρους και τον Ερμή Λαγκαδά να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Από το τζάμπολ της συνάντησης "έπεφταν κορμιά" στο παρκέ και ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός. Μάλιστα ο μεγάλος τελικός λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα αφού 7:42 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου και ενώ το σκορ ήταν 28-22 υπέρ των "κυανοκίτρινων", ο προπονητής του Ερμή Λαγκάδα, Γιώργος Σιγαλας θέλησε να πάρει την ομάδα του και να φύγει από το γήπεδο εκφράζοντας παράπονα για τα σφυρίγμα των διαιτητών (δεν είχε δίκιο ο coach των Ερμή). Επικράτησε αναστάτωση, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση τόσο του Παναγιώτη Σπανού (προπονητής του Ορφέα) όσο και του Χρήστου Γκαβανόζη (επικεφαλής του τμήματος καλαθοσφαίρισης των Ορφέα).

Η διακοπή ωφέλησε τους φιλοξενούμενους και το 28-22 έγινε 28-33 με τον Βούλε Μάντιτς να σκοράρει παντί τρόπω, ενώ το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε τελικά με 37-43. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μάντιτς διαμόρφωσε το 42-52, αλλά οι Ίκαροι δεν τα παράτησαν και παρά το ότι ο Τότσιος ήταν στο πάγκο κατάφεραν να "ροκανίσουν" την διαφορά με καλάθια από τους Πεχλιβάνη, Τοπούζη, Βοϊβατόπουλο και το σκορ έγινε 52-54 (2:39), ενώ η περίοδος έκλεισε με 52-59. Πλήγμα για τους "κυανοκίτρινους" αποτέλεσε το τέταρτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Θανάσης Τοπούζης.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ερμής "πάτησε γκάζι" με την σερραϊκή ομάδα να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Ο Ράλλης οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι του Ερμή, ενώ και ο Παπακωνσταντίνου ως σουτιγκ γκαρντ ήταν αρκετά καλός. Ο Μάντιτς δεν είχε αντίπαλο και οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν προβάδισμα 19 πόντων (53-72, 6:28). Στην αντίπερα όχθη οι Ίκαροι συνάντησαν δυσκολίες στην διάσπαση της αντίπαλης άμυνας και επιδόθηκαν σε πολλά άστοχα σουτ τριών πόντων. Ο Τότσιος ήταν στενά μαρκαρισμένος από δυο παίκτες σε κάθε του ενέργεια, ο Όπασιτς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ο Γεωργαντζάς ήταν εκνευρισμένος, ενώ ο Ασημάκης αποχώρησε από τον αγώνα καθώς τραυματίσθηκε στην μύτη παρά την χρήση προστατευτικής μάσκας. Έτσι ο Ερμής ανεδείχθη νικητής του τουρνουά με τους πολυπληθείς φιλάθλους να χειροκροτούν και τις δυο ομάδες.

Διαιτητές: Ξενικάκης - Τατούδης

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-43 (ημ.), 52-59, 62-80

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 12 (2), Τότσιος 13 (1), Γεωργαντζάς 2, Χόχλερ 9, Ασημάκης 2, Βοϊβατόπουλος 12 (3), Τοπούζης 9, Όπασιτς 3, Μουζακίτης, Ιωσηφίδης.

Ερμής Λαγκαδά (Σιγάλας): Αντωνιάδης 8, Κωστελίδης 1, Μάντιτς 18 (1), Παπακωνσταντίνου 10, Ράλλης 14 (2), Τσότσος 12, Λευκαδίτης 5, Λούπος 2, Δημητριάδης 10 (2), Παλέντζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: