Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (Β ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)





Έγραψαν... ιστορία!

Ίκαροι - Κολοσσός Ρόδου: 75-62

Ίκαροι – Μαχητές – Νικητές. Ό, τι και να γράψει κανείς για τον σημερινό θρίαμβο των Ικάρων είναι λίγο. Οι αθλητές του Στάθη Καμαράκη στην αναμέτρηση του “Δαυίδ με τον Γολιάθ” έκαναν το θαύμα τους πετυχαίνοντας έναν σπουδαίο άθλο. Η αξία του ηττημένου δίνει αξία στο νικητή και μεγάλος νικητής στη συνάντηση του Κυπέλλου ήταν το σερραϊκό συγκρότημα που άγγιξε το τέλειο στο παρκέ αποκλείoντας πανάξια τον Κολοσσό Ρόδου, ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 και έχει ασφαλώς πολύ υψηλοτερο μπάτζετ σε σύγκριση με τους “κυανοκίτρινους”. Το πάθος,η αποφασιστικότητα στην επίθεση, η καταπληκτική αμυντική λειτουργία και η θερμή συμπαράσταση από το φίλαθλο κοινό αποτέλεσαν τα “κλειδιά” της επικράτησης των Ικάρων.

Το “μενού” του παιχνιδιού είχε απ' όλα. Dj, cheerleaders, διαγωνισμό και βραβεύσεις. Η διοίκηση των “κυανοκίτρινων” τίμησε τους Γιάννη Σφαιρόπουλο και Νίκο Παππά για τα επιτεύγματά τους με τους κ. Αθανασιάδη (Πρόεδρος των Ικάρων) και κ. Δεσποτίδη (Αντιπρόεδρος των Ικάρων) να απονείμουν τιμητικές πλακέτες στον προπονητή και στον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού αντίστοιχα λίγο πριν την έναρξη της τρίτης περιόδου.

Αναφορικά με την εικόνα της συνάντησης οι γηπεδόυχοι ξεκίνησαν κάθε άλλο παρά φοβισμένοι και με τρίποντο του Βοϊβατόπουλου , lay-up του εξαιρετικού Κώστα Τότσιου και goal-foul του Τοπούζη προηγήθηκαν με 14-8. Ο Κολοσσός είχε ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Χάρις που απειλούσε διαρκώς το καλάθι των Ικάρων και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 18-16. Στην επόμενη περίοδο οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Παππά (20-21) και εξασφάλισαν πλεονέκτημα τριών πόντων (21-24), αλλά το σύνολο του Στάθη Καμαράκη παίζοντας με σύνεση σε άμυνα και επίθεση ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα με τρίποντο του Μουζακίτη (30-28). Οι “θαλασσί” του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλησαν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με καλάθια του Χάρις ξέφυγαν στο σκορ με 34-38 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Στάθης Καμαράκης έριξε στο παιχνίδι τον Κώστα Γεωργαντζά και ο Καρδιτσιώτης αθλητής τον δικαίωσε με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, κλέβοντας μπάλες και βγάζοντας καλές άμυνες. Την στιγμή που ο Κολλοσός προσπαθούσε να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας (36-40, 46-52) οι “κυανοκίτρινοι” δεν αγχώθηκαν αλλά αντιθέτως έφεραν το παιχνίδι στο πόντο (51-52) με εντυπωσιακό κάρφωμα του Φίλιππου Συμεωνίδη.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Κώστας Πεχλιβάνης και το 51-53 έγινε 61-53 με τον φόργουορντ των Ικάρων να σημειώνει 8 πόντους με δυο τρίποντα εκμεταλλευόμενος και την τεχνικη ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μπήκε στο παρκέ με τον βοηθό του και διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές για προηγούμενη φάση. Ο Τότσιος με ωραία ενέργεια διαμόρφωσε το 65-53, ενώ ο Ντέγιαν Χόχλερ με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +14 (69-55, 4 λεπτά πριν τη λήξη) με τους “κυανοκίτρινους” να τρέχουν ένα επιμέρους σερί 18-2. Οι Ροδίτες έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν μέσα στην “λάβα” του κλειστού γυμναστηρίου της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και ο Πεχλιβάνης έβαλε "το κερασάκι στην τούρτα" με εύστοχο σουτ τριών πόντων (1:12) πετυχαίνοντας το 72-59.

Επόμενος αντίπαλος των Ικάρων είναι τα Τρίκαλα (ομαδα Α1) και ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στις Σέρρες. Πρόκεται για ακόμη έναι ιστορικό παιχνιδι και ο κόσμος πρέπει να ενισχύσει τους “κυανοκίτρινους” με την μαζική του παρουσία στο γήπεδο.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ταρενίδης, Πουρσανίδης

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 34-38 (ημ.), 51-52, 75-62

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 12 (3), Μουζακίτης 3 (1), Τότσιος 21 (2), Γεωργαντζάς 4 (1), Χόχλερ 16 (3), Συμεωνίδης 6, Βοϊβατόπουλος 8 (2), Τοπούζης 5, Ιωσηφίδης, Ασημάκης.

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 21 (1), Ζάρας 7 (1), Μανωλόπουλος 3, Ασημακόπουλος 10 (1), Ντόζιερ 6, Χαρίσης 6, Τσάμης 3 (1), Παππάς 3 (1), Βασίλιεβιτς 3 (1), Παντελιάδης, Δάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: