Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΑΠΕΡΓΙΑ!


"Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (9/11) το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών παρουσία παικτών και των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Σε αυτό συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες (κυρίως σε οργανωτικό επίπεδο) σχετικά με τον συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων της 4ης αγωνιστικής. Εδώ και τρεις μήνες έχουμε προαναγγείλει τον τρόπο που θα δράσουμε, ωστόσο τίποτε δεν άλλαξε οπότε είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στο έσχατο μέτρο της απεργίας."



Τα αιτήματα του ΠΣΑΚ:


1α. Πλήρη εγγύηση του μίνιμουμ του προϋπολογισμού των ομάδων που επιθυμούν να αγωνιστούν στην Α1 ποσού 500.000€.


1β. Δημιουργία ταμείου Αξιοπιστίας με την συμμετοχή των 14 ομάδων και του ΠΣΑΚ με 100.000€ έκαστος δημιουργώντας έτσι ένα ταμείο 1.500.000€ για την αποπληρωμή των χρεών προς τους αθλητές στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Οι ομάδες που οι αθλητές του έκαναν χρήση του ταμείου αν δεν καλύψουν τα χρήματα που δόθηκαν αποβάλλονται από κάθε διοργάνωση .


2. Δικαίωμα μεταγραφής Έλληνα αθλητή μεσούσης της περιόδου και σε Ελληνική ομάδα μετά από λύση συμβολαίου ή χρέη των ομάδων έστω και ενός μήνα.


3. Απαγόρευση μεταγραφών αν υπάρχουν οφειλές του προηγούμενου μήνα.


4α. Επαναφορά στο παλαιό στο καθεστώς για τους ξένους αθλητές.


4β. 8 γηγενείς αθλητές στην δωδεκάδα οι οποίοι να έχουν αγωνιστεί σε Εφηβικά πρωτ/τα της χώρας.


5. Άμεση κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας που αφορά το καθεστώς της Α2 με το άνοιγμα της Βουλής των Ελλήνων από την νέα ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: