Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Green… Ίκαροι

Ενας αθλητικός σύλλογος πρέπει πάνω απ’ όλα να υπηρετεί κοινωνικούς σκοπούς. Με βάση αυτή την αρχή, οι Ίκαροι συμετέχουν στο δίκτυο Hellenic Green Sports, με σκοπό τη συμμετοχή στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών.


Ο πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών, κος Αρης Αθανασιάδης, παραβρέθηκε στη συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης, κο Ιωάννη Βλάχο και την πρόεδρο του δικτύου Hellenic Green Sports, κα Καίτη Εμμανουηλίδου. Στη συνάντηση παραδόθηκαν τα σχετικά έντυπα συμμετοχής στην παγκόσμια προσπάθεια με την υπογραφή των αθλητών και των μελών του συλλόγου. Μια κίνηση με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αλλά και επίκαιρη εν όψει της έναρξης των εργασιών της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στις 9 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη.

«Να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες»

Ο πρόεδρος των Ικάρων δήλωσε: «Οι Ίκαροι είναι η μοναδική ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα που συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες ώστε να ασκηθεί σημαντική πίεση προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αλλά και των φορέων που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τις δυσμενείς συνθήκες για το περιβάλλον».

Η πρόεδρος του δικτύου Hellenic Green Sports, κα Εμμανουηλίδου αναφέρθηκε στο σύνολο των αθλητικών φορέων που συμμετέχουν στην προσπάθεια: «Η αθλητική οικογένεια των Σερρών έχει υπογράψει τη συμμετοχή της στην προσπάθεια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας περαιτέρω οικολογικής συνείδησης. Η συμμετοχή των Ικάρων, του Συλλόγου Αντισφαίρισης αλλά και των δρομέων που έλαβαν μέρος στο “Γύρο των Σερρών” αποδεικνύει το ενδιαφέρον της αθλητικής κοινότητας για τα περιβαλλοντικά ζητήματα».

Ο δήμαρχος Σερρών, κος Βλάχος δεν έκρυψε τη χαρά του για τις κοινωνικές δράσεις της αθλητικής κοινότητας της πόλης: «Δηλώνω ευτυχισμένος που οι αθλητικοί φορείς της πόλης έρχονται να προστεθούν στις δράσεις που ανέλαβε όλο αυτό το διάστημα η τοπική κοινωνία. Η αθλητική κοινωνία έστειλε το δικό της μήνυμα πίεσης προς τους ισχυρούς. Περιμένουμε μια καταρχήν συμφωνία στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, ώστε από τη νέα χρονιά να αρχίζουν να υλοποιούνται οι συμφωνηθείσες δράσεις».

ΠΗΓΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο.Κ ΙΚΑΡΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: