Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ζητείται ελπίς!



Ίκαροι - ΚΑΟΔ: 69-74


2 Noεμβρίου 2008: Οι Ίκαροι έχουν γνωρίσει εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (58-64, τρίτο κατά σειρά αρνητικό αποτέλεσμα) και μετά το τέλος του αγώνα προπονητής και παίκτες παραμένουν στο πάγκο προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη, με το όνειρο της ανόδου στην Α2 να ξεθωριάζει πρόωρα. Άλλοι είναι κατηφείς και παραμένουν σιωπηλοί, ενώ ορισμένοι είναι οργισμένοι με τους διαιτητές. Τελικά ο Στάθης Καμαράκης μαζεύει τους αθλητές του και αποχωρούν όλοι μαζί μετά από λίγη ώρα για τα αποδυτήρια. Έξω από το γήπεδο σχηματίζονται τα κλασικά "πηγαδάκια" και οι φίλαθλοι ασκούν κριτική σε παίκτες και προπονητή.

Ευτυχώς για τους Ικάρους και το σερραϊκό μπάσκετ εκείνη την δύσκολη στιγμή βρέθηκε ο άνθρωπος που βγήκε μπροστά και προστάτεψε την ομάδα. Ο Πρόεδρος των "κυανοκίτρινων", Άρης Αθανασιάδης στήριξε παίκτες και προπονητή και δικαιώθηκε απόλυτα για αυτή την στάση που κράτησε, αφού τον Μάιο του 2009 οι Ίκαροι για πρώτη φορά στην ιστορία τους προβιβάσθηκαν στην Α2.

9 Ιανουαρίου 2010: Οι Ίκαροι γεύονται το πικρό ποτήρι της ήττας από τον ΚΑΟΔ. Η απογοήτευση στα πρόσωπα των αθλητών και του Στάθη Καμαράκη είναι έκδηλη. Ο κόσμος αποχωρεί πικραμένος από το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων αντιλαμβανόμενος ότι το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία είναι δυσοίωνο. Τι μέλει γενέσθαι για τους "κυανοκίτρινους";

Δυστυχώς σε ακόμη ένα παιχνίδι που έλαβε χώρα εντός των "τειχών" οι Ίκαροι παρουσιάθηκαν κατώτεροι του αναμενομένου. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πάλι με την πλάτη στο τοίχο κυνηγώντας τον ΚΑΟΔ στο σκορ. Ένα "έργο" που το έχουν δει αρκετές φορές οι θεατές και το έχουν βαρεθεί. Τι φταίει τελικά και η ομάδα έχει περιέλθει σε αυτό το τέλμα; Μια ομάδα που πριν από λίγους μήνες απέκλεισε τον Κολοσσό Ρόδου στο Κύπελλο και το όνομά της εγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Πιθανές εξηγήσεις

*Ο τρόπος παιχνιδιού του σερραϊκού συγκροτήματος είναι προβλέψιμος, όπως επίσης και οι αντιδράσεις του.

*Η ομάδα αγωνίζεται φορτωμένη με υπερβολικό και ανεξήγητο άγχος και στα κρίσιμα χρονικά σημεία όταν η μπάλα "καίει" λείπει το καθαρό μυαλό από τους αθλητές του Στάθη Καμαράκη.

*Παίκτες με αρκετές παραστάσεις από την Α1 και την Α2 εμφανίζονται είτε του ύψους είτε του βάθους, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων ο Κώστας Τότσιος επωμίζεται το βάρος των επιθέσεων με σκοπό "να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά" αγωνιζόμενος για 37-40 λεπτά.

*Η διαιτησία διαδραματίζει και αυτή τον δικό της ρόλο, αλλά όταν αδικείς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τότε το κομμάτι της διαιτησίας περνάει στο περιθώριο.


Σχετικά με την εικόνα του αγώνα δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ιδιαίτερη ανάλυση. Ο ΚΑΟΔ ήταν ανώτερος και κέρδισε πανάξια. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το τρίτο ημίχρονο της συνάντησης με την συνέντευξη Τύπου και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτήν.

Ο Φοίβος Γυμνόπουλος (άφησε θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του με την "κυανοκίτρινη" φανέλα) μεταξύ των όσων ανέφερε στις δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν δούλεψε σωστά το σκάουτιγκ της ομάδας.

Πως είναι όμως δυνατόν να μην λειτούργησε σωστά η "κατασκοπεία" από την στιγμή που πέρα από το βίντεο ο αντίπαλος την περασμένη Τετάρτη είχε παιχνίδι στη Δράμα με το Πέραμα;

O Στάθης Καμαράκης από την πλευρά του ανέφερε ότι οι παίκτες του έμειναν στον αγώνα με τον Αρκαδικό και έδειξαν ανέτοιμοι, ενώ ίσως να επηρεάσθηκαν από τις διακοπες των Χριστουγέννων. Το θέμα όμως είναι ότι οι "κυανοκίτρινοι" ξεκουράσθηκαν ελάχιστα μέσα στις γιορτές κάνοντας διπλές προπονήσεις, ενώ επέστρεψαν στο γήπεδο στις 3 Ιανουαρίου με σκοπό να παρουσιασθούν πανέτοιμοι στο σπουδαίο μακεδονικό ντέρμπι.

Επιπροσθέτως ο Στάθης Καμαράκης ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και είπε ότι θα μιλήσει με την διοίκηση. Ερωτηθείς όμως για το εάν σκέπτεται να παραιτηθεί απάντησε αρνητικά. Ο Σερραίος τεχνικός απέδωσε κυρίως στο άγχος τις μέτριες εμφανίσεις που έχει κάνει η ομάδα του εντός έδρας σε σύγκριση με τις εμφανίσεις μακριά από τις Σέρρες. Τέλος ο Στάθης Καμαράκης δήλωσε ότι ο στόχος των 7 νικών με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος είναι πλέον πολύ δύσκολος να επιτευχθεί.

Τελικό σχόλιο: Κόντρα στον ΚΑΟΔ χάθηκε μια μάχη, μια μεγάλη μάχη. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και όλοι στο "στρατόπεδο" των Ικάρων πρέπει να αφυπνισθούν και να δουλέψουν ακομη περισσότερο διότι ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά είναι και μακρύς. Ο κόσμος είναι συνοδοιπόρος των "κυανοκίτρινων" . Οι Ίκαροι έχουν καλό υλικό, ικανό προπονητή και μπορούν να παραμείνουν στην Α2 αρκεί να βελτιώσουν την εικόνα τους το συντομότερο δυνατό.

Διαιτητές: Παναγιώτου - Μαγκλογιάννης - Τάτσικας

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-34 (ημ.). 44-53, 69-74

Ίκαροι(Καμαράκης): Πεχλιβάνης 3 (1), Γυμνόπουλος 4, Τότσιος 23 (2), Γεωργαντζάς 3 (1),Χόχλερ 5 (1), Συμεωνίδης 13, Ασημάκης 1, Παβλίσεβιτς 8 (2), Βοϊβατόπουλος 3, Τοπούζης 6.

ΚΑΟΔ (Τακιανός): Κυριακόπουλος 20 (4), Καρτέλο 8, Αποστολόπουλος 10 (1), Ζούπιτς 8 (2), Χούμας 4, Κιτσούλης 15 (1), Μπαλάφας 9 (1), Καραβασάνης, Ματενίδης, Εξουζίδης.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ίκαροι Σερρών – ΚΑΟΔ: 69-74

Δάφνη – Αρκαδικός: 67-66

ΟΦΗ – Αμύντας 76-73

Ηρακλής – Παγκράτι: 86-76

Νήαρ Ηστ – Αιγάλεω: 88-75

Ερμής Λαγκαδά – Ξάνθη: 100-95 (κ.α. 87-87)

Ίκαρος/Έσπερος Καλλιθέας – Ρέθυμνο: 76-72

Ερμής/Περάματος – Ολυμπιάδα Πατρών: 90-98(κ.α. 84-84)



Βαθμολογία

Ηρακλής 21*

Ίκαρος/Έσπερος Καλλιθέας 21

Αρκαδικός 20

Ρέθυμνο 19

Παγκράτι 19

Δάφνη 19

Ολυμπιάδα Πατρών 19

ΚΑΟΔ 18*

Νήαρ Ηστ 18

Ερμής Λαγκαδά 17

Ίκαροι Σερρών 16

ΟΦΗ 16

Ξάνθη 16

Αμύντας 16

Ερμής/Περάματος 16

Αιγάλεω 14

* Ηρακλής και ΚΑΟΔ έχουν από 1 αγώνα λιγότερο.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/1/2010): ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΙΚΑΡΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: