Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Τα σενάρια στην ουρά

Νήαρ Ηστ (42β)

Πέφτει μόνο σε ένα ακραίο και σχεδόν απίθανο σενάριο. Ποιο είναι αυτό; Να υπάρξει πενταπλή ισοβαθμία μεταξύ Νήαρ, Περάματος, Αμύντα, Ικαρων Σερρών και Ερμή Λαγκαδά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να χάσει η Νήαρ στην Καισαιριανή από την Ολυμπιάδα, να κερδίσει ο Ερμής Λαγκαδά το Πέραμα στη Θεσσαλονίκη μέχρι 30 πόντους, να κερδίσει ο Αμύντας στην Καλλιθέα τον Ικαρο/Εσπερο και οι Ικαροι Σερρών να κερδίσουν την Ξάνθη στην έδρα τους.


Πέραμα (42β)

Αν κερδίσει στον Λαγκαδά, μένει αυτόματα στην κατηγορία. Αν χάσει όμως, τότε θέλει ήττα του Αμύντα στην Καλλιθέα ή των Ικαρων Σερρών από την Ξάνθη για να μείνει. Είναι πιθανόν αν εμπλακούν πολλές ομάδες στην ισοβαθμία, να χρειαστεί να κρατήσει τη διαφορά των πέντε πόντων του πρώτου αγώνα με τον Λαγκαδά.


Αμύντας (41β)

Είναι πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Αν χάσει στην Καλλιθέα από τον πρωτοπόρο Ικαρο/Εσπερο, τότε πρέπει να περιμένει ήττα του Ερμή Λαγκαδά από το Πέραμα και μόνο για να μείνει στην κατηγορία. Πάντως, τυπικά κρατάει την τύχη στα χέρια του αφού με νίκη στην Καλλιθέα μένει ανεξαρτήτων ισοβαθμιών. Αν χάσει όμως, τότε περιμένει ένα δώρο από το αδιάφορο σε αυτή την περίπτωση Πέραμα. Αν αναλογιστούμε την πορεία του Λαγκαδά στα τελευταία ματς, δύσκολα μπορεί να υπολογίζει σε άλλες δυνάμεις ο Αμύντας.


Ικαροι Σερ. (41β)

Παρά την ήττα-σοκ στο Αιγάλεω, λογικά κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Υποδέχονται στην έδρα τους την αδιάφορη Ξάνθη και με νίκη παραμένουν στην κατηγορία. Αν χάσουν όμως, τότε πρέπει να περιμένουν ήττα ή του Αμύντα ή του Ερμή Λαγκαδά ή και των δύο αφού στις ισοβαθμίες με τις δύο αυτές ομάδες ευνοούνται.


Ερμής Λαγκ. (41β)

Το τρένο των τελευταίων αγωνιστικών. Αν και διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, πήγε και έβαλε 104 πόντους στην έδρα της τέταρτης ομάδας της κατηγορίας προκαλώντας για άλλη μια αγωνιστική σωρεία σχολίων και όργιο φημών για μια ακόμη νίκη του. Μετράει τέσσερις σερί νίκες αλλά θέλει άλλη μία για να είναι κοντά στην παραμονή του. Αν χάσει στη Θεσσαλονίκη από το Πέραμα, πέφτει αμέσως. Αν κερδίσει όμως, μένει σε περίπτωση ήττας του Αμύντα ή των Ικαρων Σερρών. Αν κερδίσει και κερδίσουν και οι άλλοι δύο, τότε έχουμε τετραπλή ισοβαθμία Αμύντα, Ικάρων, Λαγκαδά και Περάματος και για να μείνει ο Λαγκαδάς θέλει νίκη με διαφορά άνω των 5 πόντων.

ΠΗΓΗ: Μάριος Μπορίνος (http://www.superbasket.gr/?c=447&a=125496)

Δεν υπάρχουν σχόλια: