Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ)




Πίκρα και στενοχώρια

Έδεσσα - Ορφέας Ν. Σκοπού: 59-58

Άγγιξε την παραμονή αλλά...

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ορφέας. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού στον τελικό της χρονιάς κόντρα στην Έδεσσα πάλεψε σκληρά για να εξασφαλίσει τη σωτήρια νίκη, αλλά ο σερραϊκός σύλλογος δεν κατάφερε τελικά να κατακτήσει το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνος και μοιραία επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ορφέας μπήκε δυνατά στο παρκέ και με μπροστάρη τον Δημήτρη Σουτζόπουλο (20 π. συνολικά) απέκτησε προβάδισμα 7 πόντων (13-20).

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν να βρίσκονται στη θέση του οδηγού (21-26) παίζοντας καλή άμυνα, κλέβοντας μπάλες και η περίοδος έκλεισε με 27-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Έδεσσα χάρη κυρίως στον Σταυρουλάκη (20 π.) που ήταν το βαρύ "πυροβολικό" για τους τυπικά γηπεδούχους πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με 44-43, με τον Θεοδώρου από πλευράς Ορφέα να προσφέρει πολύτιμους πόντους στην επίθεση.

Στη τέταρτη και καθοριστική περίοδο της συνάντησης η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει υπέρ των "ασπρόμαυρων", με την διαφορά να βρίσκεται στο +7 (49-56, περίπου 4 λεπτά πριν το φινάλε). Σε εκείνο όμως το κρίσιμο χρονικό σημείο του παιχνιδιού ο Παναγιώτης Σπανός απέσυρε στον πάγκο τον Τσιούλκα, προκειμένου να προστατεύσει τον σέντερ του Ορφέα που είχε συμπλήρώσει 4 φάουλ. Η Έδεσσα αναθάρρησε και οι δύο αντίπαλοι βάδισαν σε τεντωμένο σχοινί.

3 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα πριν το τέλος του αγώνα ο Νικολαΐδης κέρδισε φάουλ (αυστηρή υπόδειξη από την κ. Τζήμα) και ο παίκτης της Έδεσσας με δυο εύστοχες βολές μετέτρεψε το 57-58 σε 59-58. Μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής του Ορφέα η μπάλα πήγε στον Θεοδώρου. Ο γκαρντ της σερραϊκής ομάδας επιχείρησε το τρίποντο υπό δύσκολες προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Σχόλιο από serresbasket: O Oρφέας έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Κρίμα...

Διαιτητές: Σιμητόπουλος - Τζήμα

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 27-32 (ημ.), 44-43, 59-58

Έδεσσα (Σταυρόπουλος): Γκέκας 2, Χαραλαμπίδης 2, Σταυρουλάκης 20 (2), Μαύρος 9, Τσάμης 9, Νικολαΐδης 6, Δοδόπουλος 11 (1), Γάτσος, Γεωργιάδης,Δαφνής.

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 12 (3), Παπαδόπουλος 5, Θεοδώρου 9 (3), Καδής 6, Ματζιούνης 6, Σουτζόπουλος 20 (1), Καβράκης, Αρχοντίδης, Γκαβανόζης, Χατζηβασιλειάδης.


* Μετά τη λήξη του αγώνα ο Πρόεδρος του Ορφέα, κ. Χρήστος Γκαβανόζης με δηλωσεις που έκανε στο serresbasket τόνισε τα εξής:

"Σίγουρα η πίκρα είναι μεγάλη. Ήμασταν πάντα μπροστά στο σκορ, αλλά δεν καταφέραμε να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι όπως και θα έπρεπε να κάνουμε. Νιώθω στενοχωρημένος τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο που μας ακολούθησε. Δεν τα παρατάμε".



ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

- Κατά κράτος κέρδισαν τη "μάχη" της κερκίδας στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης οι φίλοι του Ορφέα απέναντι στους λιγοστούς φιλάθλους της Έδεσσας.

- Στο γήπεδο έδωσαν το "παρών" αρκετοί αθλητές των Ικάρων, όπως επίσης και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης.

- Πάνω από 30 προπονητές παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: