Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Β' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Αποκόμισαν εμπειρίες - Γιορτή στο γήπεδο


Ίκαροι - Άρης: 61-80

Τον αποκλεισμό από το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος γνώρισαν οι Ίκαροι, οι οποίοι ηττήθηκαν από τον ισχυρό Άρη. Οι "κυανοκίτρινοι" κέρδισαν τις εντυπώσεις με την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο κοιτάζοντας κατάματα τους Θεσσαλονικείς για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Μέγάλες στιγμές έζησε το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων όπου στήθηκε γιορτή από τους φιλάθλους της σερραϊκής ομάδας που κατέκλυσαν το γήπεδο (υπήρχαν και όρθιοι), ενώ και 100 οπαδοί του "αυτοκράτορα" από τον τοπικό σύνδεσμο του SUPER 3 και από τις γύρω περιοχές (Σιδηρόκαστρο, Σκούταρι) ενίσχυσαν με θέρμη τον αγαπημένο τους σύλλογο.

Αναφορικά με την εικόνα της συνάντησης οι Ίκαροι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους στο πρώτο δεκάλεπτο πραγματοποιώντας "εκρηκτικό" ξεκίνημα. Ο Κώστας Κακαρούδης ήταν ασταμάτητος και οι το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη παίζοντας παθιασμένα απέκτησε προβάδισμα 10 πόντων με τρίποντο του Πεχλιβάνη (14-4, 3:36). Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στο παρκέ και ο Κουκάς με σουτ τριών πόντων διαμόρφωσε το 21-12 (1:00). Η περίοδος έκλεισε με 21-17.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι "κίτρινοι" του Σαρόν Ντρούκερ ισορρόπησαν την κατάσταση και με τρίποντο του Βεργίνη (κινητήριος μοχλός) προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα με 24-26 (7:12). Οι Ίκαροι δεν πανικοβλήθηκαν, με τον Συμεωνίδη να παλεύει στη ρακέτα. Χάρη σε πόντους του έμπειρου Νίκου Χατζηβρέττα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στη θέση του οδηγού και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 31-38.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ντάνστον - Τάκερ - Χαραλαμπίδης συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου ο Άρης να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τους Ικάρους (33-44, 38-51, 42-57) και η περίοδος έληξε με 46-60.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι "κυανοκίτρινοι" έδειξαν κουρασμένοι από τη σκληρή προετοιμασία και οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο, με τον υψηλόσωμο Μπορόβνιακ να "φορτώνει" διαρκώς με πόντους το αντίπαλο καλάθι και τον Ταπούτο να προσφέρει λύσεις με σουτ.

Ο κόσμος απόλαυσε κατά διαστήματα όμορφο θέαμα και μακάρι στα παιχνίδια που θα δώσουν οι Ίκαροι για το πρωτάθλημα της Α2 η παρουσία των Σερραίων φιλάθλων να είναι τόσο μαζική όσο ήταν στο σημερινό αγώνα. Άλλωστε η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη το αξίζει!

Διαιτητές: Σταματόπουλος - Γεωργιάδης - Πουρσανίδης

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 31-38 (ημ.), 46-60, 61-80

Ίκαροι (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 3 (1), Τότσιος 13, Κουκάς 5 (1), Καμπερίδης 3, Παπούδας 1, Συμεωνίδης 8, Κακαρούδης 19 (2), Παβλίσεβιτς 5 (1), Τοπούζης 4, Βοϊβατόπουλος, Ιωσηφίδης.

Άρης (Ντρούκερ): Ντάνστον 8, Ταπούτος 15 (3), Τάκερ 8, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 9 (1), Χαραλαμπίδης 5 (1), Κουμπούρας 4, Μπορόβνιακ 17, Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 7 (1).


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

* Η διοίκηση των Ικάρων τίμησε για την προσφορά του στο μπάσκετ τον κ. Βασίλη Παραμανίδη με απονομή πλακέτας από τον Πρόεδρο των "κυανοκίτρινων", κ. Αθανασιάδη και τον γενικό αρχηγό της ομάδας, κ. Δάρατζη λίγο πριν γίνει το τζάμπολ. Ο Σερραίος παλιός διεθνής καλαθοσφαριστής (33 συμμετοχές με την επίσημη αγαπημένη) αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Άρη έχοντας συμπαίκτη τον Νίκο Γκάλη, ενώ κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο φορώντας την κίτρινη φανέλα.


* Από πολύ νωρίς άρχισε η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο.

* Καμπερίδης, Κακαρούδης, Τότσιος έπιασαν κουβέντα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης με παίκτες του Άρη.

* Θερμό εναγκαλισμό με τον Πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, κ. Γιάννη Δαμιανίδη είχε πριν την έναρξη του αγώνα ο Κώστας Κακαρούδης που κατά το παρελθόν πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους Θεσσαλονικείς. Το ίδιο συνέβη ανάμεσα στον Βασίλη Παραμανίδη και τον ισχυρό άνδρα των "κίτρινων".

* Λίγα λεπτά μετά τις 7 μπήκε ο κύριος όγκος των οπαδών του Άρη στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας.

* Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομικής δύναμης στο σημερινό παιχνίδι, με τους αστυνομικούς να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον έλεγχο των θεατών για αντικείμενα κατά την είσοδό στους στο γήπεδο.

* Αρκετοί δημοσιογράφοι από τα Μ.Μ.Ε της Θεσσαλονίκης έδωσαν το "παρών" στο γήπεδο. Οι συνάδελφοι απορούσαν που στο ΔΑΚ Σερρών δεν υπήρχε παροχή ασύρματου δικτύου internet για να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισαν οι περισσότεροι και με το χαμηλό σήμα της κινητής τηλεφωνίας. Αναφορικά με το internet οι αρμόδιοι πρέπει να κινηθούν άμεσα. Βρισκόμαστε στο 2010!

* Μόνο αν διέθετε κάποιος πρόσκληση μπορούσε να καθίσει στις θέσεις V.I.P του γηπέδου.

* Αρκετοί προπονητές, αθλητές και αθλήτριες των τοπικών σωματείων παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

* Τσάντες με αναμνηστικά δώρα έδωσαν οι παίκτες των Ικάρων στους αθλητές του Άρη.

* Πολύ καλή ήταν η ιδέα της παρουσίασης των δύο ομάδων.

* 2:16 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου ο Παβλίσεβιτς χτύπησε στο πρόσωπο (μάτωσε η μύτη του) και αποχώρησε από το παιχνίδι, ενώ 1:38 πριν το τέλος της αναμέτρησης τραυματίσθηκε στο αριστερό γόνατο ο Καμπερίδης και κάθισε στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: