Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ




Το πάλεψαν...

Ίκαροι - Ηρακλής: 67-79

Ένα πολύ σημαντικό φιλικό παιχνίδι έδωσαν οι Ίκαροι χτες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων κόντρα στον Ηρακλή. Οι "κυανοκίτρινοι" αντιμετώπισαν εκ νέου τους Θεσσαλονικείς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετρώντας τις δυνάμεις τους απέναντι σε ένα σύνολο της Α1. Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη προσπάθησε να κοιτάξει κατάματα τους "κυανόλευκους" αφήνοντας στο τέλος θετικές εντυπώσεις στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με καλή διάθεση και εξασφάλισαν πολύ γρήγορα διαφορά 11 πόντων (4-15). Ο Λιθουανός Εϊτουταβίτσιους ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά και εκτελεστικά του καθήκοντα, οι Λαμπρόπουλος - Πέτροβιτς απειλούσαν διαρκώς το καλάθι των Ικάρων με διεσδύσεις και σουτ, ενώ ο Δέσπος μάζευε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο μειώνοντας σε 10-17, αλλά ο "γηραιός" σημείωσε 8-0 σερί και η περίοδος έκλεισε με 10-25.

Στο επόμενο δεκάλεπτο το σύνολο του Κώστα Πιλαφίδη κρατούσε άνετα το προβάδισμα υπέρ του (15-30, 19-34, 29-44). Οι Ίκαροι ήταν επιρρεπείς στα λάθη, ενώ συν τοις άλλοις ήταν άστοχοι από τη γραμμή της "φιλανθρωπίας". Ευτυχώς η σερραϊκή ομάδα έδειξε χαρακτήρα και δεν παραδόθηκε ολοκληρωτικά στον Ηρακλή, με την περίοδο να λήγει 34-47.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά κυμαίνονταν μεταξύ 12-18 πόντων (38-50, 40-58) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 45-62.

Στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου οι "κυανόλευκοι" βρέθηκαν να προηγούνται με 47-68. Οι Ίκαροι όμως ανέβασαν την απόδοσή τους σε άμυνα κι επίθεση και με σκόρερ τον Κώστα Τότσιο "έτρεξαν" 10-2 σερί μετατρέποντας το 51-71 σε 61-73, με τον Ηρακλή να κατακτά τη φιλική νίκη.

Στα αξιοσημείωτα του χτεσινού παιχνιδιού η χρησιμοποίηση χρονομέτρου χειρός, η μη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα (εστάλη το σύστημα για ρύθμιση σύμφωνα με τους νέους κανόνες, αλλά παρουσιάσθηκε καθυστέρηση) και η τεχνική ποινή που δέχθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Λιούις για έντονη διαμαρτυρία στον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Πουρσανίδη. Ο Λιούις εκνευρίσθηκε σε μια φάση με τον Βοϊβατόπουλο.

Σχόλιο από serresbasket: Αναμφισβήτητα ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έκανε πολλές παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αγωνιστική τους συμπεριφορά, αλλά ο προπονητής των Ικάρων χειροκρότησε τους αθλητές τους τις φορές που αυτοί ξεδίπλωσαν σωστά τις επιθέσεις τους (ακόμη κι όταν δεν πετύχαιναν καλάθι).

Τα δεκάλεπτα: 10-25 (ημ.), 34-47, (ημ.), 45-62, 67-79

Ίκαροι (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 7 (1), Τότσιος 19 (1), Κουκάς 3 (1), Καμπερίδης 7 (1), Συμεωνίδης 6, Κακαρούδης 8, Παβλίσεβιτς 7 (1), Βοϊβατόπουλος 2, Τοπούζης 8.

Ηρακλής (Πιλαφίδης): Εϊτουταβίτσιους 9 (1), Έβερετ 2, Παπανικολόπουλος 6 (2), Αγγελακόπουλος 7 (1), Λιούις 9, Τσαλκιτζής 2, Πέτροβιτς 17 (1), Λαμπρόπουλος 20, Δέσπος 7, Σιγκούνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: