Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ποτέ δεν είναι αργά



Αφορμή για το σημερινό άρθρο στάθηκαν κυρίως κάποια ρεπορτάζ που διάβασα σε μπασκετικές ιστοσελίδες, οι οποίες καλύπτουν την ειδησεογραφία της Α2. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος τα ρεπορτάζ αφορούσαν τις παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν ορισμένες ομάδες της κατηγορίας προκειμένου να κάνουν το σχετικό άνοιγμα στον απλό, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο της τοπικής κοινωνίας και επιπλέον κατ' αυτό τον τρόπο να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τα Μ.Μ.Ε.

Φέτος, οι Ίκαροι δίνουν ξανά το "παρών" στη διοργάνωση της Α2. Ένα πρωτάθλημα που παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ο σερραϊκός σύλλογος με τις μεταγραφικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε και έχοντας ως "μπούσουλα" τη θητεία από την περασμένη σεζόν και ως σύμμαχο τη συμπαράσταση του κόσμου δείχνει έτοιμος να χαράξει μια αξιόλογη πορεία. Αυτό το πιστεύει ακράδαντα και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, ο οποίος τόνισε πριν από μερικό χρονικό διάστημα ότι στόχος των "κυανοκίτρινων" αποτελεί η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και το πλασάρισμα στην εξάδα.

Αναμφίβολα στις τάξεις της διοίκησης των Ικάρων υπάρχει πικρία για τη μη στήριξη της ομάδας από τις επιχειρήσεις του Νομού Σερρών και πολύ δε περισσότερο από τους τοπικούς φορείς. Ο ίδιος ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης δεν μάσησε τα λόγια του σε δηλώσεις που είχε κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα των "κυανοκίτρινων" πριν από την περσινή κρίσιμη αναμέτρηση με την Ξάνθη, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγες μέρες αργότερα στο Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2 FM.

Στα προαναφερθέντα πρέπει να προσθέσω και την περίεργη συμπεριφορά των περισσοτέρων Σερραϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες) που είναι "πότε κρύο και πότε ζέστη" αναφορικά με το σερραϊκό μπάσκετ. Το δίλημμα, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, δεν υφίσταται στα μέρη μας, αφού η πλειοψηφία των εκπροσώπων του Τύπου προτιμά το χορτάρι. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο την περασμένη αγωνιστική περίοδο να μην διεξάγονται πάντοτε συνέντευξεις Τύπου μετά το τέλος των εντός έδρας αγώνων των Ικάρων λόγω έλλειψης κάμερας σε κάποιες συναντήσεις.

Φέτος όμως, όπως σημείωσα και λίγο παραπάνω, οι Ίκαροι είναι πιο ποιοτικοί και πιο ισχυροί στο παρκέ. Κατά την ταπεινή μου άποψη η διοίκηση του συλλόγου θα έπρεπε να προβάλλει αυτή την ποιότητα μέσω μιας επίσημης παρουσίασης (ένα πρωϊνό για να υπάρχει και άμεση κάλυψη του γεγονότος), έτσι ώστε οι ακροατές, οι τηλεθεατές, οι αναγνώστες, οι επιχειρηματίες, οι άρχοντες της πόλης, οι δημοσιογράφοι να πάρουν μια γεύση και να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας μαζικά. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και σε τρεις μέρες είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ του παιχνιδιού με τον Απόλλων Πατρών στις Σέρρες, όπου το γήπεδο πρέπει να είναι κατάμεστο (και ας παίζει την ίδια ώρα ο Πανσερραϊκός στο ποδόσφαιρο).

Καλό είναι ο κόσμος (όλων των ηλικιών) που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων να μάθει λίγα πράγματα για τους παλιούς και τους νέους αθλητές των Ικάρων, αλλά και να μπορέσει να τους γνωρίσει από κοντά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με αυτόγραφα, δωρεάν εισιτήρια κλπ.

Ποτέ δεν είναι αργά...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Eύχομαι να τα βρείτε να καταφέρετε να φέρετε τον κόσμο κοντά.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απαξίωση του μπάσκετ και δεν είναι μόνο πως προτιμούν το χορτάρι.
Οι μπασκετικοί φίλοι που πήγαν πρέπει να αναρωτηθούμε.