Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Χατζηκυριακίδης: "Θέλουμε να ανέβουμε "


Άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης στην αθλητική ιστοσελίδα της Τρίπολης (http://www.contraepithesi.gr). Ο προπονητής των Ικάρων αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό, μίλησε για τον αυριανό εντός έδρας αγώνα με τον Πανερυθραϊκό, ενώ ο τεχνικός της σερραϊκής ομάδας αποκάλυψε ότι οι "κυανοκίτρινοι" θέλουν να ανέβουν στην Α1 Εθνική Κατηγορία!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη έχουν ως εξής:

Δυσαρεστημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και κυρίως όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός των Ίκαρων Σερρών, κ. Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, σε δηλώσεις του. Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού και την ομάδα του τόνισε:

 «Επιθετικά με τίποτα δεν περίμενα αυτή τη συμπεριφορά μας. Φανήκαμε ανέτοιμοι και χωρίς να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αμυντικά κάναμε μία προσπάθεια, δώσαμε κάποια ελεύθερα σουτ παρερμηνεύοντας κάποιες εντολές και ο Αρκαδικός κέρδισε δίκαια, αφού ήθελε τη νίκη περισσότερο από εμάς. Ήταν πιο αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία και κέρδισε δίκαια».

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι άμυνες κυριάρχησαν στο ματς ο τεχνικός των Σερρών τόνισε: 

«Δεν νομίζω ότι τα σουτ τα δικά μας και συγκεκριμένα τα 13 τρίποντα, ήταν θέμα άμυνας. Ήταν θέμα κακής εκτίμησης και κακής ψυχολογίας περισσότερο, γιατί τα πιο πολλά ήταν ελεύθερα. Εμείς προσπαθήσαμε στην άμυνα. Ξέραμε ότι αν πάμε το παιχνίδι σε υψηλά επίπεδα επιθετικά, ο Αρκαδικός εδώ στην έδρα του βρίσκει ρυθμό και σκοράρει εύκολα. Εμείς παλέψαμε και δουλέψαμε πάνω σ’ αυτό τον τομέα, αλλά εμείς είμαστε πολύ κακοί και αρνητικοί επιθετικά  και για τη δική μας ποιότητα σαν παίκτες, δεν νομίζω ότι δικαιολογούμαστε. Όμως εντάξει, έτσι είναι το πρωτάθλημα, συνεχίζουμε. Εμείς δεν έχουμε χρόνο ούτε για χαρές ούτε για λύπες, αφού την Τετάρτη έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας με την Ερυθραία. Έχουμε επίσης ένα μεγάλο ταξίδι για την επιστροφή. Έχουμε τραυματία τον Καμπερίδη, αφού για εμάς είναι μία πολύ μεγάλη μονάδα, καθώς είναι ένας παίκτης που και οργανώνει αλλά και εκτελεί, πηδάει επίσης και στα ριμπάουτ, όντας ένας πολυσύνθετος παίκτης. Ελπίζω την Τετάρτη να τον έχουμε μαζί μας και να επιστρέψουμε στις νίκες».

Όσον αφορά το πολύ καλό ξεκίνημα και ελπιδοφόρα πορεία των Σερρών, ο κόουτς των Ίκαρων δήλωσε:

«Δεν θέλω να φανώ υπερόπτης, αλλά οι τρεις εκτός έδρας ήττες είναι πάρα πολλές. Βέβαια παίξαμε σε πολύ δύσκολες έδρες και με πολύ δύσκολες ομάδες, αλλά ειδικά μέσα στην Κατερίνη αλλά και στη Δράμα, θα περίμενα πιο πολλά πράγματα από την ομάδα μου. Σε αντίθεση με το σημερινό ματς όπου με τέτοια νούμερα δεν υπήρχε καμία πιθανότητα για τη νίκη. Ελπίζω ότι στην πορεία θα συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις και θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια νίκη εκτός έδρας, γιατί αν δεν το πετύχεις δεν μπορείς να προχωρήσεις στο πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό αυτό».

Για το αν το πρωτάθλημα της Α2 είναι τόσο αμφίρροπο όσο δείχνει, ο κ. Χατζηκυριακίδης πρόσθεσε:

 «Η ποιότητα σαν ποιότητα έχει πέσει. Αυτό όμως έχει δημιουργήσει ανταγωνισμό. Έχει ομάδες οι οποίες έχουν μάξιμουμ εφτά παίκτες καλούς και βάζουμε και μερικά καινούργια παιδιά τα οποία τις προηγούμενες χρονιές δεν μετείχαν στο πρωτάθλημα τόσο ενεργά, αλλά τώρα είναι ενεργοί και παίζουν και πολύ καλά. Είναι όντως πολύ ανταγωνιστικό και κάθε Σάββατο φαίνεται αυτό από τα αποτελέσματα».

Τέλος για το αν οι Ίκαροι θέλουν να ανέβουν στην Α1 ο προπονητής της «κυανοκίτρινης» ομάδας είπε κλείνοντας:

 «Φυσικά και θέλουμε να ανέβουμε. Γιατί να μην θέλουμε να ανεβούμε; Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην θέλει να ανέβει στην Α1 Εθνική κατηγορία, πόσο μάλλον ομάδες όπως οι Ίκαροι ή ο Αρκαδικός που εκφράζουν μία ολόκληρη περιοχή. Εμείς για παράδειγμα δεν είμαστε μία ομάδα που βρίσκεται σε συνοικία της Αθήνας χωρίς προς Θεού να το υποτιμώ αυτό. Εκφράζουμε μία ολόκληρη περιοχή, έναν ολόκληρο νομό και μία πόλη 100.000 κατοίκων και μίας άκρως αθλητικής πόλης με παρουσία σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Δεν υπάρχει λόγος να μην θέλουμε λοιπόν να ανέβουμε!».


(Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης με δηλώσεις που είχε κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα των Ικάρων www.ikaroibc.gr είχε τονίσει ότι στόχος των "κυανοκίτρινων" ήταν η εξασφάλιση της παραμονής το συντομότερο δυνατό και κατόπιν το πλασάρισμα της ομάδας στην πρώτη εξάδα της Α2).

* ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: