Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Αντίθετα συναισθήματα


Το Ρούπελ Σιδηροκάστρου ανέδειξε νικητή το σερραϊκό ντέρμπι με την Ηράκλεια, η οποία πνέει μένεα κατά των διαιτητών. "Καβαλάρης" ο Ορφέας επιβλήθηκε εύκολα του Αρίωνα Ξάνθης. Σπουδαίο "διπλό" σημείωσε ο Πανσερραϊκός στις Φέρες.


Ηράκλεια - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 40-53

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι το σύνολο του Κώστα Σίσκου έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στην Ηράκλεια.

Το Ρούπελ θέλησε από το πρώτο δεκάλεπτο της συνάντησης να μπει στη θέση του οδηγού έχοντας σε καλή μέρα τον Μάτκαρη που κάλυψε επάξια το κενό του Τόλιου. Η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με 10-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ηράκλεια παρά το γεγονός ότι αγωνίσθηκε δίχως τον Ντίκογλου στη σύνθεσή της (προέκυψε πρόβλημα στο πόδι) και με τον Σιουσιουλούδη να έχει ενοχλήσεις ανέβασε την απόδοσή της μειώνοντας σε 22-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν πάλι τα ηνία του αγώνα ξεφεύγοντας στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν έτοιμη την απάντησή τους και η περίοδος έληξε 33-35.

Το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι αμφίρροπο μέχρι τη χρονική στιγμή που αποβλήθηκε ο Σιουσιουλούδης από πλευράς "κόκκινων". Η Ηράκλεια αποσυντονίσθηκε, ενώ στον αντίποδα το Σιδηρόκαστρο βρήκε τις λύσεις στην επίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο εξασφαλίζοντας το μεγάλο "διπλό".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της Ηράκλειας έχουν πολλά παράπονα από το διαιτητικό δίδυμο της αναμέτρησης (Μυρισλής - Οικονόμου) και κυρίως από τον κ. Μυσιρλή. Οι διαιτητές χρέωσαν τους "κόκκινους" με 3 τεχνικές ποινές, 4 αντιαθλητικά φάουλ και 1 αποβολή. 

Ο Σπύρος Ιωαννίδης ανέφερε ότι τα σφυρίγματα των διαιτητών αδίκησαν πέρα για πέρα την ομάδα του που μόχθησε στο παρκέ, ενώ τόνισε ότι κάποιοι δεν σέβονται την σημαντική προσπάθεια που γίνεται στο μπάσκετ της Ηράκλειας με την οργάνωση των τμημάτων υποδομής και την ώθηση των παιδιών της περιοχής στον αθλητισμό. 

Ο τεχνικός των γηπεδούχων υπογράμμισε ότι δεν έχει κανένα παράπονο  από τους αντιπάλους, αφού το Σιδηρόκαστρο έπαιξε σε αθλητικά πλαίσια, ενώ ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για το ότι συμφώνησε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας χωρίς να λειτουργεί ο ηλεκτρονικός πίνακας του κλειστού γυμναστηρίου (υπήρξε εικοσάλεπτη καθυστέρηση ωσότου να διευθετηθεί το ζήτημα).

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Σίσκος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την φιλοξενία και την συμπεριφορά που έδειξαν οι υπεύθυνοι της Ηράκλειας στην αποστολή του Ρούπελ, ενώ συνεχάρη τους καλαθοσφαιριστές του για την επιτυχία.

Διαιτητές: Μυσιρλής - Οικονόμου

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 22-25 (ημ.), 33-35, 40-53

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Ευγενιάδης 3 (1), Αποστολάκης 5 (1), Σιουσιουλούδης 6 (1), Παπαστεφάνου 4, Κηπουρός 20, Αλεξανδρίδης 2.

Ρούπελ (Σίσκος): Ιακωβίδης 12 (1), Μάτκαρης 12, Γρεασίδης 4 (1), Λαφτσής 8, Αβραμίδης 6, Κατσικάς 8 (1), Καράτζαλος 3.

Ορφέας Ν. Σκοπού - Αρίων Ξάνθης: 82-62

Δεν ίδρωσαν ιδιαίτερα οι "ασπρόμαυροι" στην αναμέτρηση με τον Αρίωνα. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο (21-19) ο Ορφέας ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος από τους Θρακιώτες ανεβάζοντας την διαφόρα στο +33 στην διάρκεια της τέταρτης περιόδου.

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναγιώτης Σπανός χρησιμοποίησε 5 πιτσιρικάδες.

Στο γήπεδο του Νέου Σκοπού επέστρεψε ο Μιχαηλίδης που αγωνίσθηκε με την φανέλα του Αρίωνα. Οι 60 θεατές που παρακολούθησαν τη συνάντηση χειροκρότησαν τον αντίπαλο καλαθοσφαιριστή αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του στον Ορφέα.

Διαιτητές: Λαμπρίδης - Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-28 (ημ.), 68-43, 82-62

Ορφέας (Σπανός): Σουτζόπουλος 2, Σκουλίδης 2, Παπαδόπουλος 18 (5), Σολούγκας 19 (2), Κούτρης 4, Καβελίδης 2, Καραμπατζιάκης 2, Καρακώστας 4, Κλαλιώτης 4 (1), Καδής 20 (1), Χατζηπέτρου 6, Λαδιάς.

Θύελλα Φερών - Πανσερραϊκός: 57-69

Άλλη έχει το όνομα, άλλος όμως είχε τη χάρη και ο Πανσερραϊκός πέρασε νικηφόρα από τις Φέρες "παρασύροντας" την Θύελλα.

Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν με πέντε πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Πανσερραϊκό στο +4. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το σερραϊκό συγκρότημα πάτησε "γκάζι" για τα καλά και κατέκτησε δίκαια τη νίκη.

Πρωταγωνιστής για τα "λιοντάρια" ήταν ο Νίκος Γεωργιανός, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Χατζής.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Χρυσανθίδης δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους έφηβους καλαθοσφαιριστές θέλοντας να τους προφυλάξει για το σημερινό ματς με την Κομοτηνή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χρυσούπολη - Εθνικός Αλεξ/πολης: 61-48

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης -Αγία Βαρβάρα: 71-61

Θύελλα Φερών - Πανσερραϊκός: 57-69

Ορφέας Ν. Σκοπού - Αρίων Ξάνθης: 82-62

Ηράκλεια - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 40-53

Ρεπό: Α.Ε. Κομοτηνής

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ορφέας Ν. Σκοπού 25

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης 23

Ρούπελ Σιδηροκάστρου 22

Πανσερραϊκός 21

Αγία Βαρβάρα 19

Χρυσούπολη 19

Ηράκλεια 18

Εθνικός Αλεξ/πολης 17

Θυέλλα Φερών 17

Αρίων Ξάνθης 15

Α.Ε. Κομοτηνής 14

* Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/3/2011): ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ, Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ. ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: