Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Σπανός: "Μπασκετικό κέντρο ο Νέος Σκοπός"


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Παναγιώτης Σπανός στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Ο τεχνικός του Ορφέα δήλωσε τα εξής:

"Σχετικά με την πορεία του Ορφέα Νέου Σκοπού, που βρίσκεται στην κορυφή της Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι με δύο βαθμούς διαφορά από την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας ρεκόρ 13-1. Μάλιστα, στο μεταξύ μας παιχνίδι με την Ολυμπιάδα είχαμε νικήσει με 37 πόντους διαφορά, κάτι που δείχνει πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η μοναδική ήττα μας έγινε από το Ρούπελ Σιδηροκάστρου με έναν πόντο διαφορά. Παράλληλα, είμαστε και φιναλίστ του Κυπέλλου. Στις 16 Απριλίου αντιμετωπίζουμε στον τελικό την Χρυσούπολη Καβάλας.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα που υπάρχουν, καθώς περιλαμβάνει έξι νομούς. Κάτι που συνεπάγεται πολλά ταξίδια και μετακινήσεις, που μεγαλώνουν το βαθμό δυσκολίας. Το επίπεδο δεν είναι και τόσο υψηλό πέραν από τις ομάδες των Σερρών. Πάντως, πέραν από τις πέντε πρώτες θέσεις υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων».

Για το... μυστικό της επιτυχίας του Ορφέα: «Η δική μας ομάδα απαρτίζεται από παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε και το τοπικό στοιχείο. Έχουμε αναπτύξει σε υψηλό βαθμό τις ακαδημίες μας, καθώς σε αυτές βρίσκονται 180 παιδιά και μάλιστα 7 εξ' αυτών έχουν παίξει και στο αντρικό, ενώ ένα εξ' αυτών προέρχεται από ειδικό σχολείο. Στόχος μας είναι εξάλλου πέραν από την άνοδο να δείχνουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο. Έχουμε χαράξει έναν σχεδιασμό τριετίας για να γίνουμε στο μέλλον πρωταγωνιστές στη Γ' Εθνική. Ειδικά, αν οι Ίκαροι ανέβουν στην Α1, θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε κάποιους ντόπιους παίκτες.

Το γήπεδο είναι κατάμεστο σε κάθε παιχνίδι, καθώς έχουμε την απόλυτη συμπαράσταση του κόσμου μας. Το σημαντικό είναι πως υπάρχουν τρία άτομα (Γκαβανόζης Χρήστος του Ελευθερίου, Γκαβανόζης Χρήστος του Γεωργίου, Μελισινάς Σάκης), οι οποίοι εκτελούν χρέη διοίκησης και τρέχουν ακατάπαυστα. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα μικρό χωριό, μπασκετικό κέντρο»."

Στα υπόλοιπα νέα οι αθλητές του Ορφέα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες το προσεχές Σαββατοκύριακο λόγω του ρεπό που θα κάνουν.

* Πηγή συνέντευξης: http://www.sepk.gr/portal2/

** ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ:www.neosskoposbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: