Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

"Έσπασαν καρδιές"


Πανσερραϊκός - Ένωση Καβάλας: 68-65

Νίκη δίχως όμως αντίκρυσμα σημείωσε ο Πανσερραϊκός κόντρα στην Ένωση Καβάλας, η οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα "λιοντάρια" του Στέργιου Ποργιόπουλου τα έδωσαν όλα στο παρκέ προσπαθώντας να κάνουν την υπέρβαση, αλλά αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος ήταν οι καλαθοσφαιριστές των φιλοξενούμενων. Ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας χειροκρότησε θερμά τους παίκτες και των δύο ομάδων για το χορταστικό θέαμα που πρόσφεραν.


Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι "κόκκινοι" διατηρούσαν ισχνό προβάδισμα (22-21). Στην επόμενη περίοδο η Καβάλα με πρωτεργάτη τον Γκέλιο απέκτησε διαφορά 6 πόντων (34-40), αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με 38-40. Πλήγμα για τους φιλοξενούμενους αποτέλεσε ο τραυματισμός του "ορεξάτου" Μπαναβάκη (γύρισε το πόδι του).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός ήταν "τυφώνας". Το σύνολο του Στέργιου Ποργιόπουλου παίζοντας άμυνα για σεμινάριο επέβαλε πλήρως το ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο, με τον Χορτομάρη να "πυροβολεί" διαρκώς το αντίπαλο καλάθι. 

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 11-0 σερί (49-40, 3:05), ενώ  στο τέλος της περιόδου ο Χορτομάρης με τρίποντο διαμόρφωσε το 56-44, βάζοντας "φωτιά" στο γήπεδο, με τα "λιοντάρια" να φτάνουν στο επιθυμητό +12 και παρά το γεγονός ότι οι Γκαήλας και Ρίζος ήταν στον πάγκο με 4 φάουλ.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή με δίποντο του Γκεντσούδη (58-44). Το συγκρότημα όμως του Δημήτρη Αϊβαζίδη δεν τα παράτησε. Η Καβάλα περιόρισε τον Χορτομάρη, ενώ ο Γκέλιος ανέλαβε εκ νέου δράση στην επίθεση. Ο Καραμπέκης ήταν η πιο αξιόπιστη λύση για τους "κόκκινους" στην τελευταία περίοδο και το παιχνίδι έλαβε δραματικό χαρακτήρα.

1 λεπτό πριν το φινάλε της συναρπαστικής αναμέτρησης με το σκορ στο 67-57 σημειώθηκε η φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Σερραίων φιλάθλων. Ο Γκαήλας επιχείρησε διείσδυση και ανεκόπη αντικανονικά από καλαθοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, αλλά ο διαιτητής Ξενικάκης που ήλεγχε τη φάση δεν υπέδειξε την παράβαση. 

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μητρούλης με εύστοχο σουτ έξω από την γραμμή των 6.75 πέτυχε το 67-60 (52") βάζοντας "ταφόπλακα" στις ελπίδες του Πανσερραϊκού, αφού τα "λιοντάρια" δεν είχαν άλλα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα.

Σχόλιο από serresbasket: Μπράβο στους προπονητές και τα παιδιά του Πανσερραϊκού για τη σημερινή εμφάνιση, αλλά και για τη συνολική τους παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα. Το μέλλον τους ανήκει αρκεί να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά. Συγχαρητήρια αξίζουν και στην Ένωση Καβάλας για τη δίκαιη πρόκρισή της.

Διαιτητές: Ξενικάκης - Τατούδης

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 38-40 (ημ.), 56-44, 68-65

Πανσερραϊκός (Ποργιόπουλος): Γιαννούλης 1, Ρίζος 4, Χορτομάρης 29 (2), Καραμπέκης 21 (1), Γκεντσούδης 9 (1), Σπόνδης 4, Λιούσας, Κεχαγιάς, Γκαήλας, Στεργίου, Πούλιος.

Ένωση (Αϊβαζίδης): Λάιος 2, Σαρόγλου 4, Μητρούλης 16 (2), Στεφανίδης 5, Γκέλιος 24, Μπαναβάκης 6, Κύρου 8, Γανίτης, Βοζίκης, Φιλιππίδης, Σιμιτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: