Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Πρέσβεις των Σερρών οι Ίκαροι«Ο δήμος Σερρών έχει χρέος να στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες» υποστήριξε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμής και βράβευσης της ομάδας «ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ».

Χάρης Βοϊβατόπουλος, Σταύρος Ιωσηφίδης, Κώστας Κακαρούδης, Μίλος Παβλίσεβιτς, Κώστας Πεχλιβάνης, Θανάσης Τοπούζης, Κώστας Τότσιος  και Δημήτρης Τσανάκας είναι οι παίκτες της «ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ», χάρη στην επιτυχή αγωνιστική πορεία των οποίων, η σερραϊκή ομάδα κατέκτησε τη τρίτη θέση στην Α2 Εθνική Κατηγορία του Πρωταθλήματος Μπάσκετ.
Αυτούς τους νέους-Σερραίους στη πλειοψηφία τους-πρωταθλητές υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγελλίδης, προκειμένου να τιμήσει τις επιδόσεις τους στ’ αγωνιστικά «παρκέ», αλλά κυρίως την συνεισφορά τους στην προσπάθεια αναβάθμισης και προβολής του σερραϊκού αθλητισμού.  Όχι άδικα, χαρακτήρισε τους ΙΚΑΡΟΥΣ πρέσβεις των Σερρών ανά το πανελλήνιο κι ευχήθηκε η ομάδα να εισέλθει στο σαλόνι της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.  Επίσης, στους διοικητικούς παράγοντες της ομάδας, κ. Γιάννη Δεσποτίδη ,αντιπρόεδρο, Δημήτρη Ρήγα, γραμματέα-υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων , και Παναγιώτη Ανδρικάκη ,γενικό αρχηγό της ομάδας, δήλωσε ότι ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο ίδιος προσωπικά θα παραμείνουν υποστηρικτές της ομάδας, στην οποία θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ΙΚΑΡΩΝ στο Δήμο, ο κ. Αγγελίδης απένειμε στην ομάδα τιμητική πλακέτα, ενώ ο αθλητής και αρχηγός της ομάδας Πεχλιβάνης Κώστας δώρισε, εκ μέρους των παικτών και του προπονητή Φώτη Κοκολιού, μία μπάλα του μπάσκετ, με σχετική αφιέρωση και τις υπογραφές τους.


Ο δήμαρχος  Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης σε δηλώσεις τους,  τόνισε «Να συγχαρώ του παίκτες των ΙΚΑΡΩΝ που έκαναν υπερήφανους όλους τους Σερραίους .Ο δήμος Σερρών έχει χρέος να στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες ,ο δήμος Σερρών με όποιες  δυνατότητες έχει θα σταθεί κοντά στους Ικάρους όπως φυσικά στέκεται σε όλους τους φορείς . Οι οικονομικές συγκυρίες σίγουρα δεν είναι αυτές που θα θέλαμε ,δεν είναι ευνοϊκές και ούτε  μπορώ να πω  αυτή την στιγμή π.χ. οικονομικά με τι ποσά μπορεί ο δήμος να βοηθήσει, αυτά  όλα  θα τα εξετάσουμε ,νομίζω ότι υπάρχει κατανόηση και από την πλευρά των συλλόγων . Θα δούμε με τι οικονομικά ποσά, αν μπορούμε ,να βοηθήσουμε αλλά δεν είναι μόνο τα χρηματικά ποσά υπάρχουν και άλλα μέσα που μπορεί να βοηθήσει ένας μεγάλος δήμος όπως ο δήμος Σερρών» Συνεχίζοντας ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στην βοήθεια που θα προσφέρει ο δήμος Σερρών στην ομάδα  τόνισε « όταν υπάρχει καλή διάθεση και γίνεται συζήτηση βγαίνουν πάντα θετικά αποτελέσματα». Τέλος, ο Δήμαρχος απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση προς το σερραϊκό λαό να στηρίξουν ακόμη περισσότερο την ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ και να ενισχύουν τους αθλητές με τη παρουσία τους σε κάθε μάχη της πορείας για την κορυφή.
Ο Πεχλιβάνης Κώστας ,αρχηγός της ομάδας «ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών» ,δήλωσε για την βράβευση τους εκ μέρους του δήμου Σερρών «Είναι σημαντικό να σε βραβεύει , ο πρώτος πολίτης του δήμου, είναι σημαντικό για μας, είναι κάτι που δεν περιμέναμε και είμαστε ευχαριστημένοι» . Αναφορικά με την θέση που κατέλαβε η ομάδα ο αρχηγός της ομάδας τόνισε «Μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση ,επιθυμούσαμε μια πρώτη ή δεύτερη θέση ,που δίνει το εισιτήριο    για τηνΑ1 ,εμείς βγήκαμε τρίτοι αλλά με την κατάσταση που επικρατεί στην Α1 θεωρούμε ότι είμαστε σε μια καλή θέση για να ανεβούμε και μείς ,είμαστε σε μια στάση αναμονής».
Ο κ. Δημήτρης Ρήγας γραμματέας και  υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων δήλωσε:« Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο ,ήταν μια ανέλπιστη πρόσκληση ήταν κάτι που δεν έγινε όταν ανεβήκαμε για πρώτη φορά στην Α2 , το έχω γράψει κιόλας ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει ανοικτά μυαλά ,δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει όλον τον σερραϊκό αθλητισμό ώστε να μην υπάρχουν πολιτικές παιδιών και αποπαιδιών  . Ο δήμαρχος είπε ότι θα μας βοηθήσει αν ανεβούμε που για μας αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα αγωνιστούμε στην Α1 κατηγορία». Στην ερώτηση  αν την ομάδα την στήριξαν οι φορείς  ο κ. Ρήγας απάντησε «Μέχρι στιγμής δεν είμαστε ευχαριστημένοι ,ανεβήκαμε στην Α2  για πρώτη φορά στην ιστορία και κανείς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον . Από κει και πέρα πήραμε πολιτική στήριξη σήμερα από τον δήμαρχο ,το είπε . Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα . Τα επόμενα βήματα  είναι ,πάντα  σε συνεργασία με μας   , και πάντα γνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις ,να δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε .Από την στιγμή που  υπάρχει πολιτική στήριξη  πιστεύω ότι όλα τα επόμενα θα γίνουν». Οι Σερραίοι φίλαθλοι στηρίζουν την ομάδα ; ο κ. Ρήγας δήλωσε « Αυτό ήταν το πρώτο μας στοίχημα ,να γεμίσουμε το Κλειστό, νομίζω ότι τα καταφέραμε σε αρκετούς αγώνες, μπορούμε καλύτερα».
Ο κ. Ρήγας αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σε πολλά  σωματεία σχετικά με τις μεταγραφές αθλητών  ,τόνισε «Εμείς έχουμε την τύχη ,την χαρά και την τιμή  το 80% των παικτών μας να είναι Σερραίοι ,Σερραϊκής καταγωγής και τα παιδιά σε καμία περίπτωση δεν παίζουν μόνο για τα χρήματα ,παίζουν  για την φανέλα γιατί είναι χρόνια στην ομάδα, εκεί έχουμε ένα τακτικό  πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων».
Σχόλιο από serresbasket: Σάββας Καμπερίδης, Γιώργος Κουκάς, Φίλιππός Συμεωνίδης, Ζήσης Παπούδας και Νίκος Τέρπος είναι οι υπόλοιποι αθλητές που "τράβηξαν κουπί" μαζί με τους συμπαίκτες τους. 
Το γραφείο Τύπου του Δήμου έχει μαύρα μεσάνυχτα για το ρόστερ των Ικάρων.
Οι δηλώσεις του κ. Αγγελίδη ήταν "πολλά με λίγα".
Αναμφίβολα η παρουσία του Βαλάντη Τσούλκα (παλιός καλαθοσφαριστής των "κυανοκίτρινων" και παίκτης του Ορφέα Νέου Σκοπού τα τελευταία χρόνια) στον Δήμο Σερρών έπαιξε σε ένα βαθμό τον ρόλο της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προχτεσινή εκδήλωση.
ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr, www.serres.gr
ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: