Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Νικητές στο "θρίλερ"!

Παρελθόν ο Κακαρούδης


Ίκαροι - ΟΦΗ: 66-65

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι οι Ίκαροι κατέκτησαν τη νίκη κόντρα στον αξιόμαχο ΟΦΗ χάρη σε δύο εύστοχες βολές που σημείωσε ο Φίλιππος Συμεωνίδης 1 δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.


Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι από τα  μισά της πρώτης περιόδου και έπειτα κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο παρκέ με πρωτεργάτες τους Πεχλιβάνη - Τότσιο (14-10, 4:30) και το δεκάλεπτο έκλεισε με 17-12.

Στην επόμενη περίοδο οι Κρητικοί άλλαξαν τη ροή της συνάντησης. Το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου ανέβασε την απόδοσή του, έβγαλε αιφνιαδιασμούς, με τον Καραδολάμη να πετυχαίνει 11 πόντους και τον ΟΦΗ να ξεφεύγει στο σκορ με 23-31 (3:10).

Οι "κυανοκίτρινοι" ανασυντάχθηκαν, εφάρμοσαν άμυνα ζώνης, ενώ στην επίθεση Τότσιος και Καμπερίδης ανέλαβαν δράση και οι Σερραίοι σημείωσαν 11-0 σερί (34-31, 44''),  με το δεκάλεπτο να τελειώνει 34-33.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα, με τον Σιζόπουλο να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, αποκτώντας προβάδισμα 8 πόντων (34-42, 8:10).

Ευτυχώς, το συγκρότημα του Στάθη Καμαράκη συνήλθε και πάλι και με αντεπίθεση διαρκείας μπήκε στη θέση του οδηγού με καλάθι του Τότσιου (43-42, 4:25). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 51-50.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο Ίκαροι και ΟΦΗ βάδισαν σε τεντωμένο σχοινί. Οι δύο ομάδες ήταν πάντα κοντά στο σκορ (53-52, 56-56), αλλά οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν με ένα τρίποντο του Κατιάκου και βολές του Παναγάκη να βρεθούν στο +4 (61-65, 1:30).

Οι μαχητές του Στάθη Καμαράκη δεν πανικοβλήθηκαν και δύο φάσεις έμελλε να "σημαδέψουν" το παιχνίδι. Στην πρώτη περίπτωση ο Ιωσηφίδης επιχείρησε παλικαρίσια να πάρει επιθετικό ριμπάουντ και κέρδισε φάουλ (2 βολές) αποχωρώντας όμως συνοδεία γιατρού από τον αγωνιστικό χώρο, αφού χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο Τότσιος πέρασε στη θέση του συμπαίκτη του μειώνοντας σε 63-65 (1:12). Ο ΟΦΗ "μπλόκαρε" στην επίθεση και ο Καμπερίδης με 1/2 βολές έφερε το ματς στον πόντο (64-65). Εν συνεχεία ο Τουτζιαράκης αστόχησε από πλεονεκτική θέση και η μπάλα πήγε στους Ικάρους.

Σε αυτό λοιπόν το καθοριστικό σημείο είχαμε την δεύτερη περίπτωση με τον Συμεωνίδη να σουτάρει, να μην βρίσκει στόχο κάτω από το καλάθι, με τον σέντερ όμως των "κυανοκίτρινων" να μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ και τον Καραδολάμη από πλευράς Κρητικών να υποπίπτει σε φάουλ 1 δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή του αγώνα.

Ο Συμεωνίδης επιδεικνύοντας "ολύμπια" ψυχραιμία έκανε το 66-65, ενώ στην τελευταία φάση της συνάντησης ο Λιούις αστόχησε στο δύσκολο σουτ που επιχείρησε και οι φίλαθλοι των Ικάρων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Οι Ίκαροι λοιπόν συνεχίζουν το ταξίδι τους στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και την προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν το Στρατώνι του Δημήτρη Μύθου εκτός έδρας.

Σχόλιο από serresbasket: Παρά το γεγονός ότι τα πόδια είναι βαριά λόγω της σκληρής προετοιμασίας, οι αθλητές του Στάθη Καμαράκη πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν.

Διαιτητές: Σιμητόπουλος - Δεληγιαννίδης

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 34-33 (ημ.), 51-50, 66-65

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 8 (2), Τότσιος 24 (2), Καμπερίδης 15 (1), Συμεωνίδης 6, Μούρτος 6 (1), Βοϊβατόπουλος 5, Τεβετζίδης 2, Ιωσηφίδης, Γρίψιος.

ΟΦΗ (Βλάχος): Τσερκιτζόγλου 2, Λιούις 4, Σιζόπουλος 16 (3), Παναγάκης 2, Καραδολάμης 13, Μπαλάφας 8, Τουτζιαράκης 7, Κατιάκος 13 (1), Κερασοβίτης.


Παρελθόν ο Κακαρούδης!



Χώρισαν οι δρόμοι των Ικάρων και του Κώστα Κακαρούδη με την ευθύνη να βαραίνει τον 28 χρονο καλαθοσφαιριστή, ο οποίος μετά την απογευματινή προπόνηση της περασμένης Παρασκευής ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο των "κυανοκίτρινων", κ. Αθανασιάδη ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΚΑΟΔ (ομάδα Α1), προκειμένου να τύχει και προνομιακής στρατιωτικής θητείας.

Αφενός μεν ο Κακαρούδης είχε τους λόγους του και τυπικά ήταν σε θέση να πάει σε άλλη ομάδα, αφού δεν είχε βάλει την υπογραφή του στους Ικάρους, αφετέρου όμως υπάρχει και το ηθικό κομμάτι στην όλη υπόθεση, αφού ο αθλητής είχε δώσει τον λόγο του στον κ. Αθανασιάδη ότι θα πρόσφερε τις υπηρεσίες του για δεύτερη συνεχή σεζόν στους "κυανοκιτρινους".

Να σημειωθεί ότι ο Κακαρούδης παρακολούθησε το σημερινό παιχνίδι από τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Πλέον, οι Ίκαροι είναι σε αναζήτηση παίκτη στη θέση "4", με τις πρώτες προτάσεις που αφορούν και κοινοτικούς καλαθοσφαιριστές να έχουν καταφτάσει.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: