Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

"Βούλωσαν" στόματα

Ίκαροι - ΟΦΗ: 84-81

Την δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσαν οι Ίκαροι, οι οποίοι επικράτησαν του ΟΦΗ στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Τηρήθηκε η παράδοση και με τη σημερινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων να κρίνεται στο τέλος. Σε "τρικυμία" ήταν οι διαιτητές του παιχνιδιού. Ο φίλαθλος κόσμος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων βοηθώντας το σερραϊκό συγκρότημα να εξασφαλίσει το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος.


Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο δεκάλεπτο κάνοντας "φύλλο και φτερό" την άμυνα των Κρητικών. Τότσιος - Καμπερίδης - Πεχλιβάνης ανέλαβαν δράση στην επίθεση και οι Ίκαροι προηγήθηκαν 23-8 (3:33), με τους φιλοξενούμενους είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η περίοδος έληξε 30-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ με πρωταγωνιστή τον Κατιάκο που ήταν "λίρα εκατό" για τον Βαγγέλη Βλάχο και έχοντας χέρι βοηθείας από τον Λιούις κατόρθωσε να κάνει την ολική επαναφορά ισοφαρίζοντας σε 30-30 (5:33). Τα ατού του Στάθη Καμαράκη σίγησαν, ενώ το "μομέντουμ" ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι Ικαροι συνήλθαν προσωρινά, ξεφεύγοντας στο σκορ με 37-30, αλλά οι "ασπρόμαυροι" πλησίασαν πολύ γρήγορα σε απόσταση αναπνοής (39-38). Τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους "κυανοκίτρινους" στο +7 (45-38) αξιοποιώντας στο έπακρο τα λάθη από πλευράς Κρητικών.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μαργαρίτης ήταν "όλα τα λεφτά" για τους γηπεδούχους. Ο πάουερ φόργουορντ της σερραϊκής ομάδας ήταν ασταμάτητος και η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή (57-41, 5:57), με τους Ικάρους να εξουδετερώνουν τα "όπλα" του Βαγγέλη Βλάχου. Η περίοδος έκλεισε 66-55.

Μέχρι τα μισά σχεδόν της τέταρτης περιόδου οι Ίκαροι ήταν "καβάλα στο άλογο" ελέγχοντας το ρυθμό της συνάντησης (72-62, 6:02). Οι "κυανοκίτρινοι" όμως επέδειξαν αδικαιολόγητα τάσεις αυτοκτονίας δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον ΟΦΗ να διεκδικήσει τη νίκη. 

Οι Κρητικοί με ηγέτη τον Μπάρδα "έτρεξαν" εντυπωσιακό 1-17 σερί εξασφαλίζοντας προβάδισμα 6 πόντων (73-79, 1:40). Ευτυχώς για τους Σερραίους ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να "κλειδώσει" το διπλό λίγο αργότερα, αφού επιχείρησε βιαστικό σουτ, ενώ στην εξέλιξη του παιχνιδιού ο Καμπερίδης με παλικαρίσιο γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 76-79.

Εν συνεχεία ο Σκαμνάκης αστόχησε και ο Πεχλιβάνης έβαλε την ομάδα του και πάλι μπροστά στο σκορ (80-79)  πετυχαίνοντας 4 συνεχόμενες βολές (11/12 είχε συνολικά ο αρχηγός) ύστερα από φάουλ που κέρδισε από τον Λιούις και τεχνική ποινή που δόθηκε στον Παναγάκη.

Ο Μαργαρίτης φάνηκε και αυτός ψύχραιμος από τη γραμμή της "φιλανθρωπίας" κάνοντας το 82-79, με τον Λιούις να μειώνει σε 82-81 για τον ΟΦΗ. Ο Πεχλιβάνης κέρδισε νέο φάουλ σημειώνοντας το 84-81 (17"). Οι Κρητικοί εκδήλωσαν επίθεση, με τον Μπάρδα να σουτάρει έξω από την γραμμή των 6.75 για να στείλει το ματς στην παράταση. Η μπάλα βρήκε στο σίδερο, ο Τότσιος μάζεψε το ριμπαόυντ και τέλος καλό όλα καλά για τους γηπεδούχους.

Σχόλιο από serresbasket: Οι διαιτητές πρέπει να βοηθούν στην ομαλή εξέλιξη ενός αγώνα και να μη καταφεύγουν σε "αλχημείες". Ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ, αυστηρές τεχνικές ποινές, πολλά σφυρίγματα και όλα αυτά επειδή άλλαξαν οι κανονισμοί (οι ρέφερι ενημέρωσαν πριν το τζάμπολ τους προπονητές ότι έχουν λάβει καινούργιες οδηγίες για τις επαφές και τις διαμαρτυρίες).

Μπράβο στους Ικάρους για τη σπουδαία νίκη. Η ομάδα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο για εξαλειφθούν τα "σκαμπανεβάσματα".

Απαράδεκτη η ενέργεια του κ. Μάνου Ξημέρη από την μεριά του ΟΦΗ, ο οποίος έκανε άσεμνη χειρονομία στους Σερραίους φιλάθλους. Δυστυχώς για τον ίδιο, οι καλαθοσφαιριστές του Στάθη Καμαράκη "βούλωσαν" κάποια στόματα που θέλησαν μετατρέψουν τον αγώνα σε πόλεμο.

Διαιτητές: Φούφης - Λαζαρίδης - Ταρενίδης

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 16 (1), Μούρτος 5, Τότσιος 16, Καμπερίδης 21, Συμεωνίδης 3, Μαργαρίτης 21, Βοϊβατόπουλος 2, Τεβετζίδης, Ιωσηφίδης.

ΟΦΗ (Βλάχος): Τσερκιτσόγλου 3 (1), Μπάρδας 16 (2), Λιούις 18, Σιζόπουλος 4, Παναγάκης 9 (2), Μπαλάφας 5 (1), Κερασοβίτης 4, Κατιάκος 22 (1), Σκαμνάκης, Τουτζιαράκης.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Αμύντας - Δόξα Λευκάδας: 72-64

Ν. Κηφισιά - Λαύριο: 71-76


Αρκαδικός - ΑΕΚ Αργους: 88-64


Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ: 81-70


Πανελευσινιακός - Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης: 81-79


Ίκαροι Σερρών - ΟΦΗ: 84-81


Ερμής Περάματος - Παγκράτι: 82-71


Ερμής Λαγκαδά - Πανερυθραϊκός: 51-58





ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Απόλλων Πάτρας 4 


Αμύντας 4

Πανερυθραϊκός 4



Ίκαροι Σερρών 4


ΟΦΗ 3

Λαύριο 3


ΑΕΚ 3


Αρκαδικός 3



Ν. Κηφισιά 3

Ερμής Περάματος 3


Δόξα Λευκάδας 3


Πανελευσινιακός 3


Παγκράτι 2


Ερμής Λαγκαδά 2


Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης 2


ΑΕΚ Αργους 2



* ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/10): ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΙΚΑΡΟΙ


** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.ikaroibc.gr

2 σχόλια:

xristos είπε...

na rwthsw ex8es epaize h ment stis serres filiko?h gunaikia omada mpasket

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Χτες είχε αγώνα ο Α.Ο.Σ με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Ήταν να έρθει η ΜΕΝΤ την περασμένη Τέτάρτη εδώ. Θα υπάρξει ανάρτηση αργότερα.