Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τετέλεσται (;)


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ ύστερα από την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να προβεί σε άμεση αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

«Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας και κατά συνέπεια και τον Αθλητισμό, με την σημαντική περικοπή της επιχορήγησης της Γ.Γ.Α. προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις συνεχείς αποχωρήσεις σωματείων από τα Πρωταθλήματα, καθιστά υποχρεωτική την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. για άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών των Εθνικών Πρωταθλημάτων Γυναικών από την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.

Έτσι από την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 καταργείται η Α2 Εθνική Κατηγορία και η Α1 Εθνική Κατηγορία θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους, ένας Όμιλος Βορρά και δύο Όμιλοι Νότου, των οκτώ (8) ομάδων έκαστος. Από την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 θα διαμορφωθεί σε δύο (2) ομίλους.

Αναλυτικά η τροποποίηση των ειδικών προκηρύξεων των πρωταθλημάτων Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 :

ΑΡΘΡΟ 11ο

Γ) ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
α) Υποβιβασμός από την Α1 Εθνική Κατηγορία
Μετά την λήξη του Πρωταθλήματος 2011 – 2012 δεν θα υπάρξει υποβιβασμός ομάδων από την Α1 Εθνική Κατηγορία και η διαδικασία των play out δεν θα διεξαχθεί.


β) Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία
Στην Α1 Εθνική Κατηγορία, Όμιλος Βορρά, μετά την λήξη των Πρωταθλημάτων, ανέρχονται:
1. οι δύο (2) πρώτες ομάδες από τον Όμιλο Βορρά της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
2. η Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΚΑΣΘ
3. η Πρώτη ομάδα του Ειδικού Πρωταθλήματος ανόδου Γυναικών που θα γίνει στο Βορρά.
Σύνολον τέσσερις (4) ομάδες.
Στην Α1 Εθνική Κατηγορία, Όμιλοι Νότου, ανέρχονται:
1. οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες από τον Όμιλο Νότου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
2. η Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑ.
3. η Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ
4. οι πρώτοι νικητές των δύο (2) Υποομίλων του Ειδικού Πρωταθλήματος ανόδου που θα γίνει στο Νότο.
Σύνολο οκτώ (8) ομάδες.

δ) Υποβιβασμός από την Α2 Εθνική Κατηγορία
Οι υπόλοιπες ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, επτά (7) Σωματεία από τον Όμιλο Νότου και δέκα (10) από τον Όμιλο Βορρά, υποβιβάζονται στα Τοπικά Πρωταθλήματα».

Σχόλιο από serresbasket: Ο χρόνος θα δείξει εάν η απόφαση της ΕΟΚ είναι σωστή ή λανθασμένη. Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα προκαλέσει «αλυσιδωτές» αντιδράσεις στα σωματεία, αφού η απόφαση πάρθηκε μεσούσης της φετινής σεζόν. Δε φαντάζει απίθανο το σενάριο ομάδες της Α2 να σταματήσουν να αγωνίζονται ύστερα από αυτή την εξέλιξη.

Με τον υποβιβασμό 10 σωματείων από τον όμιλο του Βορρά της Α2, ο Α.Ο.Σ «καταδικάσθηκε εις θάνατον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: