Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Με το σπαθί του

Α.Ο.Σ - Τιτάνες Δράμας: 64-54

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Α.Ο.Σ κατάφερε να επιβληθεί των ισχυρών Τιτάνων εξασφαλίζοντας πανάξια την παραμονή στην κατηγορία.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού, το «τριφύλλι» πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα ξεφεύγοντας στο σκορ με 8-0 (5:28). Οι Δραμινές όμως αντεπιτέθηκαν και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο 10-10.

Μέχρι τα μισά της επόμενης περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο (13-12), αλλά εν συνεχεία οι φιλοξενούμενες με πρωτεργάτρια την Κουτούση μπήκαν στη θέση του οδηγού (13-20, 3:24). Οι «πράσινες» δεν τα παράτησαν, πίεσαν μειώνοντας τη διαφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου (21-24).

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχες ανέβασαν την απόδοσή τους, με τις Τζιαμπάζη και Χωλοπούλου να αναλαμβάνουν δράση στο σκοράρισμα. Το σερραϊκό συγκρότημα βρέθηκε στο +10 (39-29) ελέγχοντας το ρυθμό της συνάντησης. Παρόλα αυτά, οι Τιτάνες βρήκαν τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα πλησιάζοντας στο καλάθι (42-40), με την Κουτούση προσφέρει σημαντικές λύσεις στον επιθετικό τομέα.

Στην τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης οι αθλήτριες του Νίκου Κηρύκου έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο παρκέ. Ο Α.Ο.Σ περιόρισε τα ατού των αντιπάλων και με συνετές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε με 62-50 δύο λεπτά πριν το τέλος. Οι Δραμινές αποδέχθηκαν την ήττα τους και το «τριφύλλι» πανηγύρισε την παραμονή του στην Α2.

Σχόλιο από serresbasket: Συγκλονιστική ήταν η προσπάθεια των παικτριών του Α.Ο.Σ στο σημερινό ματς. Οι «πράσινες» υπερέβαλαν εαυτούς φτάνοντας δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Η σωτηρία της ομάδας αποτελεί μεγάλη επιτυχία δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν. Μπράβο σε όλους. Μακάρι η επόμενη σεζόν να είναι λιγότερο αγχωτική.

Mετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Α.Ο.Σ, Νίκος Κηρύκος με δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους τόνισε τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες της ομάδας για τη σημερινή νίκη που σημείωσαν επί ενός αξιόλογου αντιπάλου. Τέλος καλό όλα καλά. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα διότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Αρκετές παίκτριες είναι μεγάλες σε ηλικία και πρέπει να δουλέψουμε και με τις νεαρές αθλήτριες προκειμένου ο Α.Ο.Σ να έχει μέλλον».



Διαιτητές: Τσοκόλης - Παπαδόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 21-24 (ημ.), 42-40, 64-54

Α.Ο.Σ (Κηρύκος): Δεινοπούλου 2, Καρατζά 4, Τόγα 11, Τζιαμπάζη 18 (4), Ουζούνη 11 (1), Χωλοπούλου 18 (2), Λαδοπούλου, Μαραγκού, Παπανικολάου, Διαμαντίδου.

Τιτάνες (Γαϊτάνης): Κεσεσίδου 2, Γαϊτάνη Α. 2, Γιαντσιώρη 9, Πελτέκη 8, Κουτούση 21, Ηλιάδου 2, Σταμπουλίδου 10 (2), Γαϊτάνη Ε., Αμαραντίδου, Γαϊτανίδου.


AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΜΕΝΤ - Κομοτηνή: 46-64

Παναθλητικός Συκεών - Πυλαία: 72-50

Πράσινη Γωνιά Τρικάλων - Αναγέννηση Ν. Ρυσίου: 67-82

Α.Ο.Σ - Τιτάνες Δράμας: 64-56

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας: 20-0 (α.α.)

Μ. Αλέξανδρος Εχεδώρου - Ολυμπιάδα Λάρισας: 20-0 (α.α.)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ) 

 Ολυμπιακός Βόλου 42

 Παναθλητικός 42

 Αναγέννηση Ν. Ρυσίου 39

 Τιτάνες Δράμας 38

 Πυλαία 36

 Κομοτηνή 34

 Α.Ο.Σ 32

 ΜΕΝΤ 31

 Μ. Αλέξανδρος Εχεδώρου 30

 Πράσινη Γωνιά Τρικάλων 26

 ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας 21**

 Ολυμπιάδα Λάρισας 13*

 * Η Ολυμπιάδα Λάρισας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

 ** Ο ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας έχει δύο μηδενισμούς.

 - Ο Ολυμπιακός Βόλου προβιβάζεται στην Α1. Ο Παναθλητικός Συκεών θα δώσει αγώνα μπαράζ ανόδου με την Τερψιθέα (από τον όμιλο του Νότου), ενώ η Αναγέννηση Ν. Ρυσίου θα δώσει αγώνα μπαράζ πιθανής κατάληψης θέσης στην Α1 με τον Πρωτέα Βούλας (από τον όμιλο του Νότου). ΜΕΝΤ, Μ. Αλέξανδρος Εχεδώρου, Πράσινη Γωνιά Τρικάλων, ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας και Ολυμπιάδα Λάρισας υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: