Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Της αναδιάρθρωσης...

«Παράθυρο» ανοικτό για την διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είτε σε μία είτε σε δύο κατηγορίες (σε 2 ομίλους) άφησε η Ένωση βάσει της προκήρυξης που εξέδωσε. Συγκεκριμένα εάν τα  σωματεία που δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία Β ΑΝΔΡΩΝ είναι πέντε και περισσότερα  τότε  η  κατηγορία  Α  ΑΝΔΡΩΝ θα διεξαχθεί με τα σωματεία:

  1.   Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
  2.    Μ.Γ.Σ. «ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ»
  3.   Α.Γ.Σ. «ΡΟΥΠΕΛ» ΣΙΔΗΡ/ΣΤΡΟΥ
  4.    Μ.Γ.Σ. Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
  5.   Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
  6.    Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
  7.   Α.Ο. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
  8.    Γ.Σ. ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
  9.   ΓΑΣ  «ΑΡΙΩΝ» ΞΑΝΘΗΣ
 10.    Γ.Α.Σ. «ΘΥΕΛΛΑ» ΦΕΡΩΝ
 11.   ΑΣΠΙΣ  ΑΠΣ  ΞΑΝΘΗΣ
 12.    ΔΟΞΑΤΟ ΑΕ ΔΡΑΜΑΣ

Στην περίπτωση όμως που τα σωματεία που δηλώσουν συμμετοχή στην Β κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ είναι μέχρι και τέσσερα (4), τότε θα γίνει πρωτάθλημα Ανδρών σε μία κατηγορία. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να έχει στο δυναμικό της μάξιμουμ 5 καλαθοσφαιριστές 30+.

Όπως και να' χει το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 του επόμενου μήνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση έλαβε απόφαση για την αναδιάρθρωση των ανδρικών πρωταθλημάτων κι έτσι από τη σεζόν 2013-14 θα σχηματισθούν δύο κατηγορίες, η Α1 και η Α2 αντίστοιχα. Η Α1 κατηγορία Ανδρών θα συγκροτηθεί με 10 σωματεία τα οποία θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 5 σωματείων.    Η Α2 κατηγορία Ανδρών θα συγκροτηθεί με όλα τα υπόλοιπα σωματεία - σε 1 ή 2 Ομίλους, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών – που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: