Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Αλλαγή δεδομένων στα πρωταθλήματα!

Πολύ σημαντικά είναι τα νέα που προκύπτουν από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ λίγες μέρες πριν από την έναρξη των διοργανώσεων της Ένωσης. Ειδικότερα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Χρήστου Κρυσταλλίδη που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Καβάλας «Εβδόμη» αναφέρει τα εξής:

«Αναβλήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος αντρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που ήταν να γίνει την Τετάρτη (5μμ, Κομοτηνή) μαζί με αυτές των πρωταθλημάτων εφήβων και νεανίδων. Κι αυτό διότι οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος θα κληθούν πρώτα να διαλέξουν με ποιον τρόπο θα διεξαχθεί η διοργάνωση. Το σίγουρο είναι θα γίνει μία κατηγορία παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στη Β’ ξεπέρασαν τις 4. Για την ακρίβεια, δήλωσαν συμμετοχή 11 ομάδες της Α’ (πλην των Μακεδόνων Κρηνίδων) και 7 στη Β’.

Οι επιλογές για τη διεξαγωγή της 1ης φάσης είναι τρεις:
* 2 όμιλοι των 9 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια
* 2 όμιλοι των 9 ομάδων με κριτήριο τη δυναμικότητα
* 3 όμιλοι των 6 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια

Οι 18 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή: Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Πανσερραϊκός, Ρούπελ Σιδηροκάστρου, ΑΕ Κομοτηνής, Φιλία Ορεστιάδας, ΑΟ Χρυσούπολης, Αρίων Ξάνθης, Θύελλα Φερρών, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΕ Δοξάτου, Ηρακλής Αγίου Ιωάννη Καβάλας, Αστέρας Καβάλας, Πάνθηρες Καβάλας, Έβρος Σουφλίου, Ηράκλεια Σερρών, ΑΟ Σερρών, Σπάρτακος Διδυμοτείχου.

Όπως σημειώθηκε και πριν, 11 είναι της Α’ Κατηγορίας και 7 της Β’. Κατά νομούς χωρίζονται ως εξής:
Νομός Σερρών: 4
Νομός Δράμας: 1
Νομός Καβάλας: 4
Νομός Ξάνθης: 2
Νομός Ροδόπης: 1
Νομός Έβρου: 6

Η κλήρωση ενδέχεται να γίνει στις 19 ή στις 26 Σεπτεμβρίου. Το πρωτάθλημα είναι να ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου αλλά μπορεί να πάει για αργότερα.

Στις 22 του μήνα θα αρχίσει το Κύπελλο με το οποίο ανοίγει επίσημα η αυλαία της περιόδου 2012-13. Η φετινή νικήτρια Αγία Βαρβάρα δεν θα μπορέσει να υπερασπίσει τον τίτλο της καθώς κατέκτησε την άνοδο στη Γ’ Εθνική και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Το πρωτάθλημα των παίδων ξεκινάει στις 6 Οκτωβρίου και των εφήβων στις 13 Οκτωβρίου.
Για τις διοργανώσεις των γυναικών η κλήρωση θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου. Τα πρωταθλήματα των γυναικών και των νεανίδων θα αρχίσουν στις 3 Νοεμβρίου και των κορασίδων μετά τις 5 Νοεμβρίου.

Όσο για τα πρωταθλήματα Παμπαίδων Α’, Παμπαίδων Β’, Παγκορασίδων Α’ και Παγκορασίδων Β’, η κλήρωση θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: