Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ


Τσαγκρώνης: «Η Ομοσπονδία δεν αναβάλλει το πρωτάθλημα»

«Τσίρκο» στην Α1 με Κολοσσό Ρόδου και Καβάλα!

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της επιτροπής των σωματείων της Α2, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, κ. Τσαγκρώνης με δηλώσεις που έκανε στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε ότι το πρωτάθλημα της Α2 θα ξεκινήσει κανονικά το προσεχές Σάββατο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας έχουν ως εξής:

«Μετά την Α1 θα έχουμε κανονικά και Α2. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς έξι σωματεία είχαν παράπονα. Όλα ξεκίνησαν από το 2010 και είναι σαν χρόνια πάθηση. Κάθε δύο χρόνια ο εκάστοτε Υφυπουργός αθλητισμού έλεγε ότι και για τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθούν χρήματα. Το 2010 πήραν τη τελευταία δόση. Το 2010-11 μπήκε μια νέα διάταξη όπου μετά από εισήγηση ήταν αδύνατο να δοθούν χρήματα σε ομάδες της Α2. Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα, χωρίς να ξέρουμε το πότε θα τελειώσει. 

Στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολο να δοθεί λύση και να εκταμιευτούν εύκολα έσοδα. Έχει γίνει προσπάθεια από την ομοσπονδία με διάφορες συναντήσεις, όπου και ο Υπουργός έχει τονίσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό. Είναι ατυχής η συγκυρία για να διεκδικθούν αυτά που ζητούν τα σωματεία, δυστυχώς. Η ομοσπονδία δεν αναβάλλει το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα νέο διάβημα».

Αναφορικά με το πρωτάθλημα της Α1, στο οποίο θα γίνει τελικά το παρθενικό τζάμπολ της σεζόν το Σάββατο σύμφωνα με ρεπορτάζ του pamesports.gr Κολοσσός Ρόδου και Καβάλα έλαβαν δίμηνη διορία για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων τους με φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, με τον ΕΣΑΚΕ να επικυρώνει τα συμβόλαια των καλαθοσφαιριστών των ομάδων. Στο διάστημα αυτό οι δύο σύλλογοι δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, δεν θα εισπράξουν στο τέλος της σεζόν τα μπόνους, που δίνει ο ΟΠΑΠ, ενώ θα πληρώσουν και πρόστιμο 5.000 ευρώ

Σε περίπτωση όμως που τα δύο εν λόγω σωματεία δεν τα καταφέρουν τότε θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.
(http://tinyurl.com/9hoqltn).

Σχόλιο από serresbasket: «Μαύρη μαυρίλα στα βουνά...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: