Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ










Κι όμως συμπληρώθηκαν 5 ολόκληρα χρόνια από τότε που το serresbasket άρχισε να υπάρχει στον παγκόσμιο ιστό.

Γενάρης του 2008, προτελευταίος μήνας της στρατιωτικής μου θητείας στα Γρεβενά και αποφάσισα να κάνω την συγκεκριμένη κίνηση διαισθανόμενος ότι πολύ σύντομα και στη χώρα μας ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα αποκτούσαν πρόσβαση στο διαδίκτυο ζητώντας άμεση ενημέρωση, επιθυμώντας παράλληλα να καλύψω ένα μεγάλο κενό αναφορικά με την προβολή του σερραϊκού μπάσκετ μέσω του ίντερνετ.

Το πρώτο ρεπορτάζ αναρτήθηκε δυο μήνες μετά τη «γέννηση» του ιστολογίου. Παίδεμα με κώδικες, fonts, templates στο ξεκίνημα  πράγματα άγνωστα μέχρι τότε για εμένα.

Προσωπικός μου στόχος ήταν και παραμένει η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, δίχως όμως το serresbasket να αποτελεί γραφείο Τύπου καμιάς σερραϊκής ομάδας. Ασφαλώς, ουδείς αλάνθαστος.

Στην πάροδο των 5 ετών έγινα αποδέκτης θετικών και αρνητικών σχολίων (όλοι κρίνονται), απαιτήσεων, συκοφάντησης και απειλών. 

Γνωρίζω ότι το ιστολόγιο θα μπορούσε να προσφέρει πληρέστερη πληροφόρηση ειδικά για τα τμήματα υποδομής της τοπικής καλαθοσφαίρισης, αλλά ο ατομικός χρόνος είναι λιγοστός και ώρες ώρες φτάνω στα όριά μου.

Χαίρομαι για την ίδρυση του xanthibasket, του kavalabasket και του dramabasket. 

Λυπάμαι για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότερες σερραϊκές εφημερίδες (9 χρόνια έγραψα προϋπηρεσία), όπως επίσης και τα τηλεοπτικά δίκτυα του νομού τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν απλά για να υπάρχουν. Το σερραϊκό μπάσκετ βιώνει ακόμα τον αποκλεισμό και την απαξίωση (μην μένουμε μόνο στους Ικάρους).

Το serresbasket συνεχίζει την αυτόνομή του πορεία, δίχως διαφημίσεις, με ονοματεπώνυμο. Όσο πάει...

Κωνσταντίνος Μπαζιργιάννης

(Διαχειριστής του ιστολογίου - Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων)

2 σχόλια:

12ΘΕ'Ι'ΣΤΗΣ είπε...

Χαιρομαι που υπαρχει αυτο το μπλογκ για την ενημερωση μου οσον αφορα το Σερραικο μπασκετ.Γινεται μια καλη προσπαθεια και το αποτελεσμα οσον αφορα εμενα με βοηθαει και με ενδιαφερει.Συνεχισε ετσι οσο μπορεις.Ευχομαι καποια στιγμη να μεταφερθεις σε σελιδα (www....gr).Χρονια πολλα!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Να' σαι καλά.