Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ)

Το σήκωσε...

Πανσερραϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης: 80-68

Την κατάκτηση του Κυπέλλου της Ένωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Πανσερραϊκός, ο οποίος μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι κατόρθωσε να λυγίσει την αντίσταση του Εθνικού.

Στον αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού έχοντας στο πλευρό της 150 φιλάθλους τα έδωσε όλα στο παρκέ προκειμένου στο τέλος να σηκώσει το τρόπαιο.

Αναφορικά με τη διακύμανση του σκορ στη διάρκεια της πρώτης περιόδου οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 15-7, αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και η περίοδος έκλεισε με 19-21.

Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Εθνικός απέκτησε πλεονέκτημα 4 πόντων (29-33), με τον Πανσερραϊκό όμως να αντεπιτείθεται σημειώνοντας 8-0 σερί (37-33). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 40-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα «λιοντάρια» κυριάρχησαν στο γήπεδο ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (62-50).

Οι Θρακιώτες παρά την εις βάρος τους διαμορφωθείσα κατάσταση εντός των τεσσάρων γραμμών βρήκαν τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα πραγματοποιώντας την ολική επαναφορά (62-60). 

Οι αθλητές του Παναγιώτη Σπανού άκουσαν ευτυχώς το καμπανάκι κινδύνου, πείσμωσαν και κατάφεραν να επιβάλλουν εκ νέου τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση φτάνοντας πανάξια στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Σχόλιο από serresbasket: Τον «κατασπάραξε»! Πολλά συγχαρητήρια στους καλαθοσφαιριστές και στον τεχνικό του Πανσερραϊκού για αυτή την επιτυχία, η οποία μετριάζει την στενοχώρια που υπάρχει στους «κόκκινους» από την απώλεια της ανόδου. 

Ο Παναγιώτης Σπανός ανεδείχθη Κυπελλούχος προπονητής με δεύτερο διαφορετικό σύλλογο (προηγήθηκε ο Ορφέας Ν. Σκοπού).

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ οι νικητές πήγαν να χαιρετίσουν τους ηττημένους, οι παίκτες του Εθνικού αποχώρησαν στα αποδυτήρια «χαλώντας» την ωραία ατμόσφαιρα.

Πρώτοι σκόρερ από πλευράς «λιονταριών» ήταν οι Παπαδόπουλος (26 π. με 4 τρίποντα) - Σουτζόπουλος (18 π. με 1 τρίποντο).

Διαιτητές: Μπήτης - Ξενικάκης

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 40-35 (ημ.), 62-50, 80-68

* ΠΗΓΗ - ΒΙΝΤΕΟ: www.panserraikara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: