Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ο δύσκολος ανήφορος

Ίκαροι - Ψυχικό: 64-79

Ήττα - αποκλεισμό γνώρισαν σήμερα οι Ίκαροι από το Ψυχικό στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Βέβαια, το κακό είναι μικρό για τους «κυανοκίτρινους», οι οποίοι επιθυμούν να είναι έτοιμοι στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 σε λιγότερο από έναν μήνα.

Αναφορικά με την εικόνα της συνάντησης, στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 3-7 (7:00). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον πόντο (8-9, 4:54), αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα το Ψυχικό ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και η περιόδος έληξε με 10-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Αθηναίοι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ (15-28, 19-39), με το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου να είναι «παγιδευμένο» στην επίθεση. Ο Συμεωνίδης δεχόταν ασφυκτικό μαρκάρισμα από 2 αντιπάλους και  η μόνη επιλογή ήταν μακρινά άστοχα περιφερειακά σουτ, αφού και το σχήμα με τους δύο «πύργους» (Συμεωνίδης - Κίντερ) δεν λειτούργησε σωστά. 

Συν τοις άλλοις, τρία γκαρντ των Ικάρων «φορτώθηκαν» από πολύ νωρίς με φάουλ (Μποχωρίδης 3, Δήμας 3, Γεωργιανός 4) δημιουργώντας αυτή η κατάσταση επιπρόσθετο «πονοκέφαλο» στον προπονητή της σερραϊκής ομάδας. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 19-41.

Στο 23' η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή (24-48), με τους φιλάθλους να είναι απογοητευμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης και την κακή εμφάνιση των «κυανοκίτρινων». Οι Σερραίοι όμως μπροστά στον διασυρμό ανασυντάχθηκαν και η πεντάδα με τους Χορτομάρη - Κουτίνα - Ναούμη - Σιώπη - Συμεωνίδη δούλεψε σκληρά στο παρκέ. 

Οι γηπεδούχοι βελτιώσαν την αμυντική τους λειτουργία, κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα μειώνοντας σε 45-54. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 45-56 χάρη σε καλάθι που σημείωσε ο ασταμάτητος Πέττας στην εκπνοή.

Στην τέταρτη περίοδο οι Ίκαροι τα έπαιξαν όλα για όλα στον αγωνιστικό χώρο. Η πίεση συνεχίσθηκε, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, ο Κουτίνας σκόραρε και το Ψυχικό έδειξε να αγχώνεται (51-58, 53-60). 

Το σύνολο όμως του Γιώργου Ρεμεντέλα κατόρθωσε να «κλειδώσει» τελικά τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού (58-73, 2:00) με τους έμπειρους αθλητές (Πέττας - Παπανικολάου - Κολώκας) να βοηθούν σημαντικά στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος.

Διαιτητές: Πουρσανίδης - Πανταζής - Τζήμα

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 19-41 (ημ.), 45-56, 64-79

Ίκαροι (Οικονόμου): Μποχωρίδης 13 (3), Δήμας 5, Κουτίνας 17 (3), Συμεωνίδης 10, Σιώπης 8, Ναούμης 9 (3), Κίντερ 2, Γρίψιος, Χορτομάρης, Γεωργιανός.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Αχής Κ. 8 (2), Μοσχοβίτης 11 (1), Καπινιάρης 9 (1), Παπανικολάου 15 (1), Πέττας 20 (2), Κολώκας 12, Πέτρουλας 3, Αχής Π. 1, Σκουλούδης, Παππάς.

Σχόλιο από serresbasket: Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για τους Ικάρους γεμίζοντας απελπισία τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του Νίκου Οικονόμου.

Το γεγονός ότι οι «κυανοκίτρινοι» αντέδρασαν εκλαμβάνεται ως ενθαρυντικό στοιχείο, αλλά το σίγουρο είναι ότι προπονητής και παίκτες έχουν ανηφορικό δρόμο μπροστά τους και πρέπει να μοχθήσουν αρκετά όλοι μαζί για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και στις δυσκολίες του πρωτάθληματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: