Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ



Κυπελλούχος και Νταμπλούχος ο Ορφέας

Ορφέας Ν. Σκοπού - Α.Ο.Σ: 78-74

Ό, τι και να γραφτεί για τον δέκατο τελικό του Κυπέλλου της Ένωσης μεταξύ του Ορφέα Νέου Σκοπού και του Α.Ο.Σ είναι λίγο. Το παιχνίδι διήρκεσε 45 αγωνιστικά λεπτά, είχε συγκλονιστική εξέλιξη και ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία τους αποτελώντας πλέον τους πολυνίκεις του θεσμού σημειώνοντας το νταμπλ. Αναμφίβολα από αυτό το σπουδαίο παιχνίδι κερδισμένο βγήκε το σερραϊκό μπάσκετ.

Σχετικά με τη αναμέτρηση αρχικά στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (9-8, 5:35). Οι «πράσινοι» όμως κατάφεραν να μπουν στη θέση του οδηγού (9-17, 1:59) βρίσκοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση, ενώ η άμυνά τους ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Πεχλιβάνη, ο οποίος ζορίσθηκε αρκετά. Η περίοδος έκλεισε με 15-21.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 28-28 (3:10), ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκαν 30-28 (2:30). Οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το «τριφύλλι» να διατηρεί ισχνό προβάδισμα (36-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα. Ορφέας και Α.Ο.Σ μάχονταν σκληρά στο παρκέ (44-41, 44-48) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 49-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το σύνολο του Σπύρου Ιωαννίδη απέκτησε προβάδισμα 6 πόντων (51-57, 4:25) έχοντας τη ψυχολογία υπέρ του κόντρα στο συγκρότημα του Φώτη Κοκολιού που αντιμετώπιζε προβλήματα.

Οι πρωταθλητές μείωσαν σε 56-57 (2:47) και τα τελευταία λεπτά της περιόδου ήταν δραματικά. 16 δεύτερα πριν το φινάλε με το σκορ στο 56-58 ο Στόικος πήρε ένα σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ για το «τριφύλλι». Η μπάλα έφτασε στον Σκαλιστή, αλλά ο γκαρντ του Α.Ο.Σ καθ' υπόδειξη του κ. Νέδογλου πάτησε την πλάγια γραμμή.

Ο Φώτης Κοκολιός κάλεσε τάιμ-αουτ. Τρεις παίκτες βγήκαν για να μαρκάρουν τον Πεχλιβάνη, αλλά η πάσα του Καδή είχε ως τελικό αποδέκτη τον Χατζηπέτρου που είχε μείνει αφύλακτος μέσα στη ρακέτα πετυχαίνοντας το 58-58.

Οι «πράσινοι» είχαν 8 δευτερόλεπτα για να σκοράρουν και να σηκώσουν την κούπα, αλλά το σουτ του Κηπουρού ήταν άστοχο (είχε προηγηθεί τάιμ-άουτ του Σπύρου Ιωαννίδη) και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το «τριφύλλι» ξεκίνησε φορτσάτο με δύο εύστοχα περιφερειακά σουτ (58-64, 4:04). Ο Ορφέας απάντησε (67-66, 2:22), ο Α.Ο.Σ προσπέρασε πάλι στο σκορ (67-68), αλλά ο Πεχλιβάνης με τρίποντο σημείωσε το 70-68 (1:22).

Ο Κηπουρός με βολές πέτυχε το 70-70 (1:10), αλλά ο Γκουτζιομήτρος στο πλέον καθοριστικό σημείο της συνάντησης σκόραρε 4 διαδοχικούς πόντους δίνοντας στην ομάδα του «αέρα» 4 πόντων (74-70). Ο Τρέντσιος κράτησε τον Α.Ο.Σ ζωντανό (74-72), με τους «ασπρόμαυρους» όμως να αυξάνουν εκ νέου το προβάδισμά τους στο +4 με τον Πεχλιβάνη να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» (76-72, 23'').

Τελικά η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του Ορφέα, αφού στην επόμενη φάση ο αντίπαλός του έκανε λάθος και το ροζ φύλλο αγώνος και μαζί με αυτό και το Κύπελλο κατέληξε στους «ασπρόμαυρους».

Σχόλιο από serresbasket: Πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές και στους αθλητές και των δύο ομάδων για το ήθος που επέδειξαν.

M.V.P: Ανδρέας Γκουτζιομήτρος

Οι 300 φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα θα τον θυμούνται για αρκετό καιρό.

Ο «Δαυΐδ» κόντεψε να νικήσει τον «Γολιάθ». Ο Α.Ο.Σ έκανε υπερπροσπάθεια, με τον Δώδο να σωριάζεται δύο φορές στο παρκέ με κράμπες.

Το «τριφύλλι» «άγγιξε» το τρόπαιο, αλλά ο πρωταθλητής Ορφέας ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

19 παιχνίδια (16 για το πρωτάθλημα - 3 για το κύπελλο), 19 νίκες για τους «ασπρόμαυρους». Τρομερό ρεκόρ.

Πετυχημένη ήταν η στρατηγική του Σπύρου Ιωαννίδη με το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Σκαλιστή πάνω στον Πεχλιβάνη και το συνεχές ντουμπλάρισμα.

Μ.V.P του τελικού ήταν ο Ανδρέας Γκουτζιομήτρος. Ο φόργουορντ των «ασπρόμαυρων» έβγαλε άμυνες, πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και σκόραρε.

Πριν το τζάμπολ έγινε παρουσίαση των δύο ομάδων, με τους παίκτες του Α.Ο.Σ να φοράνε αναμνηστικά μπλουζάκια.

Σπέσιαλ μπλουζάκια φορέσανε και οι καλαθοσφαιριστές, ο προπονητής και ο πρόεδρος του Ορφέα πριν την απονομή.

Δεν έλειψαν και οι σαμπάνιες.

Τα παράπονά τους προς το διαιτητή Νέδογλου εξέφρασαν οι άνθρωποι του Α.Ο.Σ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης για την υπόδειξή του στον Σκαλιστή λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς.

Διατητές: Νέδογλου - Τσακιρίδης

Δεκάλεπτα: 15-21, 36-37 (ημ.), 49-48, 58-58 (κ.α.), 78-74

Ορφέας (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 23 (3), Σουλούγκας 4, Κατσικάς 3, Καδής 18 (4), Χατζηπέτρου 10, Ιωσηφίδης 2, Τεβετζίδης 4, Γκουτζιομήτρος 14 (4), Ντίκογλου.

Α.Ο.Σ (Ιωαννίδης): Κηπουρός 22 (2), Δώδος 18 (2), Στόικος 7 (1), Εμμανουήλ 2, Σκαλιστής 7, Τρέντσιος 18 (1), Τέντσος, Καραμπατζιάκης, Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: