Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΝΕΑ


- Χρυσανθίδης: «Η ομάδα είναι πάνω 
από όλους μας»

Το serresbasket έλαβε και δημοσιεύει την επιστολή του κ. Βασίλη Χρυσανθίδη, προπονητή του Πανσερραϊκού και παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή σχετικά με τα τεκταινόμενα στους Ικάρους.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 «
ΣΕΡΡΕΣ 9-4-2014






ΠΡΟΣ:

SERRAIKO BASKET κ. Μπαζιργιάννη Κων\νο



Ενταύθα





       Αγαπητέ κ. Μπαζιργιάννη θα σας παρακαλούσα για την δημοσίευση της παρακάτω επιστολής μου μια και είστε το μοναδικό μπασκετικό site στην πόλη μας που ασχολείστε και προβάλετε τόσο πολύ το Σερραϊκό Μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.


          Αφορμή στάθηκε για να καθίσω και να γράψω αυτή την επιστολή το δημοσίευμα της 4ης Απριλίου 2014 το οποίο διάβασα στο site σας, σχετικά με μηνύσεις και αγωγές προπονητών και αθλητών που κατατέθηκαν για οφειλόμενα κατά του σημερινού Προέδρου της Ένωσης του Σερραϊκού Μπάσκετ κ. Αθανασιάδη Αριστείδη.


Επειδή ως άνθρωπος του Μπάσκετ το οποίο υπηρετώ επί 41 χρόνια συνεχώς, από διάφορες θέσεις, αθλητής προπονητής, κλπ., νομίζω ότι μπορώ να εκφράσω τις απόψεις μου κάνοντας μια προσπάθεια συστράτευσης και ένωσης όλων αυτών των ανθρώπων που αγαπούν και υπηρετούν αυτό το άθλημα, με στόχο να αφήσουμε τα εγώ και να πάμε στα εμείς όλοι μαζί ώστε να υπάρξει μια ηρεμία στην μεγάλη μας ομάδα.


Επειδή ήμουν ένας από τους πρωτεργάτες της τελευταίας ένωσης του Σερραϊκού μπάσκετ (και δεν είναι καθόλου εγωιστικό) μαζί με κάποιους άλλους φίλους τον κ. Παπαδόπουλο Ηλία , κ. Βασάκο Σωκράτη, τον κ. Κοταλακίδη Νίκο τον κ. Σωτηρίου Ν. ,τον κ. Ιλανίδη Ν. και μετέπειτα τον κ. Αθανασιάδη Αρ. κλπ. 
 

Επειδή μετά από αυτή την ένωση ήρθαν θεαματικές επιτυχίες για το Σερραϊκό Μπάσκετ, σε πανελλήνιο επίπεδο.


Επειδή κάποιοι άνθρωποι πραγματικά θυσιάστηκαν για την πρόοδο, την ανάπτυξη και προβολή αυτού του αθλήματος στην πόλη μας , όχι μόνο οικονομικά, αλλά ξεχνώντας τις οικογένειες τους, το επάγγελμα τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, τους φίλους τους κλπ.


Επειδή ένας από αυτούς που θυσιάστηκε από την ημέρα που ανέλαβε Πρόεδρος είναι και ο κ. Αθανασιάδης.


Επειδή όλα αυτά τα χρόνια το Σερραϊκό μπάσκετ μόνο θετικά έχει να δείξει σε όλα τα επίπεδα, αυτό βέβαια επιτεύχθηκε με την πολύ καλή συνεργασία όλων των ανθρώπων που είχε δίπλα του ο Πρόεδρος (προπονητές, αθλητές, συνεργάτες, φιλάθλους, σπόνσορες κλπ).


Επειδή ο κ. Αθανασιάδης όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία του στην Προεδρεία του Σερραϊκού Μπάσκετ επέδειξε ήθος, εργατικότητα, εντιμότητα, έλυσε σημαντικά προβλήματα και ανέδειξε αθλητές, προπονητές κλπ.


Επειδή πράγματι η προσφορά κάποιων αθλητών (Πεχλιβάνης , Ιωσηφίδης είναι πολύ μεγάλη για τον σύλλογο μας και για την πόλη μας, αγωνιστικά, ήθος, άριστη συνεργασία με συμπαίκτες, προπονητές , διοίκηση κλπ), όπως επίσης και των προπονητών (από τον κ. Χατζηκυριακίδη πιστεύω, ότι προπονητικά και αθλητικά κερδίσαμε αρκετά, ήταν κύριος σε όλα του, το ίδιο και ο κ. Κοκολιός όπου του ζητήθηκε να βοηθήσει την ομάδα το έκανε δίχως δεύτερη κουβέντα. Δεν αναφέρομαι στους άλλους Σερραίους προπονητές διότι αυτή ήταν και είναι οι πρωτεργάτες των επιτυχιών, άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι με αυτούς ήρθαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Σερραϊκού μπάσκετ.


Επειδή γνωρίζω πολύ καλά το τι ακριβώς έχει συμβεί στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι με τέτοιες ενέργειες αδικούν πρώτα τον εαυτό τους και ακυρώνουν την όποια προσφορά είχε ο καθένας τους στο σύλλογο, πιστεύω ότι είναι άδικο και δεν συμφωνώ να προσπαθούν να αμαυρώσουν την λειτουργία ενός ανθρώπου όλα τα προηγούμενα επιτυχημένα χρόνια συνεργασίας που είχαν μαζί του, καθόσον είναι γνωστό σε όλους μας με πόση αξιοπρέπεια και εντιμότητα υπηρετεί το άθλημα, με όλα τα λάθη και παραλείψεις που πιθανόν να έγιναν από μέρους του, δίχως όμως να υπάρχει σκοπιμότητα η ιδιοτέλεια, ποτέ δεν επεδίωξε την προσωπική του προβολή. 
 

Επειδή κανένας δεν μπορεί να ακυρώσει ή να παραβλέψει την μεγάλη τους προσφορά, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις όλα τα θέματα λύνονται με διάλογο και κατανόηση και όχι να φτάνουμε στα άκρα και μάλιστα να δημοσιοποιούνται με τέτοιο τρόπο σε μια στιγμή που η ομάδα κάνει τιτάνιο αγώνα για την παραμονή της στην Α2 Εθνική κατηγορία και να γράφονται διάφορα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.


Κλείνοντας πιστεύω ότι αυτοί οι μεγάλοι αθλητές και προπονητές θα πρέπει καταλάβουν από τη μεριά τους ότι έχουν κάνει έναν κακό χειρισμό της υπόθεσης, ξεχνώντας ότι και αυτοί βοηθήθηκαν στο παρελθόν από τον Πρόεδρο, επίσης θα πρέπει να αντιληφθούν και τις δύσκολες καταστάσεις που ζει σήμερα όλος ο αθλητισμός, να επιδιώξουν συναντηθούν με τον Πρόεδρο ώστε δοθεί η κατάλληλη λύση, μείναμε λίγοι, το άθλημα μας χρειάζεται όλους , είναι άδικο για όλους μας να τρωγόμαστε μεταξύ μας , η ομάδα είναι πάνω από όλους μας , τα πρόσωπα έρχονται και φεύγουν.



Με εκτίμηση

Χρυσανθίδης Βασίλειος

Προπονητής Μπάσκετ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: