Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

«Τραγωδία»...

Ίκαροι - Ερμής Λαγκαδά: 52-61

17/5/2009....στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων οι Ίκαροι κέρδισαν τον Αίαντα Ευόσμου πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους την άνοδο στην Α2, με τον προπονητή των «κυανοκίτρινων», Στάθη Καμαράκη να καταχειροκροτείται από τους Σερραίους φιλάθλους και να δέχεται θερμά συγχαρητήρια από πολύ κόσμο για τη σπουδαία επιτυχία.

3/5/2014...γεμάτο από άκρη ως άκρη το ΔΑΚ Σερρών. Ο Ίκαροι γνωρίζουν πικρή εντός έδρας ήττα από τον Ερμή Λαγκαδά αποχαιρετώντας την κατηγορία, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Στάθη Καμαράκη να γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο κόσμος των Σερρών σήμερα στήριξε και με το παραπάνω τους «κυανοκίτρινους». Έδωσε μεγάλη «μάχη» στις κερκίδες προσπαθώντας να σπρώξει τους Ικάρους στη πολυπόθητη νίκη. Ο κόσμος όμως δεν παίζει μπάσκετ. Δυστυχώς στο πιο σημαντικό παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου παίκτες και προπονητικό τιμ ήταν λίαν επιεικώς ανύπαρκτοι «ποτίζοντας» φαρμάκι τους φιλάθλους.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης ο Ερμής μπήκε δυνατά στο παρκέ και με πρωτεργάτη τον Σιγκούνα προηγήθηκε 2-9 (7:07) και 6-16 (3:03). Η πρώτη περίοδος έληξε 10-18, με τους Σερραίους να «σπάνε» τα καλάθια έξω από τη γραμμή των 6.75.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια. Ο Συμεωνίδης προσπαθούσε να σκοράρει μέσα στο «ζωγραφιστό», δεχόμενος όμως διαρκώς στενό μαρκάρισμα από τους αντιπάλους του. Το σερραϊκό συγκρότημα «πελαγοδρομούσε» στον αγωνιστικό χώρο κυριευμένο από υπερβολικό άγχος και η περίοδος έκλεισε με 15 (!) - 26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σύνολο του Στάθη Καμαράκη ανέβασε την υπερ του διαφορά στο +14 (20-34, 5:47). Οι Ίκαροι μείωσαν προσωρινά σε 28-36 (3:57), με τη περιόδο να τελειώνει 29-44 χάρη στην εκτελεστική δεινότητα των Ηλιάδη - Ιωακειμίδη Θ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ίκαροι δεν διέθεταν τα αποθέματα για να κάνουν την ανατροπή (31-47, 37-51). Οι καλαθοσφαιριστές του Νίκου Οικονόμου δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση, εν αντιθέσει με τους Θεσσαλονικείς που διαχειρίσθηκαν με ωριμότητα και σύνεση την υπέρ τους διαμορφωθείσα κατάσταση. Ο Μποχωρίδης με τρίποντο 21 δεύτερα πριν το φινάλε έκανε το 50-57, αλλά τα πάντα είχαν κριθεί αφού οι αθλητές του Ερμή ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» σημειώνοντας το τεράστιο διπλό στις Σέρρες.

Σχόλιο από serresbasket: Πριν το τζάμπολ της συνάντησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός 12χρονου καλαθοσφαιριστή των ακαδημιών των Ικάρων που έφυγε πολύ πρόωρα από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο. Κρίμα πραγματικά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του άτυχου αγοριού.

Τετέλεσται...Δεν «αναστήθηκαν» οι Ίκαροι τελικά. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και χρειάζεται μπόλικο κουράγιο από αυτούς που αγαπάνε και βοηθάνε πραγματικά την ομάδα. Η πτώση των Ικάρων στη Β' Εθνική αποτελεί «μαχαιριά» για τον σερραϊκό αθλητισμό. Οι «κυανοκίτρινοι» όμως έχουν μέλλον και αυτό το μεγάλο «στραπάτσο» πρέπει να τους γίνει καλό μάθημα για τη συνέχεια.

Η πόλη των Σερρών έχει καλή ζωή, όμορφες γυναίκες, ποικίλα γαστρονομικά εδέσματα. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι «τουρίστες» που φόρεσαν για πρώτη φορά φέτος τη φανέλα των Ικάρων θα πέρασαν ευχάριστα στον τόπο μας και την επόμενη σεζόν με τη βοήθεια των μάνατζερ και τα «κονέ» που έχει ο καθένας θα βρουν μεροκάματο σε κανα σύλλογο της Α2. Μόνο που για τα δεδομένα και τα στάνταρ αυτής της κατηγορίας είστε κάτω του μετρίου παίκτες και στα βιογραφικά σας, όσο και να μη το θέλετε, θα έχετε γραμμένο ως «κατόρθωμα» τον φετινό υποβιβασμό.

Φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με τρομπέτες, τύμπανα, νταούλια. Με εξαίρεση κάποιους «θερμοκέφαλους» (λειτούργησε ως «πυροσβέστης» ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης τη στιγμή που χρειάσθηκε) και έναν ανόητο (ο καφές είναι για τον πίνεις, όχι να τον πετάς στο παρκέ) όλα κύλησαν ομαλά, παρά και τον κακό σχεδιασμό που υπήρξε με τους φιλάθλους του Ερμή να κάθονται στην ίδια κερκίδα με τους Σερραίους μπασκετόφιλους (δεν έλειψαν ορισμένα «γαλλικά»).

Η ομάδα «χαροπάλευε» σήμερα και οι άφαντοι «επίσημοι» των Σερρών αποφασίσανε να επισκεφτούν το γήπεδο ενόψει βέβαια και των εκλογών που πλησιάζουν. Ο λαός όμως δε ξεχνά και σε 2 βδομάδες θα σας «τιμωρήσει».

Το φαινόμενο των «τζαμπατζήδων» έκανε την εμφάνισή του και σήμερα. Ορισμένοι κουτοπόνηροι με ελευθέρας, προσκλήσεις κλπ κλπ θέλησαν να «πουλήσουν» εξυπνάδα στον άνθρωπο της ιδιωτικής ασφάλειας που τους μιλούσε ευγενικά προσπαθώντας να βάλει μια τάξη.

Πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του αγώνα, Ίκαροι - Λαύριο, είχε τεθεί μέσω του serresbasket ένα ερώτημα αναφορικά με το κατά πόσο άξιζαν να μείνουν οι «κυανοκίτρινοι» στην Α2. Δέχθηκα «επίθεση», αλλά όταν βλέπεις το πλοίο να πηγαίνει πάνω στο παγόβουνο είσαι υποχρεωμένος να το αναφέρεις. Σήμερα δόθηκε οριστική απάντηση σε εκείνο το ερώτημα. Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος, αλλά πικραμένος με αυτά που είδα όλη τη χρονιά από τους «κυανοκίτρινους».

Για τον «πλοιοκτήτη» και τον «καπετάνιο» θα δημοσιευθεί σχετικό άρθρο αργότερα. Δεν φταίει μόνο το «πλήρωμα» για το «ναυάγιο».

Διαιτητές: Παπαπέτρου - Καλδίρης - Παντελίδης

Δεκάλεπτα: 10-18, 15-26 (ημ.), 29-44, 52-61

Ίκαροι (Οικονόμου): Μποχωρίδης 11 (1), Σταμπουλής 16 (2), Κουτίνας 2, Συμεωνίδης 12, Ναούμης 6 (2), Χορτομάρης 5 (1), Σιώπης, Τράκας, Δήμας, Γεωργιανός.

Ερμής Λαγκαδά (Καμαράκης): Ιωακειμίδης Θ. 14 (2), Σιγκούνας 19 (3), Ηλιάδης 17 (3), Τρτς 9 (1), Παπαϊωακείμ 2, Παρίτσης, Σικαλίδης, Ιωακειμίδης Σ., Καϊκλής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ίκαροι - Ερμής Λαγκαδά: 52-61

Ψυχικό - Αρκαδικός: 84-57

Λαύριο - Αγία Παρασκευή: 100-63

Κόροιβος Αμαλιάδας - Καβάλα: 58-57

Φιλαθλητικός - Παγκράτι: 76-54

Ηρακλής - ΟΦΗ: 74-70

Φίλιππος Βέροιας - ΑΕΚ: 55-70


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ 47

Κόροιβος Αμαλιάδας 46

Καβάλα 44

Ψυχικό 41

Παγκράτι 37

Ηρακλής 37

Φίλιππος Βέροιας 37

Αρκαδικός 36

Λαύριο 36

Φιλαθλητικός 35

ΟΦΗ 35

Ερμής Λαγκαδά 34

Ίκαροι 33

Αγία Παρασκευή 27

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/5/2014): ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΙΚΑΡΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: