Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

Πάνε 10 μήνες από τη συνέντευξη Τύπου - παρουσίαση του Νίκου Οικονόμου στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. Στην εκδήλωση που είχε λάβει χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, ο νέος τεχνικός των «κυανοκίτρινων» είπε κάποια πράγματα για τη δική του φιλοσοφία, ενώ πριν τον Νίκο Οικονόμου τον λόγο είχε πάρει ο Πρόεδρος των «κυανοκίτρινων», κ. Αθανασιάδης, ο οποίος εξέφρασε ορισμένες προσωπικές σκέψεις.

Το serresbasket θα σας θυμήσει κάποια πράγματα που είχε «σταχυολογήσει» από εκείνη την ημέρα της νέα εποχής για τους «κυανοκίτρινους».

Αθανασιάδης: «Ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, για ένα νέο ξεκίνημα στημένο σωστά με συγκεκριμένο πλάνο»

«Θέλουμε να βλέπουμε δικά μας παιδιά, παιδιά που θα βγουν από τα σπλάχνα των ακαδημιών των Ικάρων να συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα»

Οικονόμου: «Να είστε σίγουροι ότι θα έρχεσθε στο γήπεδο και θα βλέπετε κάτι που θα σας αρέσει».

«Πρέπει να δούμε τον Σερραίο να παίζει και να πονάει την ομάδα»

«Εγώ ήρθα εδώ πέρα για να κάνω πρωταθλητισμό»

«Να παρουσιάσουμε κάτι που θα είστε περήφανοι. Γιατί εμείς που θα είμαστε μέσα στο γήπεδο θα είμαστε περήφανοι»

Σχόλιο από serresbasket: Η νέα εποχή των Ικάρων όπως απεδείχθη ήταν εποχή πισωγυρίσματος. Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στη σκέψη και στην εφαρμογή ενός ξεκάθαρου πλάνου. Η διοίκηση κάτι είχε στο μυαλό της, αλλά αυτό το κάτι δεν κατάφερε να το πράξει σωστά.

Η επιλογή του Νίκου Οικονόμου ήταν καταστροφική για την ομάδα όπως επίσης και η τυφλή εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πρόεδρος στον 40χρονο άπειρο προπονητή (δεύτερη φορά στην καριέρα του που κοουτσάρισε σύλλογο της Α2 μετά το αποτυχημένο περάσμά του από την Ολυμπιάδα Πατρών).

Πάμπτωχο θέαμα, αναποτελεσματικότητα, σύνολο δίχως ταυτότητα και προσανατολισμό, «αχρήστευση» του αρχηγού και ηγέτη των «κυανοκίτρινων», Φίλιππου Συμεωνίδη, βαριές εντός κι εκτός έδρας ήττες, ανύπαρκτα αντανακλαστικά στους λεγόμενους «τελικούς», «ψευτολεονταρισμοί» (τρανό παράδειγμα η σκηνή που διαδραματίσθηκε χτες με τον κ. Αθανασιάδη να ζητά από τον Οικονόμου να ηρεμήσει), «παιδαριώδη» λάθη στις υποθέσεις των: Λυμπερόπουλου (ο πρώτος σκόρερ των «κυανοκίτρινων» εκδιώχθηκε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος [αν και αυτό δεν ανακοινώθηκε ποτέ επισήμως]), Κίντερ (είναι δυνατό να φέρνεις Ούγγρο καλαθοσφαιριστή, τον οποίο «έκοψε» ο Ηρακλής και ο οποίος μεσούσης της χρονιάς σε παράτησε στα «κρύα του λουτρού»;), Μαρίνου (ήρθε υπέρβαρος, ανακοινώθηκε, φωτογραφήθηκε, έφυγε), Μαυροκεφαλίδη (ήρθε από τον Λαγκάδα τραυματίας, έκανε κυρίως ατομικές προπονήσεις, αποχώρησε από τους Ικάρους και στο χτεσινό σημαντικό ματς ήταν στην αποστολή του Ερμή...παίκτης που βίωσε πράγματα και καταστάσεις στους «κυανοκίτρινους» κατέληξε στον αντίπαλο για την παραμονή στην κατηγορία....«έγκλημα»), Ελευθερίου (ο Κύπριος που τελικά τη θέση του πήρε ο Κίντερ).

Οι Σερραίοι παίκτες έμειναν στο περιθώριο με εξαίρεση ίσως την περίπτωση του Γεωργιανού. Τράκας, Χορτομάρης, Παπαδόπουλος «θάφτηκαν» στον πάγκο, ενώ «εξαφάνισαν» τον Γρίψιο.

Επίσης είναι αδιανόητο να δημοσιεύονται τέτοιου είδους ρεπορτάζ που αφοράνε τους Ικάρους. «Πληγώνεται» το κύρος της ομάδας έτσι.


Σταράτα λόγια: Είναι αναγκαία η αλλαγή του τεχνικού τιμ που απέτυχε παταγωδώς (το serresbasket είχε τοποθετηθεί επί του θέματος εδώ και πολύ καιρό), ενώ χρειάζεται και η είσοδος ικανών στελεχών στη διοίκηση με την προσέλκυση σπουδαίων τοπικών χορηγών. Αλλιώς στη Β' Εθνική θα δεινοπαθήσουν οι «κυανοκίτρινοι». Μακάρι να διαψευσθώ. Επιπροσθέτως πρέπει να δουλευθούν σε φουλ ρυθμούς οι ακαδημίες. Αυτές θα κρατήσουν τους «κυανοκίτρινους» ζωντανούς.

- Τον περασμένο Φλεβάρη αναρτήθηκε ένα προκλητικό άρθρο (μια ματιά στα υστερόγραφα θα σας πείσει για του λόγου το αληθές) από τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου των Ικάρων και «συνάδελφο», κ. Γκουντούλα. 


- Ουδέποτε είχα όρεξη για καβγάδες. Άλλωστε η όρεξη μου είχε κοπεί απόρροια της τραγικής αγωνιστικής εικόνας των Ικάρων. Περιμένω να δω τους «όψιμους» φίλους της ομάδας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: