Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Το «αφεντικό» των Σερρών

Ορφέας Ν. Σκοπού - Ίκαροι: 66-47

Άξιος θριαμβευτής στο μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι ανεδείχθη ο Ορφέας, ο οποίος κατατρόπωσε τους Ικάρους. Η ομάδα του Φώτη Κοκολιού ήταν ανώτερη στο παρκέ εξασφαλίζοντας με άνεση το ροζ φύλλο αγώνος.

Σχετικά με την εξέλιξη του σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο οι «κυανοκίτρινοι» αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν με 0-5. Οι «ασπρόμαυροι» αναδιοργανώθηκαν σημειώνοντας 7-0 σερί (7-5, 4:36). Το παιχνίδι είχε γρήγορο τέμπο με τον Ορφέα να επιβάλλει τον ρυθμό του στο γήπεδο (16-9) και η εναρκτήρια περίοδος έκλεισε με 18-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ίκαροι προσπαθούσαν να παραμείνουν ζωντανοί στον αγώνα (19-15, 21-17, 23-19), αλλά στο κρίσιμο χρονικό σημείο της περιόδου οι γηπεδούχοι «πάτησαν» γκάζι αυξάνοντας σημαντικά το προβάδισμά τους (32-19).


Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους (41-22 [6:50], 47-27 [3:47]). Το σύνολο του Στέργιου Ποργιόπουλου πίεσε στο κατέβασμα της μπάλας μειώνοντας σε 47-34 και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 50-34.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά «άγγιξε» τη μέγιστη τιμή (55-34, 7:08). Οι «κυανοκίτρινοι» αντέδρασαν κάπως (57-44, 2:39), αλλά ως εκεί. Ο Ορφέας προσφέροντας και θέαμα στις τελευταίες στιγμές της συνάντησης έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Σχόλιο από SerresBasket: Το «αφεντικό» των Σερρών είναι ο Ορφέας που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους Ικάρους.


Δύο μεγάλα πανό των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ήταν κρεμασμένα στο γήπεδο του Νέου Σκοπού, ενώ στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου υπήρχε ερανικό κουτί για την οικονομική στήριξη των Γ.Χ.Σ. στα πλαίσια της ειδικής συνεργασία που συνάφθηκε πριν από λίγες ημέρες και η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.


Οι Ίκαροι έδωσαν βαρύτητα στην εξουδετέρωση του Πεχλιβάνη, ο οποίος ναι μεν δεν σκόραρε ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια, αλλά ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής έκανε εξαιρετική δουλειά στον οργανωτικό τομέα με έξυπνες πάσες και ασίστ.

Οι συχνές αλλαγές τύπου χάντμπολ που έκανε ο Στέργιος Ποργιόπουλος αποσυντόνισαν πλήρως τους Ικάρους.

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι πάντα αλλιώς! Περισσότερη ενέργεια, ωριμότητα και πάθος διέθεταν απόψε οι γηπεδούχοι «μασώντας» σίδερα.

«Άχρωμοι», άνευροι και αγχωμένοι οι «κυανοκίτρινοι». Τρίποντο και πάλι τρίποντο. Απογοητευτικοί μέσα στο «ζωγραφιστό».

Μ.V.P του ντέρμπι ο Σάκης Ντίκογλου. Ο έμπειρος αθλητής ήταν εγγύηση σε άμυνα κι επίθεση για τον Ορφέα.

Μέχρι και έξω από το γήπεδο υπήρχε κόσμος. Εντός του κλειστού γυμναστηρίου η ατμόσφαιρα ήταν άκρως μπασκετική με τύμπανα, κόρνες και κόσμια συμπεριφορά από τους φιλάθλους του Ορφέα, αλλά και από τους φίλους των Ικάρων.

Πολύ ζώνη απόψε.

Κώστας Τότσιος και Ζήσης Παπούδας παρακολούθησαν μαζί το ντέρμπι.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Σταύρος Ιωσηφίδης πρόσφερε γλυκά στους δημοσιογράφους. Ο γκαρντ των «ασπρόμαυρων» σήμερα τα ξημερώματα έγινε πατέρας για δεύτερη φορά. Να σας ζήσει!

Στον πάγκο του Ορφέα βρέθηκε με πολιτικά ο Θανάσης Τοπούζης. Ο 37 χρονος σέντερ δεν αγωνίσθηκε εμψυχώνοντας διαρκώς τους συμπαίκτες του.

Τα συγχαρητήρια στον Φώτη Κοκολιό για την επικράτησή του στη σκακιέρα των προπονητών έπαιρναν κι έδιναν μετά το φινάλε του ματς.

Διαιτητές: Κατρακάρης - Μπακάλης

Δεκάλεπτα: 18-11, 32-19 (ημ.), 50-34, 66-47

Ορφέας (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 8 (2), Ντίκογλου 13, Καβαργύρης 2, Σουλούγκας 1, Τσανάκας 6 (2), Καδής 12, Χατζηπέτρου 10, Κηπουρός 9, Γκουτζιομήτρος 5, Καντζουρίδης, Ιωσηφίδης, Κουτσιαντζής.

Ίκαροι (Ποργιόπουλος): Γρίψιος 8, Καλογεράτος 3, Τράκας 12 (1), Χορτομάρης 7 (1), Γκούτζιας 4, Χατζής 11 (1), Δημητρακάς 1, Σαββίδης, Φραγκούλης, Βουρλίδας, Στογίλκοβιτς, Παπαδόπουλος.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΙΚΑΡΟΙ: 66-47

ΖΕΦΥΡΟΣ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 64-74

ΝΕΑΠΟΛΗ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 89-82

ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ: 75-67

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΥΚΑΡΠΙΑ: 66-71

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: 87-78

ΡΕΠΟ: ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ 11

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 10*

ΕΥΚΑΡΠΙΑ 10

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 10

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 9

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 9

ΝΕΑΠΟΛΗ 9

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 8*

ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 7

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 7*

ΙΚΑΡΟΙ 6*

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 6*

ΖΕΦΥΡΟΣ 6*

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν κάνει το ρεπό τους στον πρώτο γύρο.

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/11/2014): ΙΚΑΡΟΙ - ΖΕΦΥΡΟΣ, ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: