Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο απολογισμός της φετινής σεζόν

Η αγωνιστική περίοδος 2014-2015 έλαβε τέλος για τις σερραϊκές ομάδες και το SerresBasket κάνει ένα μίνι απολογισμό σχετικά με τα πεπραγμένα των συλλόγων μας στη φετινή σεζόν.


Α.Ο.Σ (Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών)

Οι «πράσινες» για ακόμη μια χρονιά κράτησαν ψηλά τη σημαία του σερραϊκού γυναικείου μπάσκετ. Η τέταρτη θέση αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία για το συγκρότημα του Νίκου Κηρύκου, το οποίο παρά το γεγονός ότι δεν στηρίχθηκε ιδιαίτερα από φορείς, επιχειρήσεις, φιλάθλους και Μ.Μ.Ε. έκανε μια αξιοθαύμαστη πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ορφέας Νέου Σκοπού (Γ' Εθνική Κατηγορία)

Ο «νεοφώτιστος» Ορφέας κατετάγη τέταρτος στη διοργάνωση της Γ' Εθνικής. Οι «ασπρόμαυροι» στάθηκαν άτυχοι μένοντας χωρίς ψηλούς (Κατσικάς, Τεβετζίδης, Τοπούζης, Χατζηπέτρου) και ο Φώτης Κοκολιός προσπάθησε μέσω κάποιων «τρυκ» να καλύψει τα κενά στη ρακέτα.

Ασφαλώς το πρόσημο είναι θετικό για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι κατά διαστήματα έπαιξαν καλό μπάσκετ.

Ίκαροι (Γ' Εθνική Κατηγορία)

Οι Ίκαροι «τρόμαξαν» τους φιλάθλους τους στο ξεκίνημα του  πρωταθλήματος με τη φτωχή βαθμολογική τους συγκομιδή. Ευτυχώς οι «κυανοκίτρινοι» συνήλθαν και όχι μόνο πέτυχαν τον στόχο της παραμονής, αλλά τερμάτισαν κιόλας στην τιμητική έκτη θέση.

Πανσερραϊκός (ΕΚΑΣΑΜΑΘ - Γυναίκες)

Οι «κόκκινες» ήταν πιο ανταγωνιστικές συγκριτικά με πέρυσι. Η Εύη Ράμναλη δούλεψε με παλιές και νέες παίκτριες και το μέλλον της ομάδας φαντάζει ευοίωνο.

Πανσερραϊκός (Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών)

Ο ανεξάρτητος από το περσινό καλοκαίρι Πανσερραϊκός βρέθηκε στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ ήταν και φιναλίστ του κυπέλλου. Η ομάδα «χτίσθηκε» πολύ γρήγορα εξαιτίας της πίεσης του χρόνου.

Ο Σπύρος Ιωαννίδης δήλωσε ευχαριστημένος με την πορεία των «λιονταριών» και ο coach έχει δίκιο.

Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών)

Όλα καλά, όλα ανθηρά από τη στιγμή που το Ρούπελ συμμετείχε στα πλέι-οφ της Α1. Κακή στιγμή για τους Σιδηροκαστρινούς αποτέλεσε ο διασυρμός από την Α.Ε. Κομοτηνής.

Α.Ο.Σ (Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών)

Η ριζική ανανέωση επηρέασε αρνητικά το «τριφύλλι». Οι συνεχόμενες ήττες «πλήγωσαν» το ηθικό των παικτών της σερραϊκής ομάδας.

Στο τέλος έγινε γενναία προσπάθεια απ' όλους για να σωθεί η παρτίδα, αλλά οι «πράσινοι» δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν το μοιραίο.

Ηράκλεια (Α2 ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών)

Οι «κόκκινοι» επέστρεψαν στις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ο Νίκος Βάκας έδωσε πολλές ευκαιρίες στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της Ηράκλειας, οι οποίοι είναι το αύριο του μπάσκετ στην περιοχή της Τζουμαγιάς.

Ίκαροι (ΕΚΑΣΑΜΑΘ - Παίδες)

Αν έβαζαν και το κεράσακι στη τούρτα, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια φανταστική χρονιά των «κυανοκίτρινων». Οι Ίκαροι ήταν «οδοστρωτήρας» στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά η «φαρμακερή» ήττα από τον Πιερικό/Αρχέλαο Κατερίνης στέρησε από την ομάδα τη συμμετοχή της στη τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Πανσερραϊκός (ΕΚΑΣΑΜΑΘ - Έφηβοι)

Η καινούργια ομάδα του Πανσερραϊκού δεν τα πήγε άσχημα. Αντιθέτως τα «λιονταράκια» περάσανε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, αλλά εκεί πέσανε πάνω στον ισχυρό Αρίωνα Ξάνθης.

Πανσερραϊκός (EKAΣΑΜΑΘ - Κορασίδες)

Ο Κώστας Μάρκου εργάζεται σκληρά στα τμήματα υποδομής του Πανσερραϊκού. Η ομάδα του δεν περιορίσθηκε σε ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το εμπόδιο όμως της Ασπίδας Ξάνθης ήταν ανυπέρβλητο.

Βισάλτης Νιγρίτας (ΕΚΑΣΑΜΑΘ - Ακαδημίες)

Οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι του σερραϊκού μπάσκετ χαίρονται με την «ανάσταση» του Βισάλτη. Ο Μίλτος Καλάης έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: