Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πρώτο δείγμα θετικό

Ορφέας Ν. Σκοπού - Ελευθερούπολη: 87-67

Ξέφυγαν από τους ρυθμούς των κανονικών προνήσεων οι αθλητές του Ορφέα στο σημερινό πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι «ασπρόμαυροι» στο «σπίτι» τους με αντίπαλο την Ελευθερούπολη.

Η ομάδα του Φώτη Κοκολιού ήταν καταιγιστική από τη περιφέρεια πετυχαίνοντας σχεδόν τους μισούς πόντους έξω από τη γραμμή των 6.75 (14 τρίποντα σημείωσαν οι γηπεδούχοι).

Το σερραϊκό συγκρότημα μπήκε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε γρήγορα με 9-0. Ο Ορφέας διατηρούσε απόσταση ασφαλείας από τους φιλοξενούμενους (16-4, 25-14) και η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με 27-19.

Στο 15' το σκορ ήταν 41-26 και το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με 46-34. 


Στη τρίτη περίοδο οι Σερραίοι δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην Ελευθερούπολη (70-48). Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης οι «ασπρόμαυροι» ήταν μπροστά στο σκορ με 77-58 και η συνάντηση τελείωσε με τον Ορφέα να φτάνει εύκολα και δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Σχόλιο από SerresBasket: Ασταμάτητος ο Πεχλιβάνης, εξαιρετικός ο Σουλούγκας, πολύ καλός ο Καβαργύρης (πέρα από το σκοράρισμα μάζεψε κι αρκετά ριμπάουντ).

Επιθετικά οι «ασπρόμαυροι» τα πήγαν περίφημα.

Σαφώς και απαιτείται περισσότερη δουλειά στην άμυνα σύμφωνα και με ένα σύντομο σχόλιο που έκανε στο SerresBasket ο Φώτης Κοκολιός μετά το τέλος του ματς.

Χατζής, Τσανάκας, Χατζηπέτρου και Καδής δεν αγωνίσθηκαν (ο πρώτος αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση, ενώ ο δεύτερος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα).

Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ο Δεμερτζής, ο οποίος έδειξε κάποιες από τις αρετές που διαθέτει στον οργανωτικό τομέα. 

Άτυχος στάθηκε ο Αποστόλου, ο οποίος χτύπησε στη μύτη στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια εξαιτίας αιμορραγίας.

Θετικό κρίνεται το πρώτο δείγμα γραφής του Ορφέα. Το επόμενο Σάββατο οι «ασπρόμαυροι» θα φιλοξενήσουν στον Νέο Σκοπό τον ΓΑΣ Κομοτηνή.

20 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση (ακατάλληλη ώρα με αρκετή ζέστη στο γήπεδο, ενώ σε εξέλιξη ήταν και το παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας με το Βέλγιο).

Διαιτητές: Δημάδης - Τσακιρίδης

Δεκάλεπτα: 27-19, 46-34 (ημ.), 70-48, 87-67

Ορφέας (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 27 (7), Δεμερτζής 8, Σουλούγκας 16 (4), Κουτσιαντζής 3 (1), Αποστόλου 5 (1), Καβαργύρης 13, Αξιαρλής 2, Ιωσηφίδης 2, Κηπουρός 9 (1), Καραμπατζιάκης 2, Ποδώνης, Κοδρόπουλος, Καντζουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: