Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΘΡΟ

«Τραύμα» ανεπανόρθωτο στο Σερραϊκό Μπάσκετ

Το τρίτο ημίχρονο του τοπικού ντέρμπι του Ορφέα Ν. Σκοπού με τους Ικάρους  «τραυμάτισε» ανεπανόρθωτα το Σερραϊκό Μπάσκετ.

Οι «κυανοκίτρινοι» όπως φάνηκε έψαχναν ευκαιρία εδώ και καιρό να κηρύξουν τον «πόλεμο» σε δύο άλλους σερραϊκούς συλλόγους «γκρεμίζοντας» τις γέφυρες επικοινωνίας. Το κείμενο της ανακοίνωσης των Ικάρων έχει μία και μόνο ανάγνωση και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτός που το έγραψε επεδίωξε «τρομοκρατικό» χτύπημα αδιαφορώντας για τις σοβαρές συνέπειες. 

Το ότι ο Πρόεδρος του Ορφέα πρόσφερε για χρόνια τις υπηρεσίες του στους Ικάρους (αθλητές των «κυανοκίτρινων» ακόμη τον εμπιστεύονται) ξεχάσθηκε πολύ γρήγορα από κάποιους. 

Επίσης, είναι πασιφανές ότι η δικαστική διαμάχη του κ. Αθανασιάδη με τον νυν προπονητή και καλαθοσφαιριστές των «ασπρόμαυρων» έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο σωματείων.

Στο κάδρο μπήκε και ο Πανσερραϊκός. Το να θεωρείται μεμπτό η παρουσία παικτών των «λιονταριών» σε παιχνίδι ανάμεσα σε δύο άλλες σερραϊκές ομάδες (και σε διαφορετική κατηγορία παρακαλώ) είναι πρωτάκουστο από τη στιγμή μάλιστα που το περασμένο Σάββατο καλαθοσφαιριστές των Ικάρων παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τους Τιτάνες Δράμας. 

Η περίφημη όμως «κλοπή» των αθλητών των τμημάτων υποδομής (ανέκδοτο) «πλήγωσε» τις σχέσεις των «κυανοκίτρινων» με τους «κόκκινους», με τους παράγοντες των «λιονταριών» να μην απαντούν εδώ και ένα χρόνο στις επιθέσεις των συμπολιτών τους. Το χτεσινό όμως «αντιαθλητικό φάουλ» από πλευράς Ικάρων προκάλεσε την οργή του Πανσερραϊκού, ο οποίος έδειξε ότι έπαψε να είναι «θεατής».

Αυτό το οποίο πρέπει να αντιληφθούν οι διοικούντες της «μεγάλης» ομάδας του Νομού Σερρών είναι ότι πλέον δεν «οδηγούν» AUDI, αλλά LADA και πρέπει να συνηθίσουν σε αυτή την ιδέα.

* Στη φωτογραφία είναι ο τωρινός προπονητής των τμημάτων υποδομής των Ικάρων, κ. Αθανασίου αγωνιζόμενος με τη Θύελλα Σερρών (τη μοναδική σερραϊκή ομάδα που έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης) με αντίπαλο τον «θρύλο» Νίκο Γκάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: