Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (ΠΑΙΔΕΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

Το όνειρο έγινε εφιάλτης

Πανσερραϊκός - Ασπίς Ξάνθης: 52-55

«Αυτοκτόνησε» ο Πανσερραϊκός στον αγώνα της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας στη Καβάλα. Η ομάδα του Βαγγέλη Σαμαρά χάρισε τη νίκη-πρόκριση στους Θρακιώτες γκρεμίζοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση ό,τι με κόπο είχε χτίσει νωρίτερα.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο δεκάλεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο παρκέ. Οι «κόκκινοι» πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους, έκλεψαν μπάλες και προηγήθηκαν με 7-0 (7:46) και 12-2 (6:29). Η περίοδος έκλεισε με 20-9.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ασπίδα «όρμηξε» στον Πανσερραϊκό, ο οποίος πανικοβλήθηκε δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους τυπικά φιλοξενούμενους να αντεπιτεθούν και να σημειώσουν εντυπωσιακό σερί 2-16 (22-25, 4:30). Οι αθλητές του σερραϊκού συγκροτήματος «έσπασαν» τα καλάθια και η περίοδος έληξε 25-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «κόκκινοι» φάνηκαν να συνέρχονται σταδιακά από το σοκ. Τα «λιοντάρια» βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία και κατάφεραν να προσπεράσουν στο σκορ με 38-36 (στο 29'). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 40-39.


Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο της συνάντησης ο Πανσερραϊκός απέκτησε πλεονέκτημα 9 πόντων (51-42, 5:09). Το σύνολο του Βαγγέλη Σαμαρά «πάτησε γκάζι» ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα.

Και ξαφνικά...μπλάκ-άουτ. Τα «λιοντάρια» απέτυχαν να διαχειρισθούν σωστά την υπέρ τους διαμορφωθείσα κατάσταση κι αντί να «σκοτώσουν» την Ασπίδα της έδωσαν το «φιλί της ζωής».

14 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του παιχνιδιού οι Θρακιώτες έκαναν τη μεγάλη ανατροπή (52-53). Στην επόμενη φάση υπήρξε παράβαση βημάτων από πλευράς γηπεδούχων κι εν συνεχεία η Ασπίδα με μία εύστοχη βολή πέτυχε το 52-54.

Οι «κόκκινοι« είχαν δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Οι αντίπαλοι σκοράροντας εκ νέου από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» διαμόρφωσαν το 52-55 (1 δευτερόλεπτο πριν ακουσθεί η κόρνα της γραμματείας). Η μακρινή πάσα που έγινε στο τέλος από τα «λιοντάρια» για να οδηγήσει σε τραβηγμένο τρίποντο δεν ήταν καλή και η Ασπίδα πανηγύρισε το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Σχόλιο από SerresBasket: Στους μεγάλους αγώνες φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες και οι μεγάλοι προπονητές. Οι αήττητοι Πρωταθλητές του Α' Ομίλου δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός τόσο σπουδαίου παιχνιδιού χάνοντας από μία ομάδα, η οποία πάλεψε σκληρά μέχρι το 40'.

Ο Πανσερραϊκός έφαγε «ξύλο» δίχως να απαντήσει. Σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις πέφτουν κορμιά και όταν είσαι «σοφτ» το πληρώνεις ακριβά.

Η «αγία τετράδα» των «κόκκινων»: Τσιαντής-Ξακουστός-Πλατνάρης-Καρυπίδης δεν έπιασε καλή απόδοση. Ο πρώτος απέτυχε να ηρεμήσει την ομάδα του ως πλέι-μέικερ έχοντας προβλήματα στο χειρισμό της μπάλας και στην οργάνωση, ενώ υπέπεσε σε βήματα αρκετές φορές. 

Ο Ξακουστός ήταν μία του ύψους και μία του βάθους, ενώ ο Πλατνάρης με την εμφάνιση που πραγματοποίησε  δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον «ντόρο» που γίνεται γύρω από το όνομά του (ο αθλητής του Πανσερραϊκού το τελευταίο χρονικό διάστημα καλείται συστηματικά στις προπονήσεις του κλιμακίου της Εθνικής Ομάδας).

Τέλος ο Καρυπίδης πήρε τις περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση, αντιμετώπισε διπλό και τριπλό μαρκάρισμα, σκόραρε, αλλά ο νεαρός σέντερ έμεινε από ενέργεια (έπρεπε να είχε ξεκουρασθεί περισσότερο χρόνο στο πάγκο) χάνοντας σίγουρο καλάθι στο φινάλε.

15 πόντους με 5 τρίποντα σημείωσε ο Χαραλαμπίδης από πλευράς Ασπίδας. Ο βραχύσωμος παίκτης των φιλοξενούμενων «εκτέλεσε» τον Πανσερραϊκό. Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές ο ταλαντούχος αθλητής σούταρε ανενόχλητος.

Δεν έγινε καλό ροτέισον. Έπαιξαν μόνο οι 7 από τους 12 αθλητές.

Σαφώς και οι «κόκκινοι» αξίζουν συγχαρητήρια για τη πορεία τους στη διοργάνωση, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί και μικρός τελικός (πάλι στη Καβάλα).

Απαράδεκτος ο προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης, κ. Βαχαρίδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου έβρισε χυδαία τον παίκτη του Πανσερραίκού Νίκο Πλατνάρη. Να τον «χαίρεσθε» τέτοιον τεχνικό κύριοι της Ασπίδας. 

Τη μάχη της κερκίδας κέρδισαν οι Θρακιώτες με κόρνες και νταούλια (κρέμασαν και πανό).

Το «παρών» στον ημιτελικό εδωσαν προπονητές, αθλητές και παράγοντες ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (στις θέσεις των VIP καθόταν ο καθοδηγητής της Αγίας Βαρβάρας, Στάθης Καμαράκης, ενώ ο παλαίμαχος Σερραίος καλαθοσφαιριστής Βασίλης Παραμανίδης παρακολούθησε κι αυτός το παιχνίδι).

Καλοί οι διαιτητές Ντούρας - Κατρακάρης.

Διαιτητές: Ντούρας - Κατρακάρης

Δεκάλεπτα: 20-9, 25-30 (ημ.), 40-39, 52-55

Πανσερραϊκός (Σαμαράς): Ξακουστός 10, Τσιαντής 15, Νίσκας 2, Καρυπίδης 18, Πλατνάρης 7 (1), Χρυσοστομίδης, Βασιλειάδης.

Aσπίδα Ξάνθης (Βαχαρίδης): Τσέκης 2, Χαραλαμπίδης 15 (5), Αρβανιτάκης 2, Παυλάκης 10 (1), Πατσής 16 (1), Κουρτίδης 10 (1), Ντεμάι, Χατζηγεωργίου, Σμυρλόγλου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ: 52-55

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ  - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 54-38

Δεν υπάρχουν σχόλια: