Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Μόνιμος κομπάρσος ο νομός Σερρών

Ολοκληρώθηκε χτες το πρωτάθλημα των Κορασίδων με τους Πάνθηρες Καβάλας να εξασφαλίζουν πανάξια τον τίτλο και αυτομάτως τη συμμετοχή τους στη προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος της ΕΟΚ.

Δυστυχώς όσο αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο νομός Σερρών παίζει το ρόλο του κομπάρσου, αφού τα τελευταία 16 χρόνια κανένας σερραϊκός σύλλογος δεν κατάφερε να ανέβει στη κορυφή (το Ρούπελ Σιδηροκάστρου στάθηκε άτυχο τη σεζόν 1999-2000 στην ισοβαθμία με τον Αστέρα Καβάλας).

Ακόμη κι όταν ο Πανσερραϊκός αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής τα τμήματα υποδομής υπολειτουργούσαν. Προχειροδουλειές με έλλειψη ξεκάθαρου και ορθά δομημένου πλάνου για τη συγκέντρωση νεαρών αθλητριών στα γήπεδα και τη σωστή προπόνηση - υπόστηριξη αυτών οδήγησαν στις συνεχόμενες αποτυχίες (σημειωτέον ότι ο νομός Σερρών είναι μεγαλύτερος πληθυσμιακά σε σύγκριση με τους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και  Έβρου).

Τη τελευταία διετία-τριετία κάτι άρχισε να γίνεται στις μικρές ηλικίες, αλλά απαιτείται χρόνος προκειμένου να πανηγυρίσουμε πρωταθλήματα. Μακάρι το 2020 να μην ξαναγράφουμε τα ίδια πράγματα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: 66-30 (χτες)

ΙΚΑΡΟΙ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 48-60

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝ - ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ: 29-50

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 19

ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ 18

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 16

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 13

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 12*

ΙΚΑΡΟΙ 10*

* Ίκαροι και ΓΑΣ Κομοτηνή έχουν από έναν μηδενισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: