Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αποχώρηση «σοκ» στους Ικάρους!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SerresBasket ο προπονητής των Ικάρων, Στέργιος Ποργιόπουλος έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο των «κυανοκίτρινων». 

Ο Σερραίος τεχνικός δέχθηκε προ 15 ημερών δελεαστική πρόταση (σύμβαση συνεργασίας τετραετούς διάρκειας με άκρως ικανοποιητικό μισθό και διάφορα μπόνους) από τους Τέξας Tεκ Ρέντ Ρέιντερς (Texas Tech Red Raiders) ομάδα η οποία εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Τέξας Τεκ συμμετέχοντας στη πρώτη κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA, Division I, ''Big 12 Conference'').

Oι «κοκκινόμαυροι» απέτυχαν φέτος να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο FINAL-4 (θα διεξαχθεί στο Χιούστον από τις 2 έως τις 4 Απριλίου) και ως εκ τούτου ο ο αθλητικός διευθυντής Κίρμπυ Χόκατ έδειξε τη πόρτα της εξόδου στον προπονητή Τάμπυ Σμιθ.

Tο «κονέ» μεταξύ των δύο πλευρών έκανε ο «θρύλος» του NCAA, Μπόμπυ Νάιτ (Bobby Knight), τον οποίο είχε τη τύχη να γνωρίσει ο Στέργιος Ποργιόπουλος το 1991 επισκεπτόμενος την Αμερική.

Ο «Στρατηγός» χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων του Πανεπιστημίου Τέξας Τεκ έχοντας κοουτσάρει 7 χρόνια τους Ρέιντερς (2001-2008), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και ο γιος του 75χρονου τεχνικού, Πατ Νάιτ καθοδήγησε τη συγκεκριμένη ομάδα για τρεις σεζόν (2008-2011).

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος ως όφειλε ενημέρωσε άμεσα τους διοικούντες των Ικάρων για αυτό το σημαντικό θέμα που προέκυψε και κατόπιν συζητήσεων με τους παράγοντες των «κυανοκίτρινων», αλλά και με τα άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος αποφάσισε να ανοίξει τα «φτερά» του και να συνεχίσει τη καριέρα του στις ΗΠΑ.

Ο «Πόργιο» θα δώσει κανονικά το «παρών» στην εντός έδρας αναμέτρηση των Ικάρων με τον Ζέφυρο τη προσεχή Κυριακή και τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για το Τέξας.

Μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος καθήκοντα πρώτου προπονητή στους «κυανοκίτρινους» θα ασκεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

* Σκίτσο: Θάνος Ραφτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: