Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (FINAL 4 ANΔΡΩΝ - ΤΕΛΙΚΟΣ)

Ο Τελικός της ντροπής

Πανσερραϊκός - Αστέρας Καβάλας: 75-83

Άδικη ήττα γνώρισε ο Πανσερραϊκός στη Κομοτηνή από τον Αστέρα Καβάλας στον μεγάλο τελικό του FINAL 4. Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη και κρίθηκε στη παράταση. Αρνητικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ήταν οι διαιτητές της Α1 Εθνικής, Ξενικάκης - Μπήτης, οι οποίοι δεν σεβάσθηκαν τους «κόκκινους».

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο τα «λιοντάρια» πραγματοποίησαν κακό ξεκίνημα. Ο Αστέρας αιφνιδίασε την ομάδα του Πασχάλη Ρούλη και βρέθηκε πολύ γρήγορα στο +7 (2-9, 7:10).

Ο Καρνάβας ανέλαβε δράση στην επίθεση και οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν σε 8-11 (4:00). Η περίοδος έληξε 13-16, με τον Αθανασιάδη να αποτελεί μόνιμη απειλή για το καλάθι του Πανσερραϊκού.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και ειδικά στο δεύτερο μισό τα «λιοντάρια» ήταν φανταστικά. Ο Λιάπης πετυχαίνοντας 5 σερί πόντους έδωσε το προβάδισμα στους «κόκκινους» (18-16, 8:50). Οι Καβαλιώτες «έτρεξαν» 7-0 σερί χάρη στον Παπαζώτο (18-23, 7:39), αλλά οι Σερραίοι «πάτησαν» γκάζι μπαίνοντας στη θέση του οδηγού.

Ο Γιαβρόπουλος βοήθησε αρκετά τον Πανσερραϊκό (26-24 στο 14'), ενώ ο Ιακωβίδης ήταν συγκλονιστικός σκοράροντας με κάθε τρόπο (35-29, 40-32). Παράλληλα η παρουσία του νεαρού Μωϋσίδη στο παρκέ είχε ευεργετική επίδραση στα «λιοντάρια».


Οι «κόκκινοι» περιόρισαν σε ρόλο κομπάρσου τους αντιπάλους τους αποκτώντας απόσταση ασφαλείας από τους Καβαλιώτες (43-32, 48''). Η περίοδος έκλεισε με 43-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αστέρας έκανε την ολική επαναφορά. Το σύνολο του Λεωνίδα Μαγιάννη έχοντας ως πρωταγωνιστή τον σέντερ Παπαδόπουλο σημείωσε 14 αναπάντητους πόντους (43-48, 5:14).

Ο Πανσερραϊκός υπέστη καθίζηση και οι Καβαλιώτες ξέφυγαν στο σκορ με 48-60. Η περίοδος τελείωσε 50-60.

Στο 37' ο Αστέρας προηγείτο με 58-65. Τα «λιοντάρια» όμως αντεπιτέθηκαν βγάζοντας καλές άμυνες και ο Ροΐδης με παλικαρίσιο καλάθι μέσα από το «ζωγραφιστό» ισοφάρισε σε 67-67 (7'') στέλοντας το ματς στη παράταση, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να αστοχούν σε σουτ στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας της συνάντησης.

Στη παράταση μέχρι ενός σημείου οι «κόκκινοι» κοντράρανε γερά τον Αστέρα (71-71). Το μυαλό όμως των αθλητών του Πασχάλη Ρούλη «θόλωσε». Οι καλαθοσφαιριστές του σερραϊκού συγκροτήματος υπέπεσαν σε καθοριστικά λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας και οι αντίπαλοι άδραξαν την ευκαιρία (71-78, 2:30) φτάνοντας τελικά στο νικηφόρο αποτέλεσμα παρά και την απέλπιδα προσπάθεια που έκαναν οι Σερραίοι.

Διαιτητές: Ξενικάκης - Μπήτης

Δεκάλεπτα: 13-16, 43-34 (ημ.), 50-60, 67-67 (κ.α.), 75-83 (παρ.)

Πανσερραϊκός (Ρούλης): Καρνάβας 22, Γιαβρόπουλος 8 (1), Χατζηανδρέου 3, Μπουτάκογλου 5, Λιάπης 5 (1), Σιδερίδης 12 (2), Μωϋσίδης 5, Ιακωβίδης 13 (1), Ροΐδης 2, Παπαγεωργίου.

Αστέρας (Μαγιάννης): Αθανασιάδης 30 (3), Μπόζης 1, Μαρκόπουλος 4, Μυτικόπουλος 2, Μύζιου 5, Παπαζώτος 17 (3), Μπακιρτζής 9 (1), Παπαδόπουλος 15 (1), Μουσίκας, Ζωτίδης.

Σχόλιο από SerresBasket: Ας αρχίσουμε από το αγωνιστικό σκέλος.

Τα παιδαριώδη λάθη, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και η αστοχία στις βολές δεν επιτρέπονται σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι.

Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο προπονητής των «λιονταριών» στο τρίτο δεκάλεπτο δεν λειτούργησε καθόλου καλά. Ο τεχνικός των «κόκκινων» εμπιστεύθηκε υπερβολικά κάποιους αθλητές που ήταν εκτός κλίματος αγώνα, το γρήγορο τάιμ-άουτ που πήρε στη τρίτη περίοδο άφησε αβοήθητο τον Πανσερραϊκό στη συνέχεια του δεκαλέπτου, ενώ επέτρεψε τη κατάχρηση του περιφερειακού σουτ (το τρίποντο είναι ευλογία, αλλά και κατάρα στο μπάσκετ).

Δεν νοείται στη προθέρμανση λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους καλαθοσφαιριστής του Πανσερραϊκού αντί να κάνει σουτ να χαζολογεί με άτομο στη κερκίδα. Η συγκέντρωση και η σοβαρότητα είναι το Α και το Ω. Η χαλαρότητα πάλι είναι κακός οιωνός.

Φίλαθλοι του Πανσερραϊκού ταξίδεψαν στη Κομοτηνή από Σέρρες και Διδυμότειχο οργανωμένα και μεμονωμένα. Οι φίλοι των «λιονταριών» κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας, αλλά στο τέλος έφυγαν πικραμένοι από το γήπεδο.

Το wi-fi είναι άγνωση λέξη στο παμπάλαιο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής.

Ο Αθανασιάδης μπορεί να είναι δεινός σκόρερ, αλλά ο έμπειρος παίκτης του Αστέρα αγωνίζεται «βρώμικα» απολαμβάνοντας την «ασυλία» των ρέφερι. Ο αθλητής των τυπικά φιλοξενούμενων χτύπησε δύο φορές πολύ άσχημα τον Καρνάβα (αγκωνιά στο μάτι με τον καλαθοσφαιριστή του Πανσερραϊκού να σωριάζεται στο παρκέ), ενώ πήγε να ορμήξει στον έφηβο Μωϋσίδη.

Το ρίσκο δεν βγήκε.

Ο Αρίων Ξάνθης κέρδισε τη Θύελλα Φερών με 53-46 στον μικρό τελικό.

Ας πέράσουμε τώρα στους διαιτητές της συνάντησης.

Θα περίμενε κανεί ότι δύο ρέφερι της Α1 Εθνικής θα βοηθούσαν για να γίνει ένας καλός αγώνας. Οι κύριοι όμως Ξενικάκης και Μπήτης δεν στάθηκαν σε καμία περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων αυτής της σημαντικής αναμέτρησης.

Τα «σλάλομ» του Αθανασιάδη ήταν συχνό φαινόμενο (έκλειναν διαρκώς τα μάτια στα βήματα), σε κάθε επαφή στη ρακέτα του Πανσερραϊκού υποδείκνυαν φάουλ, ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο στη ρακέτα του Αστέρα όπου πάνω στον Καρνάβα οι αντίπαλοι έπαιξαν ελληνορωμαϊκή πάλη (όσο για τα ντράιβ κι εκεί το ξύλο έμεινε ατιμώρητο).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ρέφερι απέβαλαν τους Ιακωβίδη και Γιαβρόπουλο, με τον πρώτο να δέχεται τεχνική ποινή επειδή χαμογέλασε στον κ. Ξενικάκη (στη προηγούμενη φάση ο Αθανασιάδης υπέπεσε σε φάουλ υψώνοντας το χέρι του παραδεχόμενος τη παράβαση [οι διαιτητές δεν είδαν τίποτα] και κατόπιν δύο παίκτες του Αστέρα έκαναν «σάντουϊτς» αθλητή του Πανσερραϊκού στο κέντρο του γηπέδου). Κάθε τίναγμα  όμως  του Αθανασιάδη δίνονταν φάουλ υπέρ του Αστέρα.

Οι διοικούντες των «λιονταριών» μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ήθελαν να μιλήσουν στους ρέφερι, αλλά αυτοί εξαφανίσθηκαν.

Αμίλητα κάθονταν στο πάγκο τα μέλη της αποστολής των «κόκκινων» ύστερα από το τέλος της παράτασης.

Άνθρωπος που σχετίζεται με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποχωρώντας από το κλειστό γυμναστήριο ανέφερε το εξής: «χειρουργείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό και ο δεύτερος να προβιβασθεί στη Γ' Εθνική (ΓΑΣ Κομοτηνή και Α.Ε. Κομοτηνής σκέφτονται πολύ σοβαρά να ενωθούν).

Το καλάθι του Ροΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: