Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ενδιαφέρουσα Ημερίδα στον Νέο Σκοπό

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα ημερίδα της ακαδημίας των «ασπρόμαυρων» πραγματοποιήθηκε χτες στην αίθουσα του Ορφέα στον Νέο Σκοπό. 

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Η δυνατότητα Υποτροφίας σε Αμερικανικό Κολέγιο». Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Τάκης Καρατζουλίδης (Ηρακλής, ΠΑΟΚ), προσωπικός φίλος του υπευθύνου της Ακαδημίας Γιώργου Καράγκουτη, επισκέφθηκε τον Νέο Σκοπό και συζήτησε-ενημέρωσε για 2 ώρες τους γονείς για το πως ένα παιδί μπορεί να κυνηγήσει το όνειρό του και να σπουδάσει με Ακαδημαϊκή υποτροφία σε κολέγιο της Αμερικής παίζοντας παράλληλα μπάσκετ.

Το συμπέρασμα από αυτή τη παρουσίαση-συζήτηση-ενημέρωση ήταν ότι μπορεί πλέον εύκολα ακόμη και ένας μέτριος μπασκετικά αθλητής να σπουδάσει με μεγάλο ποσοστό ακαδημαϊκής υποτροφίας στα δίδακτρα σε Αμερικανικό κολέγιο, αρκεί να περάσει τις εξετάσεις επάρκειας γλώσσας και να συγκεντρώσει έναν καλό βαθμό στις εξετάσεις γνώσεων. Με τη στοχευμένη βοήθεια των ειδικών μπορούν να βρεθούν αντίστοιχα κολέγια που ταιριάζουν στο προφίλ μαθητή-αθλητή ώστε να εκπαιδευθεί αυτός στην Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: