Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Χατζηβρέττας: «Εξαιρετική κίνηση του Ορφέα Νέου Σκοπού»

Το ''Young Talents Tournament'' βρίσκεται προ των πυλών και για τη συμμετοχή της «ΔΕΚΑ» σε αυτό το σπουδαίο τουρνουά μίλησε στο www.neosskoposbc.gr ο υπεύθυνος της Ακαδημίας και παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Χατζηβρέττας (Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2005, Ασημένιο Μετάλλιο με την επίσημη αγαπημένη στο Παγκόσμιο το 2006,  Δύο φορές Πρωταθλητής Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό).

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση πρόκειται να διεξαχθεί στον Νέο Σκοπό από τις 18-21/04 με την συμμετοχή 8 από τις καλύτερες Ακαδημίες της Ελλάδας. Ποια είναι η άποψη του Νίκου Χατζηβρέττα γι' αυτό το τουρνουά; 

« - Μία εξαιρετική κίνηση του Ορφέα Νέου Σκοπού που υποδέχεται ομάδες υψηλού επιπέδου από όλη την Ελλάδα. Τέτοιες κινήσεις βοηθούν στην προώθηση του αθλήματος δίνοντας στους συμμετέχοντες αθλητές το κίνητρο της χαράς του παιχνιδιού και της βελτίωσής τους μετρώντας τις δυνάμεις τους μέσα από ανταγωνιστικά παιχνίδια. 

- Τι αποκομίζουν τα παιδιά , οι νεαροί αθλητές από αυτά τα τουρνουά; 

- Ένα τέτοιο τουρνουά αποτελεί μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με αθλητές άλλων πόλεων, δημιουργώντας φιλίες έχοντας παραστάσεις με αθλητές και ομάδες που δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς. 

- Τι μέτρησε στην απόφαση σας για να συμμετάσχετε στο 1ο Young Talents Tournament; 

- Η οργάνωση του τουρνουά με επικεφαλής τον Γιώργο Καράγκουτη. Το υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν καθώς επίσης και η περίοδος που ενδείκνυται για ταξίδι και παιχνίδι των νεαρών αθλητών. 

- Πώς βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες του Νέου Σκοπού; 

- Μία οργανωμένη προσπάθεια για κάθε ομάδα πρέπει να ξεκινά από τις ακαδημίες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπεύθυνος σε αυτήν την προσπάθεια έχει αναλάβει ο φίλος και συμπαίκτης μου Γιώργος Καράγκουτης. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο γιατί έτσι βοηθάμε στην ανάπτυξη του αθλήματος και των αθλητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: