Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ»

Το Βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» στη Μιχαέλα Νασιάκου

Το SerresBasket.gr απονέμει το φετινό Βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» στη 14χρονη καλαθοσφαιρίστρια του Α.Ο.Σ., Μιχαέλα Νασιάκου, τη πιο βελτιωμένη Σερραία αθλήτρια της αγωνιστικής περιόδου 2016-17.

Για την ανάδειξη του νικητή του φετινού Βραβείου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» έπαιξαν σημαντικό ρόλο τρία διαφορετικά κριτήρια:

1. Η διαδικτυακή ψηφοφορία (50%)

2. Τα φετινά επιτεύγματα του κάθε υποψηφίου (25%)

3. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των 6 αθλητών (25%)

Κριτήριο 1ο

Η διαδικτυακή ψηφοφορία

Βάσει των αποτελεσμάτων τη πρώτη θέση κατέλαβε ο Πιπιλιός (Βισάλτης Νιγρίτας), τη δεύτερη η Νασιάκου (Α.Ο.Σ.), τη τρίτη ο Σύρπας (Ορφέας Ν. Σκοπού), τη τέταρτη ο Δαλαγκόζης (Ρούπελ Σιδηροκάστρου), τη πέμπτη ο Τοπάλης (Ίκαροι) και την έκτη ο Τσιαντής (Πανσερραϊκός).



Κριτήριο 2ο

Επιτεύγματα υποψηφίων (με αλφαβητική σειρά)


Δαλαγκόζης (Ρούπελ Σιδηροκάστρου): Μέλος και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της πρωταθλήτριας ομάδας του Ρούπελ σε επίπεδο εφήβων ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο νομό Σερρών.

Μέλος και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της πρωταθλήτριας σχολικής ομάδας (στο νομό Σερρών) του Παλλατιδείου Λυκείου Σιδηροκάστρου.

Μέλος και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της ανδρικής ομάδα του Ρούπελ (ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

Νασιάκου (Α.Ο.Σ.): Μέλος και μία εκ των κορυφαίων σκόρερ της ομάδας κορασίδων του Α.Ο.Σ (ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

Μέλος της γυναικείας ομάδας του Α.Ο.Σ. (Α2 Εθνική Κατηγορία), με συμμετοχή στους αγώνες 15+ λεπτά ανά παιχνίδι και με μέσο όρο πόντων: 4.5 (η αθλήτρια είναι 14 ετών).

Πιπιλιός (Βισάλτης Νιγρίτας): Μέλος και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της δευτεραθλήτριας ομάδας του Βισάλτη σε επίπεδο παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο νομό Σερρών.

Σύρπας (Ορφέας Ν. Σκοπού): Μέλος της ανδρικής ομάδας του Ορφέα Ν. Σκοπού (Γ' Εθνική Κατηγορία) και με συμμετοχής στους αγώνες 15+ λεπτά ανά παιχνίδι.

Τοπάλης (Ίκαροι): Μέλος και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της πρωταθλήτριας ομάδας των Ικάρων σε επίπεδο παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Συμμετοχή στις προπονήσεις του κλιμακίου του Βορρά της Εθνικής Ομάδας των Παίδων.

Τσιαντής (Πανσερραϊκός): Μέλος κι ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ της δευτεραθλήτριας ομάδας του Πανσερραϊκού σε επίπεδο εφήβων ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο νομό Σερρών.

Μέλος της ανδρικής ομάδας του Πανσερραϊκού (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και με συμμετοχή 25+ λεπτά ανά παιχνίδι.

Κριτήριο 3ο

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των 6 αθλητών (με αλφαβητική σειρά)

Δαλαγκόζης (Ρούπελ Σιδηροκάστρου): Ταχύς παίκτης με εξαιρετικό περιφερειακό σουτ και καλή διείσδυση. Στο χειρισμό της μπάλας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Έχει καλό άλμα παρά το χαμηλό ανάστημά του.

Στον οργανωτικό τομέα με συν και πλην.

Όταν πιεσθεί (παγίδα - double team) είναι επιρρεπής στα λάθη. Δεν σκοράρει από μέση απόσταση. Δεν του αρέσει να παίζει άμυνα. Κάνει κατάχρηση του σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 μ.

Νασιάκου (Α.Ο.Σ.): Είναι θαρραλέα όταν αγωνίζεται κόντρα σε μεγαλύτερες καλαθοσφαιρίστριες. Κλέβει μπάλες, μαζεύει ριμπάουντ (αρκετά επιθετικά) και σκοράρει με διείσδυση. 

Πρέπει να βελτιωθεί στο κατέβασμα της μπάλας και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Επίσης πρέπει να μάθει να τελειώνει το αριστερό μπάσιμο με το αριστερό χέρι και να δουλέψει στη κίνηση του σώματος όταν τρέχει.

Πιπιλιός (Βισάλτης): Καλή σωματοδομή. Σουτάρει από όλες τις αποστάσεις. Χειρίζεται ικανοποιητικά τη μπάλα.

Δεν έχει καλό άλμα. Στην επίθεση ορισμένες φορές «κολλάει», ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην άμυνα. Πρέπει να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου και να βελτιώσει το αριστερό ντράιβ. 

Επιπροσθέτως πρέπει να δουλέψει στο κομμάτι της ταχύτητας.

Σύρπας (Ορφέας Ν. Σκοπού): Μαχητής στην άμυνα. Σημείωσε πρόοδο στον χειρισμό της μπάλας. Γρήγορος παίκτης.

Πολλές φορές εξαιτίας υπερβολικού ενθουσιασμού κάνει χαζά φάουλ. Υστερεί στον οργανωτικό - επιθετικό τομέα. Υπό συνθήκες πίεσης χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του.

Τοπάλης (Ίκαροι): Δυνατό του σημείο το τρίποντο.

Μονοδιάστατος αθλητής στην επίθεση (τρίποντο και πάλι τρίποντο). Όταν είναι άστοχος από τη περιφέρεια πέφτει ψυχολογικά και εκνευρίζεται.

Δεν διακρίνεται στην οργάνωση του παιχνιδιού (λειτουργεί κυρίως ως σούτινγκ-γκαρντ). Πρέπει να δουλέψει στην άμυνα και στην έκρηξη.

Τσιαντής (Πανσερραϊκός): Διακρίνεται για τη ταχύτητά του. Δεν διστάζει να σουτάρει από τη περιφέρεια και να κάνει μπάσιμο. Παίζει άμυνα.

Όταν κλεισθεί αγχώνεται και τα χάνει (είτε πρόκειται για διείσδυση, είτε για κατέβασμα της μπάλας). Πρέπει να μάθει να βλέπει περισσότερο γήπεδο και να μη τρέχει με κατεβασμένο κεφάλι.

Επίσης χρειάζεται δουλειά στη μηχανική με την οποία σουτάρει.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. ΝΑΣΙΑΚΟΥ (Α.Ο.Σ.)

2. ΔΑΛΑΓΚΟΖΗΣ (ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ)

3. ΠΙΠΙΛΙΟΣ (ΒΙΣΑΛΤΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ)

4. ΤΟΠΑΛΗΣ (ΙΚΑΡΟΙ)

5. ΣΥΡΠΑΣ (ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ)

6. ΤΣΙΑΝΤΗΣ (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ)


Σχόλιο από SerresBasket: Η απονομή του Βραβείου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΤΑΡΙ» στην αθλήτρια του Α.Ο.Σ., Μιχαέλα Νασιάκου θα γίνει τη προσεχή Κυριακή 9 Απριλίου λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας των Γυναικών: Α.Ο.Σ. - Σταυρούπολη (ΔΑΚ Σερρών).



Ποτέ ξανά θάνατος καλαθοσφαιριστή στο γήπεδο. Οι σύλλογοι ΠΡΕΠΕΙ να φροντίσουν για τη παρουσία ιατρού σε κάθε αγώνα ανεξαρτήτως κόστους, κατηγορίας και ηλικίας των αθλητών. Πάνω απ' όλα είναι η ΥΓΕΙΑ των παικτών. Πότε επιτέλους θα το καταλάβετε;



* Σκίτσα: Θάνος Ραφτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: