Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΑΡΘΡΟ

Πανσερραϊκός: Το χαμένο στοίχημα

Το περσινό καλοκαίρι το κλίμα στις τάξεις της ανδρικής ομάδας του Πανσερραϊκού ήταν στενάχωρο μετά τη πικρή ήττα από τον Αστέρα Καβάλας στον τελικό του FINAL 4 της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αρκετοί έμπειροι παίκτες αποχώρησαν από τους «κόκκινους», οι άνθρωποι των οποίων περίμεναν μέχρι τη τελευταία στιγμή μήπως και ανοίξει η πόρτα της Γ' Εθνικής, αλλά αυτό έμεινε ευσεβής πόθος μια και η Αγία Βαρβάρα δεν έκανε το χατίρι στα «λιοντάρια».

Η χάραξη στρατηγικής για τη φετινή σεζόν προβλημάτισε τους διοικούντες του Πανσερραϊκού και ιδιαίτερα τον Σωτήρη Βλάχο. Ο ισχυρός άνδρας των «κόκκινων» μετά τους αρχικούς δισταγμούς ενέκρινε τελικά το πλάνο για την αξιοποίηση και την ανάδειξη των νεαρών καλαθοσφαιριστών της ομάδας, προκειμένου αυτοί να «ψηθούν» ελπίζοντας ότι οι έφηβοι καλαθοσφαιριστές θα άρπαζαν από τα μαλλιά τη μεγάλη ευκαιρία δίχως να έχουν το άγχος του πρωταθλητισμού.

Δυστυχώς όμως το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς από τη στιγμή που ορισμένοι εκ των νεαρών παικτών εγκατέλειψαν την ομάδα. Ο Πασχάλης Ρούλης έκανε «αλχημείες» για να παραμείνει αξιόμαχος ο Πανσερραϊκός, με τους Χρήστο Ρούλη και Γιώργο Μακαρά να επιστρατεύονται και να αγωνίζονται 25-30+ λεπτά ανά παιχνίδι παρά τη προχωρημένη τους ηλικία.

Όσο αφορά τα τμήματα υποδομής παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για το εφηβικό τμήμα, οι «κόκκινοι» υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του Ρούπελ Σιδηροκάστρου στον σερραϊκό όμιλο, ενώ στην επόμενη φάση αποκλείσθηκαν με μειονέκτημα έδρας. Σε παίδες και παμπαίδες πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά, με μεράκι, γνώσεις και υπομονή.

Μέσα σε όλα «έσκασε» και το νέο ότι ένα σύνολο αποτελούμενο από επιφανείς Σερραίους ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες του Πανσερραϊκού με μπροστάρη τον ιατρό Θάνο Μηλούση.

Βέβαια το ενδεχόμενο να σημειωθεί αλλαγή στα διοικητικά των «λιονταριών» δεν παρουσιάζει πολλές πιθανότητες δεδομένου του ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ερασιτέχνη και της νυν διοίκησης. Ποτέ όμως μη λες ποτέ...

Όπως και να' χει πρέπει να παρθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις για το καλό της ομάδας και για την εν γένει εύρυθμη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σωτήρης Βλάχος είναι διατεθειμένος την επόμενη σεζόν να δώσει εκ νέου ώθηση στα «λιοντάρια», έτσι ώστε αυτά να διεκδικήσουν την άνοδο.

Το φετινό χαμένο στοίχημα ίσως να έκανε σοφότερους όλους όσους ασχολούνται με τους «κόκκινους», διότι οι φίλαθλοι των «λιονταριών» αισθάνονται λύπη όταν διαβάζουν για ήττες στα «χαρτιά». Άλλωστε ο Πανσερραϊκός ως σύλλογος είναι το μεγαλύτερο brand-name στο νομό Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: