Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Αλβέρτης: «Τιμή μας η συμμετοχή στο τουρνουά του Ορφέα»

Ακόμη μια σπουδαία συνέντευξη αυτή τη φορά του Φραγκίσκου Αλβέρτη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα του Ορφέα. Ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής,  πολυνίκης του αθλήματος ως παίκτης του Παναθηναϊκού (25 τίτλοι) και τωρινός Διευθυντής της Ακαδημίας του ''τριφυλλιού'' μίλησε στο www.neosskoposbc.gr για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο ''Young Talents Tournament''.

«- Μια πολύ σημαντική διοργάνωση πρόκειται να διεξαχθεί στον Νέο Σκοπό από τις 18-21 Απριλίου με την συμμετοχή οκτώ εκ των καλύτερων Ακαδημιών της Ελλαδας. Πώς βλέπει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αυτό το σημαντικό τουρνουά; 

 - Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια, με σημαντικούς ανθρώπους του μπάσκετ που έχουν την δική τους ιστορία στον χώρο του αθλητισμού και προσπαθούν να στήσουν κάτι πολύ όμορφο. Η επαρχία χρειάζεται τέτοιες κινήσεις, ούτως ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές ανά την Ελλάδα. Για αυτό τον λόγο θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια και την υλοποίησή της. 

 - Πόσο πολύ θα ωφελήσει τα νέα παιδιά του Δήμου Εμμανουήλ Παπά και της Ακαδημίας του Ορφέα Νέου Σκοπού το πολύ υψηλό επίπεδο των αγώνων; Πιστεύεις ότι είναι καλό να γίνονται τέτοια τουρνουά; 

 - Είναι πολύ καλό να γίνονται τέτοια τουρνουά υψηλού επιπέδου. Τα παιδιά της Ακαδημίας του Ορφέα Νέου Σκοπού και γενικότερα τα παιδιά του Δήμου Εμμανουήλ Παπά, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέες εικόνες και παραστάσεις και να αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους. Όλη αυτή η διαδικασία βοηθάει στο έπακρο να έρθουν ακόμη περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ. 

 - Ως υπεύθυνος Ακαδημιών του Παναθηναϊκού τι μέτρησε στην απόφαση σας να συμμετάσχετε στο 1ο Young Talents Tournament; 

 - Προσπαθούμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε ανάλογη προσπάθεια. Πόσο δε μάλλον σε ένα τόσο όμορφο και καλά οργανωμένο τουρνουά που θα ωφελήσει τόσο τους αθλητές όσο και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τον Ορφέα Νέου Σκοπού και είναι τιμή μας η συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά. 

 - Παρακολούθησες πρόσφατα τον Ορφέα στο τουρνουά του Παναθηναϊκού στο Λουτράκι. Ποια είναι η γνώμη σου; 

 - Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά τη δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται από την Ακαδημία του Ορφέα. Εκτιμώ ότι γίνεται δουλειά σε σωστές βάσεις τόσο αθλητικές, όσο και ηθικές και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: