Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σπυριδοπούλου: «Χαρούμενη που έκανα ευτυχισμένους τους γονείς μου»


Το πρώτο τηλεφώνημα στην Άννα Σπυριδοπούλου για να κανονισθεί η συνέντευξη έγινε τη περίοδο που η Σερραία καλαθοσφαιρίστρια ήταν στη Σλοβακία για φιλικούς αγώνες με την Εθνική Ομάδα. Τελικά, η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μετά την επιστροφή της 28χρονης φόργουορντ από τη Τσεχία, εκεί όπου πανηγύρισε τη κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ των Γυναικών.

Η Άννα Σπυριδοπούλου μίλησε στο SerresBasket για όλους και για όλα!

- Πως νιώθεις σωματικά και πνευματικά μετά από μια γεμάτη χρονιά;

«Η αλήθεια είναι ότι όντως ήταν μια γεμάτη χρονιά. Πήγαμε με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, τερματίσαμε στη 4η θέση, κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Δεν θα σου πω ότι είμαι κουρασμένη, θα σου πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη. Κάθε κούραση και πόνος έχει ξεχαστεί γι' αυτόν τον λόγο».


- Πριν αναχωρήσει η Εθνική Ομάδα για τη Τσεχία θεωρείτο ως αουτσάιντερ. Πως καταφέρατε να «μεταμορφωθείτε» διεκδικώντας ακόμη και τη συμμετοχή σας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης;

«Η ομάδα όταν ξεκίνησε ήταν αουτσάιντερ, αλλά βλέποντας προπόνηση με προπόνηση, φιλικό παιχνίδι με φιλικό παιχνίδι γινόμασταν καλύτερες. Πιστεύαμε και πιστεύουμε η μία στην άλλη, είχαμε ένα κράμα έμπειρων παικτριών όπως η Μάλτση και η Καλτσίδου που είναι πολλά χρόνια στην Εθνική και μαζί με τις μικρές και εμάς κατορθώσαμε να βγάλουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Έπαιζε η μία για την άλλη και όπως φαίνεται αυτό μετράει πάρα πολύ ειδικά στο γυναικείο μπάσκετ».


- Πιστεύεις ότι αυτή η σημαντική διάκριση της Εθνικής Ομάδας θα δώσει ώθηση στη γυναικεία ελληνική καλαθοσφαίριση;

«Θέλω να πιστεύω πως ναι, αν και απ' ότι διάβαζα από τα social media και έβλεπα ότι ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Μάθαινα τα νέα από την Ελλάδα, όλοι παρακολουθούσαν τους αγώνες κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Θεωρώ ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και είμαι αισιόδοξη ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμη καλύτερα».


- Έχεις χαράξει λαμπρή πορεία στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα κορίτσι το οποίο ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας παίκτρια;

«Να μη τα παρατάει πότε, να κάνει όνειρα και να επιμένει σε αυτά. Μπορεί να έρθουν δυσκολίες, η ζωή ενός αθλητή δεν είναι εύκολη και ίσως υπάρξουν στιγμές που θα πει ότι θέλω να τα παρατήσω. Εκεί όμως είναι που πρέπει να δώσεις περισσότερη δύναμη και θέληση στον εαυτό σου και να πας ακόμη παραπάνω. Πείσμα, υπομονή και πολλή δουλειά».


- Νέο κεφάλαιο στη καριέρα σου ο Ολυμπιακός. Τι στόχους έχεις με τη νέα σου ομάδα;

«Είναι η μεγαλύτερη τιμή. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είμαι ευτυχισμένη, ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου εντός και εκτός Ελλάδας».

- Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού είναι ο κ. Μίσσας, ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών. Έχεις συνεργασθεί μαζί του κατά το παρελθόν;

«Ήμασταν μαζί το 2011 με την Εθνική στο Πανευρωπαϊκό. Είναι ''στρατηγός'', ξέρει πολλά κιλά μπάσκετ και μπαίνει στη ψυχολογία του παίκτη, της παίκτριας. Η Εθνική Ομάδα των Ανδρών είναι πολύ τυχερή που θα τον έχει προπονητή, όπως και εγώ είμαι πάρα πολύ τυχερή που θα τον έχω προπονητή στον Ολυμπιακό».

- Πως νιώθουν οι γονείς σου μετά απ' όλες τις θυσίες που έκαναν για εσένα;

«Οι γονείς μου πιστεύω ότι είναι περήφανοι. Με βοήθησαν πάρα πολύ. Μεγάλωσα σε ένα χωριό, στη Βαμβακιά και ο πατέρας μου σε καθημερινή βάση με έφερνε στις Σέρρες για να κάνω προπόνηση. Η μητέρα μου ήταν δίπλα μου σε όλα. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να βρίσκονται κοντά στο παιδί και να το βοηθάνε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Είναι ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή, χαρούμενοι για εμένα, αλλά κι εγώ είμαι ακόμη πιο χαρούμενη που τους έκανα ευτυχισμένους».


- Ποιος ήταν ο πρώτος προπονητής που διέγνωσε το ταλέντο σου ως παίκτρια;

«Ο Βασίλης Χρυσανθίδης στην Α.Ε.Σ.».

- Επισκέπτεσαι τις Σέρρες;

«Όσο μπορώ έρχομαι στις Σέρρες».


- Έμαθες τα νέα για την άνοδο του Πανσερραϊκού στην Α2 Εθνική Κατηγορία;

«Ναι τα έμαθα. Πολλά μπράβο στον Πανσερραϊκό και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και ένα μεγάλο μπράβο και στους ανθρώπους που βοηθάνε το γυναικείο μπάσκετ».

- Ποια ήταν-είναι η καλύτερη συμπαίκτριά σου;

«Έχω πολλές καλές συμπαίκτριες, αλλά θα πω δύο αθλήτριες με τις οποίες είμαστε και στην Εθνική και θα παίξουμε και στον Ολυμπιακό: η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου. Είναι ηγετικές φυσιογνωμίες εντός κι εκτός γηπέδου».

- Έχεις γούρια ως αθλήτρια;

«Ε, ξέρεις τώρα μπορεί να φορέσω τις ίδιες κάλτσες, να βάλω τον σταυρό μέσα, έχω κι εγώ τα δικά μου, αλλά άμα τύχει και χάσουμε αλλάζω το γούρι (γέλια)».



- Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα τώρα για σένα;

«Ξεκουράζομαι λίγο γιατί το χρειάζομαι. Το πήρα σερί μετά το τέλος του πρωταθλήματος με την Εθνική. Θα ηρεμήσω για ένα διάστημα, μετά ατομικές προπονήσεις και στη συνέχεια προετοιμασία με τον Ολυμπιακό».

- Άννα σε ευχαριστώ πολύ για συνέντευξη.

«Κι εγώ ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: