Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

SerresBasket League

Οι αλλαγές του Euroleague Fantasy Challenge!

Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης πορείας με ένα απλό αλλά άκρως εθιστικό gameplay, το Euroleague Fantasy Challenge αλλάζει μορφή και αποκτά νέα χαρακτηριστικά, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αρχές του παιχνιδιού.

Διαβάσαμε τις οδηγίες της νέας έκδοσης του αγαπημένου μας παιχνιδιού και σας τις παρουσιάζουμε, επιγραμματικά. Φυσικά, θα αναλύσουμε διεξοδικότερα κάθε πτυχή και λεπτομέρεια της νέας του μορφής και θα τις παρουσιάσουμε σε επόμενο κείμενο, μέσα στις επόμενες μέρες. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!

Όσον αφορά τις διαφορές, πλέον οι παίκτες γίνονται 12 από 10, όπου 8 θα είναι οι βασικοί και 4 οι αναπληρωματικοί. Μόνο το σκορ των βασικών παικτών είναι αυτό που μετράει, αλλά σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί κάποιος από τους βασικούς, τότε αυτόματα ο αναπληρωματικός που παίζει στην ίδια θέση τον "αντικαθιστά" και υπολογίζεται το δικό του σκορ!

Ο διαχωρισμός των θέσεων είναι πιο λεπτομερής, αφού πλέον δεν υπάρχουν 3 θέσεις, αλλά περισσότερες, είτε μεμονωμένες (point guard, shooting guard, small forward, power forward, center), είτε ομαδοποιημένες (guard, forward), ενώ υπάρχει και θέση Utility, όπου μπορεί να αποκτηθεί παίκτης οποιασδήποτε θέσης. Κάποιοι παίκτες μάλιστα έχουν ταξινομηθεί σε παραπάνω από μία θέσεις (πχ power forward/center) κάτι που αυξάνει την ευελιξία.

Η βασική ομάδα των 8 παικτών αποτελείται από:
1 point guard
2 shooting guard
3 small forward
4 power forward
5 center
6 guard
7 forward
8 utility player

ενώ οι 4 αναπληρωματικοί είναι:
9 guard
10 forward
11 center
12 utility player

Τα credits αποτελούν παρελθόν και πλέον παίζουμε με "ζεστό" χρήμα. Δέκα (10) εκατομμύρια είναι το μπάτζετ κάθε ομάδας, το οποίο θα πρέπει να διαμοιραστεί στους 12 παίκτες της. Ο πιο ακριβός παίκτης είναι και φέτος ο Nando De Colo, με 1,66 εκατομμύρια. 

Μπορείτε να δημιουργήσετε και φέτος μέχρι 15 ομάδες, οι οποίες μάλιστα θα έχουν ως σήμα το σήμα της αγαπημένης σας ομάδας, όπως την έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στο παιχνίδι! 

Από εκεί και πέρα, μια πολύ σημαντική διαφοροποίηση είναι πως ενώ παραμένει το 15% ως όριο για τη μεταβολή της τιμής ενός παίκτη μεταξύ δύο αγωνιστικών, πλέον η τιμή του υπολογίζεται μόνο με βάση τα 5 τελευταία παιχνίδια του και όχι ολόκληρο το ιστορικό του και μάλιστα δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στα πιο πρόσφατα παιχνίδια βαθμωτά. Κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές θα είναι πιο ευμετάβλητες γενικότερα. Περιμένουμε βέβαια περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο υπολογισμό και τα βάρη καθεμίας από τις 5 τελευταίες αγωνιστικές του παίκτη. Ίσως αυτή να είναι και η πιο σημαντική διαφορά του παιχνιδιού.

Μια άλλη σημαντική προσθήκη είναι η επιλογή του αρχηγού της ομάδας για κάθε αγωνιστική, το σκορ του οποίου θα διπλασιάζεται για την ομάδα. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί, τότε διπλασιάζεται το σκορ του υπαρχηγού που επίσης επιλέγεται κάθε εβδομάδα.

Από φέτος, οι λίστες των παικτών και τα στατιστικά περιλαμβάνουν έξτρα πράγματα και κατηγορίες και η αλήθεια είναι πως δεν φαίνονται ιδιαίτερα φιλικές σε πρώτο μάτι. Δεδομένου όμως ότι το παιχνίδι έγινε πιο πολύπλοκο, σίγουρα θα φανούν χρήσιμες.


Τέλος, στις Private Leagues, εκτός από την κλασική τους μορφή, μπήκαν και οι λεγόμενες head-to-head leagues, όπου τα μέλη (4 έως 20) παίζουν μεταξύ τους σε ζευγάρια κάθε εβδομάδα.

* Πηγή: www.basketstories.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: