Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ)

Ενισχύθηκε με Κουντουρά και ''YO" o Πανσερραϊκός


Η ενίσχυση του Πανσερραϊκού συνεχίζεται και είναι πολυεπίπεδη. Στην «κόκκινη» οικογένεια εντάχθηκαν η παλιά καλαθοσφαιρίστρια Λίτσα Κουντουρά και ο Γιώργος Εμμανουηλίδης (''YO'').


Tα «λιοντάρια» εξέδωσαν Δελτίο Τύπου σχετικά με αυτές τις δύο νέες «μεταγραφές».

''Δύο μεγάλες «μορφές» του Σερραϊκού Μπάσκετ ανέλαβαν σημαντικά πόστα στην ομάδα των «λιονταριών», αναμένοντάς, με την εμπειρία και την αγάπη τους για το μπάσκετ και την ομάδα του Πανσερραϊκού να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίας στο έργο της νέας διοίκησης.

Η Ευαγγελία Κουντουρά, αναμφίβολα η μεγαλύτερη αθλήτρια καλαθοσφαίρισης που ανέδειξε ποτέ η πόλη και ο νομός μας, ανέλαβε χρέη γραμματέως στην ομάδα και κυρίως, στην “Lions Basketball Academy” ως συνεργάτιδα του Γιώργου Καράγκουτη.

Η πρώην διεθνής αθλήτρια με τις Εθνικές ομάδες Νεανίδων και Γυναικών, ξεκίνησε την πλούσια καριέρα της το 1987 στους Ικάρους Σερρών με τους οποίους αγωνίστηκε 5 χρόνια. Ακολούθησαν άλλες τόσες αγωνιστικές περίοδοι στον Α.Ο. ΣΕΡΡΩΝ, από τον οποίο έκανε το πρώτο μεγάλο της μεταγραφικό βήμα στον Γ.Α.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ αγωνιζόμενη τόσο στην Α1 Εθνική Κατηγορία όσο και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Liliana Ronketi (αργότερα Eurocup) τη σεζόν 1997-1998.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στην πόλη μας για να αγωνιστεί ξανά με τα χρώματα του Α.Ο.Σ. οδηγώντας τον στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Το 2000 φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα του Πανσερραϊκού, φτάνοντας για 2 διαδοχικές χρονιές (!) στο Final Four Κυπέλλου Ελλάδας. Από το 2003 ως το 2006 αγωνίζεται με την ομάδα της Καστοριάς τόσο στην Α1 Κατηγορία, όσο και στο Eurocup.

Στην επόμενη 4ετία 2006-2010 η Λίτσα έζησε τα δοξασμένα χρόνια στην καριέρα της με τον ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΒΥΡΩΝΑ, ομάδας που πέτυχε εκπληκτικές διακρίσεις:

  • Αποτελεί την πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α1 εθνικής Κατηγορίας, που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα.
  • Αγωνίζεται με τις 8 καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες στα Προημιτελικά Eurocup.
  • Πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στο γυναίκειο μπάσκετ με 105 συνεχόμενες νίκες την 5ετία 2008-2013, δίνοντας στον σύλλογο, όπως και στις παίκτριές του μια θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες!

Η αγαπημένη μας Λίτσα έκλεισε τη σπουδαία καριέρα της το 2011 στην ομάδα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία για πρώτη φόρα στην ιστορία του συλλόγου. Σήμερα εργάζεται ως επίσημος κριτής των Εθνικών Κατηγοριών καλαθοσφαίρισης.
Ο Γιώργος Εμμανουηλίδης, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα σε αυτήν την πόλη να φροντίζει τους αθλητές μιας ομάδας καλαθοσφαίρισης. Μπασκετική . . . «σειρά» με τα περισσότερα από μέλη της νέας διοίκησης του Πανσερραϊκού, γνωρίζει άριστα τη φιλοσοφία τους σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας.

Ο Γιώργος, ως αθλητής, ξεκίνησε το μπάσκετ από την ΑΕΣ, με συμμετοχές από τα παιδικο-εφηβικά της τμήματα μέχρι και την Α2 Εθνική Κατηγορία! Ως φροντιστής της ομάδας, πέρασε από όλες τις εθνικές κατηγορίες, μέχρι και την Α1!! Στον Πανσερραϊκό υπηρέτησε την ένδοξη γυναικεία ομάδα που αγωνίστηκε για 10 συνεχόμενα χρόνια στην Α1, ενώ συμμετείχε σε 2 Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας και 2 All-Star Game!

Φίλοι, καλωσορίσατε στην μεγάλη κόκκινη «παρέα» μας!''

Δεν υπάρχουν σχόλια: